top of page
werving dag

Maken jullie ook video's voor personeelswerving?

Klanten is geen probleem, personeel daarentegen... Dit is iets wat wij enorm vaak hebben gehoord in onze gesprekken met onze klanten. Vandaar dat wij een nieuwe manier van personeelswerving hebben ontwikkeld. En met succes! Al zeggen we het zelf. Vrijblijvend een bakkie doen?

Personeelswerving.

Hoe werven jullie personeel in deze markt?

Door middel van een een andere invalshoeken in vergelijking met andere bedrijven, behalen wij nog wel resultaat. Wij laten jouw bedrijf zien, hoe het echt is en waarom het gaaf is om daar te werken.

Dan door middel van een goede campagne en landingspagina zorgen we ervoor dat het ook daadwerkelijk gezien wordt. Hierdoor slagen wij nog met personeelswerving.

Wat is een goede advertentie voor personeelswerving?

Mensen zijn lekker aan het scrollen om Instagram of facebook en zijn op dat moment niet opzoek naar vacatures. Daarom moet een advertentie goed in elkaar zitten om daadwerkelijk resultaat op te leveren.

Een goede advertentie voldoet aan 3 voorwaarden:

 • Het pakt de aandacht: Toekomstige medewerkers moeten stoppen met scrollen en de advertentie bekijken.

 • Interesse wekken: Nu we de aandacht van de doelgroep hebben moeten ze enthousiast worden over de vacature.

 • Aanzetten tot actie: Er is aandacht en interesse maar nu moet er nog een actie komen. Het is makkelijk om dit uit te stellen en gewoon weer verder te scrollen. Dit moet worden voorkomen.

Kunnen jullie resultaat garanderen met personeelswerving?

Nee, dat doen wij niet (naar onze bescheiden mening zou geen enkel online marketing bureau dit moeten doen). Elk project is voor ons anders en vereist maatwerk. Tot nu toe is wel ongeveer elke campagne geslaagd. Just saying..

De belangrijkste vragen over personeelswerving.

personeelswervings klant

Wij zijn alles behalve een ''normaal'' recruitment bureau, we hebben geen lijst met targets, we hebben geen vaste bedrijven waar we mee werken, bellen ook niet iedereen op om te koppelen aan een nieuw bedrijf en sturen zelfs geen massa berichten rond op LinkedIn.

Wat wij wel doen?  Wij maken een video en foto's van uw bedrijf gericht op jouw vacature. Vervolgens gaan wij die niet in een of ander blad zetten of op een site waar niemand hem tegen komt, nee. Wij gaan een social media campagne op zetten om jouw nieuwe personeelslid te vinden. Personeelswerving met daadwerkelijk resultaat.

De manier om personeel te werven

Je hoeft ons niet te geloven...

De samenwerking vonden we in 1 woord; super.

Jullie waren heel flexibel en keken naar wat past bij ons bedrijf.

Daarnaast hadden we vanaf het begin gelijk prettig contact en het resultaat is zelfs boven verwachting.

Johan van der Schelde

Bouwbedrijf van der Schelde

We zijn erg tevreden met het resultaat van de video's die voor ons bedrijf gemaakt zijn.

De rust waarmee iedereen op zijn gemak gesteld werd en de professionele uitstraling van de video's hebben ons doen besluiten meer video's te maken.

Bedankt en op naar nog een lange samenwerking

Ronald Boster

Elon Brandbeveiliging

Wij zijn blij met de mannen van Wolf en hun frisse kijk op werven in deze krappe arbeidsmarkt.

 

Wolf heeft een supertoffe campagne voor New Motion uitgezet met nieuwe collega’s als resultaat!!

Pascalle Vermunt

New Motion

Content creatie

Content is voor ons misschien wel het allerbelangrijkste voor een geslaagde campagne. Klinkt misschien gek maar toch is het zo. Mensen klikken niet op een standaard advertentie, en zijn snel klaar met een site als er stock foto's worden gebruikt. Wij willen het verhaal van uw bedrijf vertellen, en hierdoor wordt de toekomstige medewerker misschien wel enthousiast over jouw bedrijf. Of niet, maar dan was het in de toekomst ook geen goede match geworden.

Wat zijn de belangrijkste aspecten voor personeelswerving?

Ons stappenplan voor personeelswerving!

promotie film maken
 • Het is nogal een stap om een bedrijf in te schakelen voor personeelswerving, vandaar dat wij altijd vrijblijvend langs willen komen. Heb je direct wat tips voor jouw personeelswerving binnen!

 • De tweede stap is content creatie. Geen saaie content, maar eentje die aanspreekt persoonlijk is en vooral overtuigt. 

 • Onze campagne's zijn volledig gericht op Social Media. Op Social Media kunnen wij namelijk precies targetten op de eventuele mensen die geïnteresseerd zouden zijn in jouw vacature.

