top of page

Contentmarketing uitbesteden

Voor succesvolle content marketing heeft u fantastische content nodig. Veel content bovendien. En regelmatig nieuwe content. Dat kunt u misschien zelf, maar content marketing uitbesteden is eigenlijk een heel logische keuze. Helemaal voor u als drukke ondernemer.

Snelle leveringstijden

Verschillende budgetopties

Totaalplan

Content is king

Wat heeft u nodig voor meer succes online? Een goed bezochte website of sociale media profiel(en) is onmisbaar. Dat lukt natuurlijk alleen door regelmatig nieuwe content te posten. Simpelweg tekst op een website, is niet meer van deze tijd. U heeft goede en aantrekkelijke content nodig om uw doelgroep enthousiast te maken én te houden. 

Door content marketing lukt het om drie keer zoveel leads te genereren als met ‘gewone’ marketing. Bovendien zijn de kosten voor content marketing ruim 60% lager dan traditionele marketing. Wordt u daar net als ons blij van? Onder het genot van een bakkie leggen we u graag uit wat content marketing uitbesteden u oplevert. 

Zien welke bedrijven content marketing uitbesteden aan ons en wat dat hen oplevert?

Websites

Webshops

Online campagne's

Content creatie

SEO

Online recruitment

Waarom content marketing?

Voordelen van content marketing

●    Content marketing helpt de consument te laten ‘verbinden’ met uw merk.
●    Content marketing levert een veel hoger conversiepercentage op.
●    De meeste marketeers die besluiten content marketing in te zetten, blijven dat ook doen. 
●    Content marketing kost minder dan de gewone / traditionele marketing, maar levert twee keer zoveel leads op.
●    Bedrijven die content marketing (uitbesteden) hebben meer bezoekers op hun website dan bedrijven die dat niet doen.

Content marketing uitbesteden, waarom?

U weet alles van uw bedrijf. Misschien staat u daarom al in de startblokken om content voor uw bedrijf te gaan maken. Of misschien weet u al meteen dat zelf content creëren het niet gaat worden. 

Lezen over content marketing, verdiepen in uw publiek, en de doelgroep écht leren begrijpen om zo goede content te maken kost tijd. We kunnen ons goed voorstellen dat u als drukke ondernemer die tijd niet heeft. Maar, overal is een oplossing voor. Wilt u net als vele andere bedrijven profiteren van de voordelen van contentmarketing, zonder dat u daarvoor veel hoeft te doen, dan kunt u natuurlijk uw content marketing uitbesteden aan professionals. Ons bijvoorbeeld ;-).

Kan het ook zonder content marketing?

Het maken van goede content is voor de meeste bedrijven een flinke klus. Bijvoorbeeld omdat het aan budget ontbreekt om er zelf een team van content specialisten op te zetten. Het zelf maken van content is vaak ook niet aan te raden, omdat u als ondernemer simpelweg andere dingen aan uw hoofd heeft. En daar wringt het, want wanneer er niet geregeld iets nieuws op de site komt te staan, dan kunt u niet profiteren van de kracht van content marketing. Maar om content marketing om die reden links te laten liggen, dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Hoe meer tijd u investeert in het (laten) maken van content, hoe beter de resultaten zullen zijn. Het creëren van goede content is geen kwestie van een druk op de knop. Dat blijft mensenwerk, want teksten die ‘spammerig’ overkomen, daar staat het internet al vol mee.

Het onderzoeken van de doelgroep, analyseren van de markt en content creatie kosten veel tijd. Spendeert u veel tijd aan het maken van content, dan gaat dat weer ten koste van andere werkzaamheden in het bedrijf. Content marketing uitbesteden bespaart u dus tijd. U en uw medewerkers kunnen zich weer richten op de belangrijkste taken.

Kiest u voor content marketing uitbesteden, dan laat u ervaren content marketeers het werk uitvoeren. Dat is vaak de beste optie, want de kans dat u een medewerker in dienst heeft die goed is in datgene wat u doet met uw bedrijf én goed is in het maken van content is niet erg groot. Door het uitbesteden van contentmarketing laat u het project oppakken door content specialisten. Zo heeft u uiteindelijk betere content en dat voorkomt een laag rendement (ROI).

