• Stijn Buijsrogge

Tips voor de perfecte bedrijfsfilm

Potentiële klanten (of andere bedrijven) laten kennismaken met uw bedrijf, diensten en producten is mooi en handig - maar hoe kunt u dit het beste aanpakken? En waaarom?Waarom eigenlijk een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is uitermate geschikt om een bepaalde boodschap uit te dragen. Een goed, helder script en een sterk verhaal zijn de perfecte ingrediënten voor een succesvolle bedrijfsvideo.

Wolf Content Marketing is specialist op dit gebied en kan samen met uw wensen en voorkeuren zorgen dat u dé perfecte bedrijfsfilm kunt voorschotelen wanneer dit nodig is. Een kraakheldere bedrijfsfilm zal uw bedrijf een boost geven en uw vindbaarheid online flink vergroten. Het is echter van belang om dit correct aan te pakken.


Wij zullen daarom tips geven zodat u exact weet waar u het beste rekening mee kunt houden:


1. Storytelling gebruiken en aan uw klant denken

Op het gebied van bedrijfsfilms bestaat er een hele hoop content. Voorbeelden van bedrijfsfilms zijn eenvoudig te vinden. Kortgezegd kunt u veel inspiratie opdoen en bedenken wat u wel en niet zou willen.

Eigenlijk is de belangrijkste tip om te bedenken wat exact de boodschap van de bedrijfsvideo zal zijn en u te verplaatsen in uw potentiële klant. Een klant wil vrijwel altijd weten wat het voordeel is voor hem of haar. Het is daarom essentieel om op de stoel van de klant te gaan zitten. Een klant ziet graag voordelen. Het is dan ook de kunst om die voordelen naar voren te laten komen in de bedrijfsfilm.

Storytelling (het vertellen van een verhaal) speelt hierbij een wezenlijke rol. Het is belangrijk om in duidelijke taal het verhaal van uw bedrijf te vertellen. Ook het verhaal achter uw succes en uw bedrijf is iets wat een klant graag hoort. Wat zijn de beweegredenen om te doen wat u doet en wat motiveert u precies? Structuur is iets wat voor duidelijkheid zorgt. Door structuur in uw verhaal aan te brengen, is een video eenvoudig te volgen. De klassieke kop-romp-staart opbouw is hierbij vaak succesvol gebleken.


2. Maak het niet moeilijk en zorg voor herkenning

Het schetsen van een herkenbare situatie zorgt ervoor dat de klant geprikkeld wordt en zijn of haar aandacht vasthoudt. Herkenning zal de afstand tussen uw bedrijf en de klant kleiner maken. De eerste 20 seconden tellen het zwaarst bij het kijken van een video. Met name een probleemoplossing structuur werkt het beste.

Schets een herkenbaar probleem en los dit probleem op met uw dienst of product. De klant zal veel herkennen en geïnteresseerd blijven. De video dient te overtuigen, maar het is de kunst om een boodschap eenvoudig te houden. Mensen haken af zodra er veel complexiteit in een filmpje zit. Bovendien komt dit niet erg overtuigend over.


3. Overige essentiële tips

Bedrijven zijn veelal geneigd om veel te willen vertellen, maar wat u vooral in uw achterhoofd dient te houden is om het kort te houden. Een korte film met een sterke boodschap is vele malen sterker dan een langdradig geheel waarbij klanten snel afhaken.

Eigenlijk is een minuut of 2 voldoende. Waar u bijvoorbeeld ook voor zou kunnen kiezen is het laten maken van een langere versie en een korte versie van een bedrijfsvideo. Op uw website zou u de langere versie kunnen tonen, terwijl de korte versie op een social mediakanaal wordt getoond. Een korte bedrijfsvideo is als een voorafje.

De klant is nieuwsgierig geworden en hunkert naar meer? Top. Zorg daarnaast dat alles in een bedrijfsvideo op een actieve manier verteld wordt. ‘Jantje heeft gedaan’ klinkt bij lange na niet zo krachtig als ‘Jantje doet’. De boodschap moet meteen binnenkomen. Blijf altijd oprecht in een bedrijfsvideo en laat zien wat uw kracht is. Klanten zijn dol op authenticiteit. Wellicht behoeft het weinig uitleg, maar het is belangrijk om het ruwe beeldmateriaal te allen tijde te bewaren. Mochten er zaken gewijzigd worden, dan kan dit binnen een mum van tijd gerealiseerd worden.

Tot slot is een strak publicatieplan noodzakelijk, zodat uw bedrijfsvideo snel online vindbaar wordt. Hierbij speelt social media een sleutelrol, evenals het hebben van een titel die klanten aantrekt.


Wolf Content Marketing heeft nog veel meer tips en adviezen

Voor een heel scala aan tips omtrent het maken van een bedrijfsfilm, bent u bij Wolf Content Marketing aan het juiste adres. Wij denken maar al te graag met u mee en kunnen in samenwerking met u de ideale bedrijfsvideo realiseren. Bekijk onze website voor de voorbelden en mogelijkheden en neem snel contact op met ons, om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven