top of page

Videotrends van 2023

Video is misschien wel de best werkende vorm van content. Door het gemakt, de variatie en de vele manieren waarop. Video is een steeds vaker gebruikte manier om een boodschap over te brengen. Heel het internet staat vol met video’s. Entertainment, reclame, informatie. Bijna alles wordt tegenwoordig gedaan met video. Er zijn dan ook heel wat trends als het gaat om het maken van video’s. Je komt er in deze blog achter welke trends dat zijn voor 2023.


Interactieve video’s:

Er is steeds meer mogelijk. Ook binnen videocontent. Een mooi voorbeeld van deze ontwikkeling zijn interactieve video’s. Video’s waarbij de kijker invloed heeft op het verloop of de inhoud van de video. En welk voordeel heeft dat?


Voornamelijk betrokkenheid. Dit is een trend omdat het de kijker meer boeit en betrekt. Je wordt als het ware onderdeel van de video en bepaalt bewust wat of op welke manier je de video bekijkt. Hoe dit eruit ziet? Klikbare delen, keuzedelen of bijvoorbeeld een quiz. Maak je video interactief en betrek je kijker erbij. Op die manier hou je het boeiend.

Virtual Reality:

Een ander voorbeeld van de snel ontwikkelende technologie is VR. Virtual Reality. De vertaling van het woord geeft al redelijk weg waar dit over gaat. Een realiteit creëren die niet echt bestaat en dus virtueel wordt weergegeven. VR wordt tegenwoordig veel gebruikt bij videospellen maar ook video’s.


Door een VR-bril of helm op te zetten, beland de kijker in een wereld die geprojecteerd wordt vanuit de bril. Als de kijker rondkijkt met de bril op lijkt het alsof deze in een andere wereld zit. Omdat hier heel veel mee mogelijk is, wordt dit steeds populairder. Je neemt iemand namelijk volledig mee in een wereld die niet echt bestaat.


Zo kan je op het ene moment op de Mount Everest staan, en het andere moment een rondleiding krijgen in de nieuwe showroom van Audi die in 2030 gebouwd gaat worden. VR is een unieke en hele creatieve manier om iets te laten zien. Wel is het iets lastiger om hiermee het grote publiek te bereiken. Niet iedereen heeft natuurlijk de spullen om VR te kunnen zien. VR werkt daarom op dit moment het beste op openbare plekken zoals evenementen.

Virtual Reality is een videotrend in 2023

Verticaal videomateriaal:

De meeste video’s worden uiteraard gezien op social media. En vaak scrollen we natuurlijk op onze telefoon. Daardoor zijn de meeste video’s dan ook verticaal. Zelfs op YouTube, waar video’s ook horizontaal veel worden bekeken, zijn er veel verticale video’s vanwege de YouTube Shorts die te vinden zijn op de app. Conclusie, De meeste video’s die tegenwoordig gepubliceerd worden zijn dus verticaal.


Goed om daar rekening mee te houden als je ook op die platformen een video wilt publiceren. Nu ligt het er natuurlijk wel aan wat het doel is met de video. Een horizontale video kan namelijk wel mooier zijn vanwege het grotere beeld. Op je website bijvoorbeeld. Verticaal videomateriaal hoeft dus niet altijd te werken.


Waar het dus voornamelijk werkt is op social media. En omdat social media tegenwoordig dan weer een enorme trend is als het gaat om advertenties en marketing, zijn de verticale video’s ook een trend.
Video en kunstmatige intelligentie:

Tegenwoordig is het er in de meeste sectoren gewoon ingeslopen. Het gebruik van kunstmatige intelligentie. En zeker ook als het gaat om video. De slimme technologie heeft een heel nieuw hoofdstuk geopend binnen de videoproductie. Om te beginnen met de bewerking van video’s. Programma’s waar kunstmatige intelligentie is ingebouwd, kunnen met veel personalisatie en precisie video’s bewerken. Zonder hulp van mensen. In onze sector wordt dit alleen wel minder gebruikt.


Het overbrengen van een persoonlijke tint en het emotionele gedeelte bij een video gaat nog steeds het beste als mensen dit zelf maken. Automatische bewerking gebeurt meer in de tv-branche voor nieuws, sport, weer en reclame. Denk daarbij aan ondertitelingen en vertalingen.


Naast de bewerking lukt het kunstmatige intelligentie ook steeds beter om video’s uit te werken. Video’s kunnen hierdoor creatiever, slimmer en diverser worden. De technologie wordt steeds meer gebruikt om videocontent te verzinnen en uit te werken. De verwachting is ook dat dit steeds meer gaat gebeuren naarmate kunstmatige intelligentie steeds slimmer wordt.


Bij het gebruiken van video voor bijvoorbeeld je bedrijf is het dus goed om deze op de juiste manier te maken. Verticaal? Interactief? Of juist niet? Wij bij Wolf Online Marketing weten precies wat werkt en wat niet werkt. We helpen je daarom graag met een video voor jou bedrijf. Interesse? Laten we dan een bakkie doen!

33 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page