Contentmarketing is ingewikkelder dan gewoon de site vullen. Het gaat over begrijpen van de doelgroep, onderzoek doen, een goede strategie bedenken om met de doelgroep te verbinden en - pas daarna - het maken van kwalitatief hoogwaardige, overtuigende content.

 

Binnen het specialisme van content marketing komen verschillende expertises samen, want contentmarketing bevindt zich op het kruispunt van creatief en zakelijk. Content marketing uitbesteden, zorgt dat u terug kunt vallen op een team van specialisten die zorgen dat content voor uw bedrijf gezien mag worden.

De grote bedrijven hebben vaak hele teams die zich bezighouden met contentcreatie. Ze trainen deze teams, zodat ze over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om een goede content marketingstrategie te ontwikkelen. Slim natuurlijk, maar dat kost geld. Bakken geld zelfs. Wilt u dat ook investeren in content marketing, dan is dat helemaal prima. Er is wel een probleem. Uw medewerker kan het bedrijf ook verlaten. En dan begint het weer van vooraf aan en is de continuïteit in uw content marketingstrategie weg. Content marketing uitbesteden is daarom een veilige keuze.

Content is king. En goede content zorgt voor betere online resultaten. Maar om die goede content te krijgen, heeft u content specialisten nodig. Fotografen, videografen voor het maken van video, grafische specialisten en tekstschrijvers. En die zijn doorgaans duurbetaald.

 

Als u een ruim budget heeft voor het maken van content, dan is het in dienst nemen van deze contentmakers natuurlijk de beste optie. Maar personeel is kostbaar en wordt altijd doorbetaald. Ook wanneer het even wat rustiger is. Kiest u voor content marketing uitbesteden, dan betaalt u alleen voor de gespendeerde tijd. Uitbesteden van content marketing maakt content goedkoper.

05

Uitbesteden zorgt voor actuele kennis

04

Verschillende doelen, verschillende expertises

03

Alle kennis binnen handbereik

02

Budget voor content marketing (uitbesteden of niet?)

01

Geen tijd voor content marketing, uitbesteden dus

Contentmarketing uitbesteden

01

Briefing

Onder het genot van een bakkie nemen we uw project door. Daarbij staat natuurlijk het doel dat u met contentmarketing wilt bereiken centraal.

02

Content creëren en promoten

Wij zijn specialisten in het maken van hoogwaardige content en zorgen dat u wordt gezien door uw doelgroep.

03

Resultaat

Overtuigende content zorgt voor de allerbeste resultaten. Contentmarketing uitbesteden is dan ook een slimme keuze.

Wij zorgen ervoor

dat onze klanten onze klanten blijven

Wilt u starten met content marketing, maar weet u niet hoe u de ‘content motor’ in beweging moet krijgen? Wij helpen u daar graag bij. In overleg met u zorgen we voor de steengoede content, en daardoor kunt u zich weer helemaal richten op de belangrijkste taken binnen uw bedrijf.

 

We denken graag mee om content marketing voor uw bedrijf succesvol in te zetten. En daarbij gaan we nét wat verder dan andere content marketing bedrijven. Benieuwd hoe we dat doen en hoe onze unieke aanpak zorgt voor meer succes online?

Laten we eens een bakkie drinken. Helemaal gratis en vrijblijvend adviseren we u over de kracht en mogelijkheden van goede content. En dan komt u er vanzelf achter dat content marketing uitbesteden zo’n gek idee niet is.

Resultaat

Uniek

Krachtig

DRIVEN BY RESULT

Kiest u voor content marketing, dan moet dat wel iets opleveren. Uitbesteden van content marketing zorgt dat de beoogde resultaten binnen handbereik komen en kunnen worden behaald. Het soort content dat moet worden ingezet, dat is afhankelijk van uw doelstellingen. Daarom is content marketing altijd maatwerk. We werken daarom niet met vaste prijzen, maar kijken naar het doel en de oplossing die we nodig hebben om het resultaat online te behalen. 

Binnen Wolf Content Marketing zijn alle mogelijkheden aanwezig om content marketing voor uw bedrijf tot een succes te maken. Content marketing uitbesteden zorgt dat hoogwaardige content ingezet kan worden om uw bedrijf online te laten renderen. Het mooie daarvan is dat alles perfect meetbaar is. We zien dus of uw content marketing aanslaat, op koers ligt of dat er wat bijgeschaafd moet worden. Content marketing uitbesteden aan ons bedrijf levert u dan ook de allerbeste ROI op.

