DSC02319.jpg

Social Media Bureau

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Een simpele manier, om contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen. Vrolijke, grappige of interessante berichten, foto’s of video’s worden eenvoudig gedeeld.

 

Het gemak dient de mens. Ook steeds meer bedrijven vinden manieren om met social media hun voordeel te doen. Maar, wilt u echt optimaal profiteren van alle voordelen die social media u kan bieden, dan neemt u een social media bureau in de arm.

Waarom ons Social Media Bureau inschakelen?

Soorten social media

Wie zit er tegenwoordig niet op?

Social media is een verzamelnaam voor internetplatformen waarop de gebruikers contact met elkaar kunnen onderhouden. Inmiddels zijn er heel veel verschillende platforms. In volgorde van grootte noemen we de meest bekende even voor u op:

 

WhatsApp

Facebook

YouTube

Instagram

TikTok

LinkedIn

Twitter

Snapchat

 

Het bedrijfsleven maakt dankbaar gebruik van populaire platforms om onder de aandacht van zowel hun bestaande- als potentiële klanten te komen. Dat kan op verschillende manieren, zoals met reclamecampagnes, posts of door influencers in te zetten.

social media bureau.jpg
IMG_0982.jpg

Social Media bureau inschakelen?

Of zelf aan de slag?

Natuurlijk kunt u zelf aan de slag gaan met social media voor uw bedrijf. Daar is niets op tegen. Alleen blijkt uit de praktijk dat er dan vaak veel kansen onbenut blijven. Als u gebruik maakt van een social media bureau, heeft u daar geen zorgen over.

 

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer goede redenen te verzinnen om een social media bureau in te schakelen. In dit artikel geven we u alvast 10 goede redenen. Wedden dat u er later zelf zo nog 10 bij kunt verzinnen?

Onze Redenen

Geen investering in tijd en geld

Tijd en geld zijn belangrijke tools van elke ondernemer. Daar bent u zuinig op, want u kunt het maar één keer gebruiken. Door een social media bureau in te schakelen, hoeft u niet eerst opnieuw het wiel uit te vinden en dat scheelt u veel tijd en dus geld.

 

Samen met u stellen we een goede social media strategie op. Als we eruit zijn, gaan we voor u aan de slag en heeft u er geen omkijken meer naar.

Meer organisch bezoek op u website

Door social media op de juiste manier in te zetten, zal het aantal bezoekers dat u op u website krijgt, gestaag groeien. Dat is belangrijk, want daar liggen uw kansen om van de bezoeker een klant te maken.

 

Conversie, noemen we dat. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers ook daadwerkelijk klanten worden, moet uw website natuurlijk wel up-to-date zijn. Ook daarbij kunnen we u van dienst zijn, maar dat is weer een ander verhaal.

Effectieve reclamecampagnes

DSC02367.jpg

Wij weten haarfijn uw potentiële klanten te vinden met spot-on reclames op social media. U bent ervan verzekerd dat uw reclamebudget goed besteed wordt en dat de campagne het doel niet mist.

Stilstand is achteruitgang

Misschien denkt u wel dat het niet zoveel uitmaakt voor het succes van uw bedrijf of u wel of geen bezoekers op uw website krijgt. In 99 van de 100 gevallen is dat een misvatting. Ook al verkoopt u niets online en biedt u daar ook geen diensten aan.

 

Een goede informatieve website is van groot belang. Daarmee wekt u vertrouwen en straalt u professionaliteit uit.

Wees de concurrentie een slag voor

Door een social media bureau in de arm te nemen, is de kans heel groot dat u het online (veel) beter doet dan uw collega’s. Veel bedrijven denken nog steeds dat ze zelf wel voor een goede online strategie kunnen zorgen, maar vaak blijft het gewenste resultaat uit.

 

Een social media bureau is op de hoogte van de laatste trends en weet als geen ander hoe u online goed scoort. Zo bent u de concurrentie al snel een slag voor.

Laat alle medewerkers doen waar ze voor ingehuurd zijn

Veel bedrijven hebben niet de benodigde kennis in huis om social media succesvol in te zetten. Om toch niet achter te blijven wordt er dan vaak een medewerker voor een aantal uren per dag of week vrijgemaakt om zich hieraan te wijden. Het grote gevaar daarvan schuilt in twee dingen:

 

  • De potentie van de social media pagina’s wordt niet optimaal benut;

  • De medewerker heeft geen tijd genoeg om zowel zijn of haar eigen werk naast de social media-activiteiten te doen.

 

Beide gevaren gaan ten koste van de resultaten die u met uw bedrijft had kunnen boeken.

Een IT-er of PR/HRM-medewerker is geen social mediagoeroe

DSC00100.jpg

Vaak wordt gedacht dat het hele social media gebeuren bij de afdeling IT, PR of HRM kan worden neergelegd. Dat lijkt een logische keuze, maar dat is het in veel gevallen niet. Desondanks beland het social media-deel van bedrijven vaak op het bord van een PR, HRM of IT-medewerker. Dat is niet alleen een extra belasting voor de persoon in kwestie, maar zorgt in de regel voor tegenvallende resultaten.

Zorg dat u niet afhankelijk bent van één persoon

Stel, dat u één medewerker speciaal voor het social media gedeelte van uw bedrijf heeft aangenomen. Prima natuurlijk. Maar, wat nu als de concurrentie met die medewerker aan de haal gaat?

 

Dan komt heel uw investering in die persoon straks de concurrentie ten goede.

Ook loyale medewerkers gaan op vakantie

Misschien is uw medewerker social media wel loyaal en gaat niet overstag voor een ander. In dat geval is het nog steeds lastig voor de continuïteit als de betreffende medewerker op vakantie gaat, of ziek wordt. Social media is niet iets dat u gemakkelijk even aan een ander overdraagt.

Ga voor zekerheid, kwaliteit en continuïteit

DSC02312.jpg

Met een social media bureau ben u altijd verzekerd van continuïteit en succes van de ingeslagen weg. Wij houden ons strikt aan de gemaakte afspraken en zorgen voor een prima ROI.

IMG_0461.jpg

Een social media bureau inschakelen?

Nou laten wij nou geheel toevallig hier verstand van hebben! Wie wij zijn? Wolf Online Marketing, wij focussen ons volledig op online resultaat voor uw bedrijf.

Social Media is daar een enorm belangrijke factor in. En we houden ook nog eens van koffie! U kunt bij ons terecht voor een volledig vrijblijvend adviesgesprek. Altijd leerzaam en gezellig!