top of page

E-mailmarketing: Hoe je een sterke band opbouwt met je abonnees

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens gehad. Ongewenste mailtjes en irritante reclames van bedrijven waar je alleen ooit misschien een keer iets hebt gekocht. En ze hopen natuurlijk dat je dat nog een keer doet. In de meeste gevallen werkt dit dus averechts. Maar waar ligt dat aan? E-mailmarketing is zeker een goede manier om te communiceren met je klanten. Als je het maar op de goede manier doet. Hoe je dat dan precies doet leggen we je uit in deze blog.


Zorg voor een goede eerste indruk

Heel belangrijk. Je wilt zorgen dat het eerste mailtje meteen een goede indruk maakt. Zorg voor makkelijke taal en maak op een creatieve manier duidelijk wat mensen kunnen verwachten van je mailtjes. Zo is het direct duidelijk wat je te bieden hebt en wie je bent. Houd het dus simpel, stel jezelf even voor en vertel wat mensen van je kunnen verwachten. Draai er niet om heen!


Bij E-mail marketing gaat het om de eerste indruk

Deel je klanten op

Heb je eenmaal een groepje abonnees en begint je e-mailmarketing een beetje te lopen? Begin dan met het segmenteren van je lezers. Je hebt waarschijnlijk wat gegevens over je klanten zoals locaties, interesses maar bijvoorbeeld ook de hoeveelheid bestellingen. Dit kun je gebruiken om mails wat gerichter te maken. Deel je klanten op in verschillende segmenten en maak stromingen in je mails. Zo kan je inspelen op de informatie die je hebt van je klant en naar verschillende groepen verschillende mails sturen.


Personaliseer je e-mails

Werkt ook heel goed. Als je een mailtje binnen krijgt die puur voor jou geschreven is krijg je direct klantenbinding. En dit kan in de kleinste dingen zitten. De voornaam van klanten in de aanhef, aanbevelingen op basis van eerdere aankopen. Met een persoonlijk tintje maak je het net wat interessanter voor de klant om door te lezen. Je kunt het ook nog op andere manieren persoonlijk maken. Maak verjaardag mails, bedank de klant voor herhaalaankopen of maak stukken tekst in je mail gewoon een beetje persoonlijker. Werkt echt!


Personalisatie is belangrijk bij E-mailmarketing

Wees consistent

Voor het opbouwen van een goede band met je abonnees moet je wel consistent zijn in je e-mails. In de eerste plaats heeft dit te maken met herhaling. Laat regelmatig iets van je horen. Zorg dat je klanten je niet vergeten. Maar, belangrijk, overspoel ze niet met mails. Zorg ervoor dat je niet irritant bent met het aantal mails dat je stuurt. 2 keer in de maand is in principe meer dan genoeg in de meeste gevallen. In de tweede plaats betekent consistentie ook eenvoud in je mails. Zorg wel dat je mails afwisselend genoeg zijn en zorg voor verschillende concepten. Maar houd een bepaalde eenvoud vast. Gebruik dezelfde soort indeling, kleuren en lengte. Mensen herkennen dan je mails en weten wat ze kunnen verwachten en waar ze alles kunnen vinden.


Luister naar feedback

E-mail marketing is een hele goede manier om in contact te blijven met je klanten. De klant is koning, dus luister ook naar je klant. Dat doe je door regelmatig feedback op te vragen via bijvoorbeeld een enquête. En daar kan je wat mee. Als je weet wat de klant zoekt kan je dit makkelijk terug laten komen in je assortiment, producten, website, social media, e-mails en alle andere onderdelen van je bedrijf. Zeer aan te raden om dus af en toe je klanten hun mening te laten geven. Dit wil je alleen niet te veel doen. Af en toe een korte stemronde of enquête uitzetten is genoeg. En heb je dan goede reacties gehad? Reageer dan weer snel daarop en laat zien dat je luistert.

Luister naar feedback van je klanten bij E-mailmarketing

Geef iets terug

Het is supergaaf als je klanten abonneren op je E-mails. Ze hebben interesse in je merk en er is een grote kans dat ze vaker bij jou terugkomen. Zorg dat ze dit vasthouden en beloon ze daarvoor. Hoe je dat doet? Dat ligt er heel erg aan wat je verkoopt of doet met je bedrijf. Het beste is dat je uniek bent en dat het past bij je merk. Voorbeelden? Exclusieve kortingen, gratis spullen, vroege toegang tot nieuwe producten of evenementen of een loyaliteitsprogramma. Er is van alles te verzinnen om je abonnees te belonen.


E-mail marketing werkt gewoon heel goed als het gaat om klantenbinding en communicatie. Mits dit op de juiste manier gebeurt. Let daarom in ieder geval op de genoemde punten voor een goede basis. Samen kijken naar jouw E-mailmarketing? Dat doen we maar al te graag. Neem contact met ons op en dan zien we samen verder!
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page