top of page

SEA

Op een snelle manier de website resultaten verbeteren? Zoekmachine adverteren is daarvoor dé manier! SEA, zoals Search Engine Advertising wordt afgekort, zorgt ervoor dat uw website bij uw doelgroep onder de aandacht wordt gebracht op de momenten dat het ertoe doet. Snel en erg efficiënt.

Als full service internet marketing bureau zijn we bedreven in de sterke inzet van SEA. Onze datagedreven aanpak maakt een goede ROI voor adverteren bij Google, Bing of andere zoekmachines mogelijk en zorgt dat uw website direct meer bezoekers trekt.

Korte Lijntjes

Focus op conversie

Totaalplan

Geef website resultaat een boost met SEA

Het kan even duren voordat de inzet van SEO de eerste meetbare resultaten oplevert. Is er snel resultaat nodig, bijvoorbeeld omdat het binnenhalen van meer klanten nodig is óf omdat u net bent gestart met uw bedrijf en meer naamsbekendheid een must is, dan is adverteren bij Google, ofwel SEA, daarvoor heel geschikt.

Zoekmachine adverteren, ook wel bekend als online adverteren, zorgt dat u door het inzetten van betaalde advertenties direct te zien bent bij specifieke zoekopdrachten. Klikt er iemand op uw Google Ad, dan kost dat geld. SEA wordt daarom ook wel PPC adverteren genoemd, dat staat voor Pay Per Click.

Websites

Webshops

Online campagne's

Content creatie

SEO

Online recruitment

Waarom sea gaan inzetten?

Snel resultaat

De ruimte op de Google pagina met zoekresultaten is beperkt. Vaak is er daarom een lange adem nodig om op de eerste pagina met zoekresultaten te komen. Wilt u snel hoger in Google, dan kunt u daar met SEA gewoon voor betalen. Ook bij zoekmachine adverteren is het aantal plekken beperkt, maar het is wel stukken makkelijker en sneller om een top positie te bemachtigen.

Korte tijd

Het opzetten van een Google Ads campagne verloopt relatief snel. Zoekmachine adverteren is flexibel inzetbaar en uw online advertenties zijn meestal al binnen een paar uur online. Doordat uw advertenties doorlopend gemeten en gemonitord worden, kan het resultaat altijd en op ieder moment worden bijgestuurd en is er grip op de kosten van zoekmachine adverteren. U komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan.

Naamsbekendheid

Zoekmachine adverteren (SEA) maakt uw merk bekender. Hoger ranken in de zoekmachines zorgt dat uw bedrijf vaker wordt gezien. Potentiële klanten herkennen na verloop van tijd uw merk en dat vergroot het klantvertrouwen. Onbewust worden bepaalde zoekopdrachten en keywords daarmee gelinkt met uw merk, product of dienst. En wanneer uw website eenmaal is bezocht, dan kunt u met retargeting uw bedrijf later opnieuw onder de aandacht brengen.

Samen werken aan direct resultaat door SEA? Onze samenwerking begint altijd met een bakkie. Het is belangrijk dat er een match is. Zoekmachine adverteren kost u geld en ons tijd, daarom is het belangrijk dat we er hetzelfde instaan. Voor Search Engine Advertising is het belangrijk dat de doelen helder zijn. Soms zal namelijk blijken dat er meer mogelijk is of dat een ruimer budget leidt tot nog betere resultaten. We nemen daarom ruimschoots de tijd om uw bedrijf te leren kennen. Onder het genot van een bakkie bespreken we uw SEA strategie.

Staan onze neuzen dezelfde richting op, dan is het tijd voor de SEA analyse. Waar liggen uw groeikansen bij zoekmachine adverteren? Wat is de huidige stand van zaken. En, nog belangrijker, welke stappen moeten worden genomen om uw ambities waar te maken? Vragen waarop duidelijke antwoorden moeten komen. Zo kunnen we stapsgewijs toewerken naar een ideale inzet van online adverteren voor mkb-bedrijven.