  Met de data die we daar mee op doen kunnen wij heel gemakkelijk in een paar weken tijd tienduizenden mensen bereiken.

  Het is dus niet alleen goed voor het zoeken van personeel, maar jouw naamsbekendheid krijgt ook nog eens een echte boost.

 • Een belangrijk aspectvoor een succesvolle recruitment campagne, zal zijn het monitoren van de resultaten.

  Laten wij daar nou net gespecialiseerd in zijn. We gebruiken social media campagne's al lange tijd om producten of diensten te promoten.

  Voor onszelf, maar zeker ook voor onze klanten. 

  Met recruitment is het in principe hetzelfde kunstje. Wij zorgen er dus voor dat je met zo min mogelijk kosten, zoveel mogelijk bereik kan behalen.

Het allerbelangrijkste voor ons is een goede werkrelatie, er komt veel bij een campagne kijken en we zullen elkaar veel zien. Gelukkig zit dat meestal wel goed. 

Onze klanten blijven daadwerkelijk onze klanten. We zijn voor sommige bezig met de zesde campagne. Ja das niet inderdaad niet niks haha.

Bent u klaar met alle vacature banken, normale recruitment bureau's?​

Doe is een bakkie met ons, kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Personeelswerving uitbesteden?

Promo team

Veelgestelde vragen over personeelswerving.

Hebben jullie nog goede tips voor personeelswerving?

1.    Wees eerlijk in je vacaturetekst. Geen enkele werknemer of überhaupt mens houdt van valse beloftes, dus wees niet als die ene ex die beloofde je mee te nemen naar Parijs, maar je uiteindelijk meenam naar de lokale snackbar. Wees duidelijk over de positie, de salarissen en de voordelen van werken bij jouw bedrijf. Zo zorg je er ook voor dat je nieuwe werknemer niet na een week alweer weg is. Scheelt tijd voor jullie beide.


2.    Gebruik humor in je vacaturetekst. Laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van lachen? Het is een geweldige manier om potentiële kandidaten aan te trekken en om te laten zien dat jouw bedrijf een geweldige werkomgeving heeft. Er zijn zo ongekend veel slechte vacatureteksten, waarbij je bijna in slaap valt in de eerste alinea. Fleur het een beetje op. Het moet toch leuk zijn om te gaan werken in jouw bedrijf?!


3.    Maak gebruik van sociale media. Zet je beste beentje voor op Facebook, Instagram en LinkedIn. Plaats foto's van je geweldige werkomgeving en deel verhalen van je huidige werknemers. De verhalen van je werknemers kan je natuurlijk ook gebruiken in een leuke werkenbij-video. Zoals die we hierboven hebben laten zien!


4.    Laat je huidige werknemers helpen. Je huidige werknemers zijn je beste ambassadeurs. Vraag hen om de vacature te delen op hun eigen sociale media-kanalen. Misschien kennen ze zelfs iemand die perfect is voor de positie. Geef een leuke bonus of trip als cadeau, voor degene die de juiste tip heeft!


5.    Maak het sollicitatieproces niet te moeilijk. Niemand houdt van eindeloze sollicitatieformulieren en talloze tests. Maak het sollicitatieproces zo eenvoudig mogelijk en laat de kandidaten weten wat ze kunnen verwachten. Zorg ervoor dat je snel reageert op sollicitaties en geef feedback waar dat nodig is. Wanneer bij ons iemand op een campagne klikt is het mogelijk om binnen 10 seconden te solliciteren.

Waar voldoet een goede landingspagina aan voor personeelswerving?

Nu de toekomstige werknemer heeft geklikt op de advertentie komt hij op de langingspagina. Hier begint het werk van interesse omzetten in een sollicitatie. Hiervoor moeten we de toekomst werknemer enthousiast maken over werken bij jouw bedrijf. Daarnaast moeten we de drempel verlagen om daadwerkelijk te solliciteren.

Maar hoe doen we dat?

Op de landingspagina staat een kort overzicht met meer informatie over de vacature. Belangrijk is om de aandacht vast te houden. Anders is de doelgroep zo weer verder aan het scrollen op Instagram. Dit doen we door kort meer informatie te geven over de vacature. Mensen lezen geen lange formele teksten op een website. De teksten zijn daardoor luchtig geschreven met een vleugje humor.

Daarnaast is de vacature foto een lachende werknemer. Daarmee anticiperen we op het plezier van werken bij het bedrijf. En als laatste komt er een kort contactformulier. Dus niet solliciteren met uitgebreide brieven en cv's, maar kort je gegevens invullen en zo de gesprekken beginnen. Dit zorgt ervoor dat de drempel naar solliciteren een stuk lager wordt.

bottom of page