top of page

Content marketing uitbesteden? Voor succesvolle content marketing heb je fantastische content nodig. Veel content bovendien. En regelmatig nieuwe content. Klinkt vrij logisch natuurlijk.

Bij ons kan je terecht voor een totaalplan. Wij geloven in content marketing, als je ook daadwerkelijk alle content gebruikt. Prachtige foto's, converterende video's en goed webdesign. Als deze dingen samenwerken heb je contentmarketing dat echt voor je gaat werken. 

Contentmarketing uitbesteden?

content marketing team

Wat heb je nodig voor meer succes online? Een goed bezochte website of sociale media profiel(en) zijn onmisbaar. Dat lukt natuurlijk alleen door regelmatig nieuwe content te posten. Simpelweg tekst op een website, is niet meer van deze tijd. Je hebt goede en aantrekkelijke content nodig om jouw doelgroep enthousiast te maken én te houden. 

Door content marketing lukt het om drie keer zoveel leads te genereren als met ‘gewone’ marketing. Bovendien zijn de kosten voor content marketing ruim 60% lager dan traditionele marketing. Word je daar net als ons blij van? Onder het genot van een bakkie leggen we jou graag uit wat content marketing uitbesteden jou oplevert. ​

Contentmarketing is king

●    Content marketing helpt de consument te laten ‘verbinden’ met jouw merk.
●    Content marketing levert een veel hoger conversiepercentage op.
●    De meeste marketeers die besluiten content marketing in te zetten, blijven dat ook doen. 
●    Content marketing kost minder dan de gewone / traditionele marketing, maar levert twee keer zoveel leads op. Tenminste als je het goed doet natuurlijk haha.
●    Bedrijven die content marketing (uitbesteden) hebben meer bezoekers op hun website dan bedrijven die dat niet doen.

Wat zijn de voordelen van contentmarketing?

01

klant voor content marketing

Vroeger werd geadviseerd om 10% van je omzet te besteden aan (content) marketing, maar gelukkig is die tijd achter ons. Tegenwoordig is online marketing helderder dan ooit tevoren.

 

Wat betekent dat? Voornamelijk dat er geen onduidelijke kosten meer zijn, maar dat je altijd kunt rekenen op een helder en op maat gemaakt plan voor jouw bedrijf. Wij zijn ervan overtuigd dat een persoonlijke benadering het verschil maakt. Daarom komen we graag bij je langs om samen een doeltreffend en vooral transparant content marketingplan op te stellen!

Wat zijn de kosten van content marketing uitbesteden?

02

klant voor content marketing

Je weet alles van jouw bedrijf. Misschien sta je daarom al in de startblokken om content voor uw bedrijf te gaan maken. Of misschien weet je al meteen dat zelf content creëren het niet gaat worden. 

Lezen over content marketing, verdiepen in jouw publiek, en de doelgroep écht leren begrijpen om zo goede content te maken kost tijd. We kunnen ons goed voorstellen dat jij als drukke ondernemer die tijd niet heeft. Maar, overal is een oplossing voor. Wil je net als vele andere bedrijven profiteren van de voordelen van contentmarketing, zonder dat je daarvoor veel hoeft te doen, dan kun je natuurlijk jouw content marketing uitbesteden aan professionals. Ons bijvoorbeeld ;-).

Waarom contentmarketing uitbesteden?

03

klant voor content marketing

Waarom voor ons kiezen om je content aan uit te besteden??

Wil je starten met content marketing, maar weet je niet hoe je de ‘content motor’ in beweging moet krijgen? Wij helpen je daar graag bij. In overleg met jou zorgen we voor de steengoede content, en daardoor kan jij je weer helemaal richten op de belangrijkste taken binnen het bedrijf.

 

We denken graag mee om content marketing voor jouw bedrijf succesvol in te zetten. En daarbij gaan we nét wat verder dan andere content marketing bedrijven. Benieuwd hoe we dat doen en hoe onze unieke aanpak zorgt voor meer succes online?

Laten we eens een bakkie drinken. Helemaal gratis en vrijblijvend adviseren we jou over de kracht en mogelijkheden van goede content. En dan kom je er vanzelf achter dat content marketing uitbesteden zo’n gek idee niet is.

Dus, contentmarketing uitbesteden?

content marketing team

Veelgestelde vragen over content marketing.

Gaat content marketing uitbesteden mijn bedrijf vooruit helpen?

Ieder contentmarketing bedrijf zal bevestigend antwoorden. Feit is dat verreweg de meesten werken met standaardpakketten. En dat is waarschijnlijk niet wat jouw bedrijf nodig heeft. Bij ons is iedere klant uniek. Content marketing uitbesteden aan ons staat dan ook gelijk aan maatwerk. We brengen eerst in kaart wat precies het doel is. Daarna ontwikkelen we een passende content strategie. Dat kan een funnel zijn, maar ook een video of foto. U kunt daarbij dingen zelf doen, maar je kunt ook jouw complete content marketing uitbesteden aan ons. We zoeken een oplossing die past bij jouw wensen en natuurlijk jouw budget.

Wat gaat het uitbesteden van content marketing opleveren?

Er zijn veel factoren die invloed hebben op het resultaat van contentmarketing. Garanties kunnen daardoor we niet geven, want we kunnen niet in de toekomst kijken. Maar we weten natuurlijk wel wat onze campagnes in het verleden hebben gedaan. Vanuit onze ervaring weten we wat wel werkt en wat niet. We weten hoe we Google tevreden kunnen houden en we weten wat mensen op sociale media willen zien. Maar wat er bij de Googles, Facebooks en LinkedIn's van deze wereld gebeurd, daar hebben wij geen invloed op. Een algoritme wijziging kan zorgen dat er wijzigingen in de campagne nodig zijn. Maar wees gerust. Bij het uitbesteden van content marketing zitten wij bovenop jouw campagne.