Gewoon beginnen met zoekmachine adverteren is dé beste manier om de voordelen van SEA te ervaren. Vanzelfsprekend gaan we ook voor uw bedrijf graag aan de slag om een succesvolle online advertentie campagne op te zetten. Stapsgewijs werken we toe naar de gewenste resultaten. En omdat er voor SEA geen lange aanlooptijd nodig is, zult u in korte tijd al effect zien.

Het duurt niet lang voordat u de eerste effecten van zoekmachine adverteren zult ervaren: meer bezoekers, goede conversie, meer sales en onderaan de streep meer omzet. En daar draait het natuurlijk allemaal om.

Voor het laten slagen van uw SEA campagne is het belangrijk dat we uw product of dienst volledig begrijpen. Zo zorgen we dat de advertentie aansluit op het beslisproces van uw klanten. We nemen daarom de tijd om samen met heldere doelen te formuleren. Dat doen we samen. Het is namelijk belangrijk dat u achter de gemaakte keuzes staat en weet waar u uw geld aan uitgeeft. Transparantie is de basis van een langdurige samenwerking die ons beiden vooruit helpt.

05

SEA resultaten die staan als een huis

04

Starten met SEA

03

Strategische analyse

02

Doelen stellen

01

Eerst een bakkie

Zoekmachine adverteren: kansen voor uw bedrijf?

We zijn zeker geen dertien in een dozijn online marketing bureau. De basis voor een lange en geslaagde samenwerking zijn korte lijnen en een duidelijke aanpak. We assisteren niet alleen bij het opzetten van online marketing campagnes, maar doen ook SEA beheer en zoeken actief naar onbenutte kansen. Alles om u te helpen snel en efficiënt uw online marketing doelen te bereiken. We begrijpen namelijk maar al te goed dat zoekmachine adverteren geen doel is, maar een middel om uw bedrijf te laten groeien.

We hebben alle kennis in huis om zoekmachine adverteren voor uw bedrijf te laten werken. Van SEA onderzoek tot het conversie optimalisatie. Online marketing, in de breedste zin van het woord, is daarom bij ons zeker in goede handen. En is de klus een keer wat lastiger, bijvoorbeeld door hevige concurrentie in uw branche? Dan schrikt ons dat helemaal niet af. Keihard werken is ons niet vreemd. Dat hebben onze andere klanten al mogen ervaren

Resultaat

Uniek

Krachtig

Wanneer SEO of SEA specialist?

Een zoekmachine optimalisatie specialist zorgt ervoor dat uw website relevante content bevat, de onderliggende techniek goed werkt en dat uw website een autoriteit binnen de branche zal worden. SEO zorgt dat u hoog in de organische zoekresultaten komt. Dat kost tijd. Het alternatief is zoekmachine adverteren (SEA). In korte tijd kan er een SEA-campagne worden opgezet en dat levert u snel resultaat op.

SEO is dus meer gericht op het goede vindbaarheid op de lange termijn, terwijl SEA de focus legt op de korte termijn, budget en meetbaarheid van online advertentie campagnes. Het is dan ook belangrijk een SEA campagne te optimaliseren voor maximaal resultaat.

77.000

Zoekopdrachten via Google. Per seconde. Ja, seconde.

43%

Van Ecommerce bezoekers komt via Google.

91%

Van Social media content wordt gezien via de mobiele telefoon.

1%

Van de bezoekers van Google komen op de tweede pagina van Google terecht.

Search Engine Advertising in 3 stappen

01

Uitgebreide briefing, duidelijke aanpak

Wanneer we kennismaken met uw bedrijf, bespreken we ook de manier waarop we zoekmachine adverteren (SEA) gaan aanpakken. We zorgen voor een heldere en doelgerichte aanpak tegen een kostenplaatje dat vooraf duidelijk is.