77.000

Zoekopdrachten via Google. Per seconde. Ja, seconde.

43%

Van Ecommerce bezoekers komt via Google.

91%

Van Social media content wordt gezien via de mobiele telefoon.

1%

Van de bezoekers van Google komen op de tweede pagina van Google terecht.

Veel gestelde vragen over content marketing

Gaat content marketing uitbesteden mijn bedrijf vooruit helpen?

Ieder contentmarketing bedrijf zal bevestigend antwoorden. Feit is dat verreweg de meesten werken met standaardpakketten. En dat is waarschijnlijk niet wat uw bedrijf nodig heeft. Bij ons is iedere klant uniek. Content marketing uitbesteden aan ons staat dan ook gelijk aan maatwerk. We brengen eerst in kaart wat precies het doel is. Daarna ontwikkelen we een passende content strategie. Dat kan een funnel zijn, maar ook een video of foto. U kunt daarbij dingen zelf doen, maar u kunt ook uw complete content marketing uitbesteden aan ons. We zoeken een oplossing die past bij uw wensen en natuurlijk uw budget.

Content marketing (uitbesteedt of niet) of online adverteren

Jaren geleden werd gedacht dat online advertising passé was. Content marketing was in het begin dan ook de tegenpool van adverteren op internet. Intussen is dat standpunt gedraaid en zijn we ervan overtuigd dat content marketing en advertising elkaar niet vervangen, maar elkaar juist aanvullen. Kiest u uitbesteden van content marketing, dan zult u zien dat deze vormen van marketing innig met elkaar verweven zijn.

 

Online advertising levert direct resultaat op. Terwijl content marketing een veel langere aanlooptijd heeft. Wilt u dus vandaag meer bezoekers op uw website, dan is adverteren een logische keuze. Stopt u echter weer met adverteren, dan zult u dat ook direct terugzien in de bezoekersaantallen. Goede content ‘vergaat’ niet. Een goede tekst, foto of video blijft dan ook tot in de eeuwigheid een stroom bezoekers naar uw website trekken. Zeker als de content is ontwikkeld aan de hand van een goede content strategie. Bepaalde content zal echter moeten worden gepromoot en daar komt advertising weer om de hoek kijken.

 

Bovendien is het een trend dat er steeds meer campagne content komt. Dit zijn kortlopende campagnes die wel gebruik maken van online advertising technieken, maar die ook zijn opgebouwd rond contentmarketing. Voor veel bedrijven is dit dan ook een ideale opstap naar content marketing.

Wat gaat het uitbesteden van content marketing opleveren?

Er zijn veel factoren die invloed hebben op het resultaat van contentmarketing. Garanties kunnen daardoor we niet geven, want we kunnen niet in de toekomst kijken. Maar we weten natuurlijk wel wat onze campagnes in het verleden hebben gedaan. Vanuit onze ervaring weten we wat wel werkt en wat niet. We weten hoe we Google tevreden kunnen houden en we weten wat mensen op sociale media willen zien. Maar wat er bij de Googles, Facebooks en LinkedIn's van deze wereld gebeurd, daar hebben wij geen invloed op. Een algoritme wijziging kan zorgen dat er wijzigingen in de campagne nodig zijn. Maar wees gerust. Bij het uitbesteden van content marketing zitten wij bovenop uw campagne.

Hoe is de effectiviteit van (uitbestede) content marketing te meten?

Met dank aan internet is marketing een stuk duidelijker geworden. U kunt eenvoudig meten hoeveel mensen u bereikt. Omdat uw bezoekers in ruil voor content hun gegevens bij u achterlaten, kunt u als bedrijf bijhouden wat de conversie is. En zo kunt u de invloed van content op omzet berekenen. De lijst met metrics die worden bijgehouden bij content marketing is lang. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Groei van het aantal leads.

  • Bereik en de consumptie van content.

  • Het gedrag rond delen en sharen.

  • Extra sales als gevolg van de contentstrategie te herkennen.

 

Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk om geen spijkers op laag water te zoeken of het succes van een contentstrategie te meten aan een enigszins holle metric zoals het aantal likes op Facebook.

bottom of page