Hoe is de effectiviteit van (uitbestede) content marketing te meten?

Met dank aan internet is marketing een stuk duidelijker geworden. Je kunt eenvoudig meten hoeveel mensen je bereikt. Omdat jouw bezoekers in ruil voor content hun gegevens bij jou achterlaten, kun je als bedrijf bijhouden wat de conversie is. En zo kun je de invloed van content op omzet berekenen. De lijst met metrics die worden bijgehouden bij content marketing is lang. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Groei van het aantal leads.

  • Bereik en de consumptie van content.

  • Het gedrag rond delen en sharen.

  • Extra sales als gevolg van de contentstrategie te herkennen.

 

Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk om geen spijkers op laag water te zoeken of het succes van een contentstrategie te meten aan een enigszins holle metric zoals het aantal likes op Facebook.

Organische content marketing (uitbesteedt of niet) of online adverteren

Jaren geleden werd gedacht dat online advertising passé was. Content marketing was in het begin dan ook de tegenpool van adverteren op internet. Intussen is dat standpunt gedraaid en zijn we ervan overtuigd dat content marketing en advertising elkaar niet vervangen, maar elkaar juist aanvullen. Kies je voor uitbesteden van content marketing, dan zul je zien dat deze vormen van marketing innig met elkaar verweven zijn.

 

Online advertising levert direct resultaat op. Terwijl content marketing een veel langere aanlooptijd heeft. Wil je dus vandaag meer bezoekers op uw website, dan is adverteren een logische keuze. Stop je echter weer met adverteren, dan zul je dat ook direct terugzien in de bezoekersaantallen. Goede content ‘vergaat’ niet. Een goede tekst, foto of video blijft dan ook tot in de eeuwigheid een stroom bezoekers naar jouw website trekken. Zeker als de content is ontwikkeld aan de hand van een goede content strategie. Bepaalde content zal echter moeten worden gepromoot en daar komt advertising weer om de hoek kijken.

 

Bovendien is het een trend dat er steeds meer campagne content komt. Dit zijn kortlopende campagnes die wel gebruik maken van online advertising technieken, maar die ook zijn opgebouwd rond contentmarketing. Voor veel bedrijven is dit dan ook een ideale opstap naar content marketing.

content foto

Geen tijd voor contentmarketing.

Hoe meer tijd je investeert in het (laten) maken van content, hoe beter de resultaten zullen zijn. Het creëren van goede content is geen kwestie van een druk op de knop. Dat blijft mensenwerk, want teksten die ‘spammerig’ overkomen, daar staat het internet al vol mee.

Het onderzoeken van de doelgroep, analyseren van de markt en content creatie kosten veel tijd. Spendeer je veel tijd aan het maken van content, dan gaat dat weer ten koste van andere werkzaamheden in het bedrijf. Content marketing uitbesteden bespaart je dus tijd. Jij en je medewerkers kunnen zich weer richten op de belangrijkste taken.

foto

Budget voor contentmarketing

Content is king. En goede content zorgt voor betere online resultaten. Maar om die goede content te krijgen, heb je content specialisten nodig. Fotografen, videografen voor het maken van video, grafische specialisten en tekstschrijvers. En die zijn doorgaans duurbetaald.

 

Als u een ruim budget heeft voor het maken van content, dan is het in dienst nemen van deze contentmakers natuurlijk de beste optie. Maar personeel is kostbaar en wordt altijd doorbetaald. Ook wanneer het even wat rustiger is. Kies je voor content marketing uitbesteden, dan betaal je alleen voor de gespendeerde tijd. Uitbesteden van content marketing maakt content goedkoper.

foto

Kennis binnen handbereik

Kies je voor content marketing uitbesteden, dan laat je ervaren content marketeers het werk uitvoeren. Dat is vaak de beste optie, want de kans dat je een medewerker in dienst heeft die goed is in datgene wat u doet met jouw bedrijf én goed is in het maken van content is niet erg groot. Door het uitbesteden van contentmarketing laat je het project oppakken door content specialisten. Zo heb je uiteindelijk betere content en dat voorkomt een laag rendement (ROI).

foto

Uit besteden zorgt voor actuele kennis

De grote bedrijven hebben vaak hele teams die zich bezighouden met contentcreatie. Ze trainen deze teams, zodat ze over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om een goede content marketingstrategie te ontwikkelen. Slim natuurlijk, maar dat kost geld. Bakken geld zelfs. Wil je dat ook investeren in content marketing, dan is dat helemaal prima. Er is wel een probleem. Jouw medewerker kan het bedrijf ook verlaten. En dan begint het weer van vooraf aan en is de continuïteit in uw content marketingstrategie weg. Content marketing uitbesteden is daarom een veilige keuze.

foto

Verschillende doelen, verschillende expertises

Contentmarketing is ingewikkelder dan gewoon de site vullen. Het gaat over begrijpen van de doelgroep, onderzoek doen, een goede strategie bedenken om met de doelgroep te verbinden en - pas daarna - het maken van kwalitatief hoogwaardige, overtuigende content.

 

Binnen het specialisme van content marketing komen verschillende expertises samen, want contentmarketing bevindt zich op het kruispunt van creatief en zakelijk. Content marketing uitbesteden, zorgt dat je terug kunt vallen op een team van specialisten die zorgen dat content voor jouw bedrijf gezien mag worden.

5 redenen om content marketing uit te besteden.

bottom of page