02

Adverteren bij o.a. Google

We zijn SEA specialisten met een grondige kennis van zoekmachine adverteren. Een ervaren partner voor het uitbesteden van adverteren op internet. Dat zorgt dat u het opzetten van online advertentie campagnes gerust aan ons kunt toevertrouwen.

03

Allerbeste resultaat onderaan de streep

Meten is weten. Stapsgewijs naar succes met onze SEA. Uiteraard met goede ROI.

Veelgestelde vragen over zoekmachine adverteren (SEA)

Wat is zoekmachine marketing?

Wat zijn de voordelen van SEA vergeleken met SEO?

Is het adverteren bij Google iets voor mijn bedrijf?

Hoe begin ik als Mkb'er met SEA?

Zoekmachine marketing is een containerbegrip geworden waarin alle activiteiten zijn ondergebracht die te maken hebben met het verbeteren van de vindbaarheid van websites. Veelgebruikte strategieën zijn zoekmachine optimalisatie (SEO), maar ook het adverteren bij Google en andere zoekmachines op basis van betalen per klik of Pay Per Click hoort daarbij.

Zoekmachine optimalisatie heeft als voordelen dat sterke content voor lange tijd gratis kliks oplevert. Organische zoekresultaten zijn namelijk altijd zichtbaar. Op de lange termijn is SEO kostentechnisch dus efficiënter dan betaald adverteren. Toch heeft adverteren bij zoekmachines (SEA) een heel belangrijke troef: u ziet bijna direct resultaat van een goede SEA campagne. Advertenties verschijnen bovenaan de pagina met zoekresultaten. Een advertentiecampagne bij Google is relatief gemakkelijk op te zetten en dus minder arbeidsintensief dan het produceren van grote hoeveelheden SEO content. U kunt verschillende advertenties instellen, die weer aan verschillende doelgroepen kunnen worden gekoppeld. Zo kunt u verschillende klantsegmenten in “hun eigen taal” aanspreken. De gegenereerde doorklikken, die leveren weer een schat aan informatie op en kan weer voor toekomstige SEA campagnes worden gebruikt.

Wilt u met uw bedrijf groeien en ziet u in dat internet vandaag de dag daarbij onmisbaar is, dan is het logisch om online marketing in te zetten. Het maakt daarbij niet uit of u kiest voor zoekmachine optimalisatie (SEO) Of zoekmachine adverteren op basis van Pay Per Click (SEA PPC) of – en dat is ons advies – een combinatie van beiden. Internetmarketing is een onmisbare schakel in het succes van uw bedrijf. Bent u benieuwd naar de kansen en mogelijkheden? Laat u dan adviseren door de SEA specialisten van Wolf Online Marketing.

De eenvoudigste manier is simpelweg contact opnemen met Wolf Online Marketing. In ruil voor een lekker bakkie adviseren we u graag over de mogelijkheden van zoekmachine adverteren voor kleine of middelgrote onderneming. Bent u meer van het doe-het-zelven, bekijk dan eens onze blogs over online marketing. Daar kunt u SEA tips en meer informatie vinden over internet marketing voor bedrijven.

Wat kost een klik op een Google Advertentie?

Zoekmachine adverteren is gebaseerd op het kosten per klik (CPC) principe. Bij een zoekopdracht verschijnen relevante advertenties en wanneer daarop wordt geklikt, betaalt u daarvoor een bedrag aan Google of een andere zoekmachine, zoals Bing. De minimale kosten voor een klik op een advertentie zijn € 0,05. Maar, de prijs van een klik is afhankelijk van de concurrentie op het zoekwoord. Gemiddeld liggen de kosten van een click op zo’n €0,80.

Met een SEA budget van €250 per maand werft u dus zo’n 300 bezoekers. Dat zijn geen willekeurige mensen, maar toekomstige klanten die bij Google hebben gezocht naar informatie over de producten of diensten die u levert. Dat maakt adverteren bij zoekmachines natuurlijk enorm interessant.

bottom of page