top of page

Storytelling, een nieuwe stap voor uw marketingstrategie?

We leven in een visuele wereld. We zijn omringd door schermen in alle soorten en maten: tv’s, laptops, tablets, smartphones...de lijst gaat maar door.Het is geen wonder dat mensen moeite hebben om te onthouden wat ze (online) lezen. Het is gewoon makkelijker om informatie op te nemen als het vergezeld wordt door visuals. En aangezien de meerderheid van mensen content consumeert via sociale media (die trouwens ook steeds meer beeld bevatten), moeten marketeers manieren vinden om hun boodschap over te brengen.


De oplossing: storytelling.

Een nieuwe manier voor bedrijven en merken om hun verhaal te vertellen! Wij zijn hier erg enthousiast over omdat we denken dat uw publiek hier echt van zal profiteren.


Iedereen houdt van verhalen

Nietwaar? Verhalen zijn iets waar iedereen zich in kan vinden. Niet alleen kleine kinderen, maar ook volwassenen. Verhalen helpen ons om op een diep niveau contact te maken met anderen. Marketing is veel effectiever is als het gebaseerd is op verhalen. Het raakt klanten waar zij het gevoeligst zijn. Recht in het hart. Als u op zoek bent naar manieren om de marketinginspanningen van uw bedrijf te verbeteren, zou u storytelling eens moeten proberen!Storytelling

Een centrale, oeroude culturele techniek die in de digitale vertelkunst nieuwe dimensies heeft gekregen door de mediatechnieken die tegenwoordig beschikbaar zijn. In essentie brengt storytelling kennis over objecten en hun context over door middel van spannende verhalen. Op die manier worden de lezers of kijkers op een emotionele manier aangesproken en geraakt. Zij kunnen de informatie veel gemakkelijker verwerken als zij er een persoonlijke relevantie aan toekennen. De inhoud wordt door storytelling dus begrijpelijker en ten slotte voor iedereen toegankelijk.


Super interessant! En wat kan marketing er nu mee doen?

Het spreekt voor zich. Bedrijven kunnen de kracht van de storytelling methode gebruiken om hun boodschap op een veel interessantere manier over te brengen. Ons geheugen kan visuele en emotionele dingen veel beter onthouden. U bereikt uw collega's en klanten dus veel beter als u visuele verhalen vertelt in plaats van abstracte processen academisch uit te leggen.Storytelling voor een merk en bedrijf

U wilt waarden van een merk overbrengen en zo de bereidheid van klanten vergroten om meer producten van het merk te kopen? Laat ons u helpen, verhalen met gemak te vertellen met behulp van digitale hulpmiddelen zoals video's en beelden die zich direct op de interesses van uw publiek richten. Creëer content met (waargebeurde!) verhalen over uw merk. Maak het interessant en opwindend.


U zult zien hoe snel de trouwe fans, zo niet klanten worden. We houden allemaal van goede verhalen, toch?


Dus laat clichés achterwege, stop saaie feiten over uzelf, vertel in plaats daarvan mensen wat u anders maakt dan alle anderen op de planeet door vandaag een paar geweldige verhalen te delen! Hier gaat het niet om spraakzaam te zijn, het gaat erom uw boodschap effectief en doelgericht over te brengen.Storytelling door klanten

Wie kijkt er niet naar recensies, beoordelingen van klanten of ervaringen voordat hij een belangrijke aankoop doet? Het grote voordeel van deze storytelling methode is dat de emotionalisering van de potentiële klant enorm toeneemt en hij bereid is zelf een multiplicator van de boodschap en het merk te worden. De verhalen die naar voren komen, worden door echte klanten beleefd en doorleefd. Dit heeft een positief effect op uw potentiële nieuwe klant.


Voorbeelden van storytelling in marketing

Digital storytelling

Het is gemakkelijk om verhalen te delen met digitale media. Bijvoorbeeld op Instagram, Facebook & Co. Storytelling op digitale media is een geweldige manier om met mensen in contact te komen. En als bijdragen zoals foto's en tekst een goed verhaal presenteren zodat ze anders zijn dan gewone status updates, maakt dat ze dat leuker om te lezen.


Visual storytelling

Hierbij worden bewegende beelden in het concept opgenomen. Videomarketing is een van de krachtigste manieren om uw bedrijf te laten groeien. Als mensen zien hoe u handelt, leren ze u beter kennen, bouwen ze vertrouwen op en raken ze meer betrokken bij uw merk. Dus, vertel uw eigen verhaal. Vraag om hulp voor professionele bedrijfsfotografie en -videografie. Wij houden van onze camera's en weten hoe we uw bedrijf in het juiste licht kunnen zetten om het succesvol te maken.


Verhalen vertellen is het vertellen van verhalen

We vertellen verhalen over afgelopen nacht. Over een ruzie met een vriend. Over dingen die ons raken en belangrijk zijn. Maar meestal weten we niet hoe we deze intuïtieve kennis met succes in een professionele en zakelijke context kunnen toepassen. Waarom? Waarom is dat zo moeilijk? Probeer het eens!


Wilt u ook een echte storyteller worden?

Laten we samen uw unieke verhaal schrijven!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page