• Stijn Buijsrogge

Content Marketing Tips

Voor bedrijven is content marketing enorm van belang. Waar het ene bedrijf snel is met verschillende vormen van content marketing, heeft een ander bedrijf nog grote moeite met het op een correcte manier inzetten van content marketing. Bovendien verandert deze fascinerende wereld voortdurend.
Wij van Wolf Content Marketing helpt u daarom graag. Wij geven in dit artikel verschillende tips om uw content marketing te verbeteren waar nodig.


Onze Gouden Tips

Ten eerste is het belangrijk om doelen te stellen dit blijvend te doen. Uw doel is eigenlijk het startpunt. Het heeft namelijk bar weinig zin om zomaar wat content te creëren. Het gaat om uw missie achter het strategieplan. Deze missie is een soort van leidraad waar de doelgroep veel aan zal hebben. Overigens verandert een strategieplan met de doelgroep mee. U geeft de doelgroep waar zij behoefte aan hebben.


Een andere gouden tip is het in kaart brengen van de doelgroep. Het is daarbij goed om voor uzelf te bedenken wie uw content gaat lezen en bekijken. Bedenk wat de eigenschappen van deze doelgroep zijn en waar hun interesses precies liggen.


Overigens wordt er bij het maken van content vaak vastgehouden aan standaardlengtes en hoeveelheden. Het is ook weleens fijn om hiervan af te wijken en bijvoorbeeld te gaan voor een e-book. Bovendien is een mix van verschillende soorten content vaak ook goed. Zo kunt u de doelgroep bereiken via een podcast bijvoorbeeld, maar wat dacht u van een Webinar, infographic of een fotoshoot?


De rol van visuele content, zoals video’s wordt steeds essentiëler en groter. Hoe de soorten content de wereld in geslingerd worden is ook een kwestie om op voorhand grondig uit te zoeken. Welke social media wilt u graag inzetten en waarom? Hoe wilt u dit precies aanpakken? Een ander punt is de keuze voor CMS (content managementsysteem). Een fijn systeem is de ideale manier om content te verspreiden. Kies voor een systeem waar u zich comfortabel bij voelt. Het is het fijnste om alle content op één plek bij elkaar te hebben. Deze content dient regelmatig geüpdatet te worden. Het optimaliseren van social media is dan ook een must.


Tot slot dient u niet uit het oog te verliezen dat bezoekers tegenwoordig bijna altijd gebruik maken van hun tablet of smartphone als ze online op zoek gaan naar producten of diensten. Er zijn nog te veel vormen van content die niet beschikbaar zijn - in vorm van een responsive design - op een tablet of mobiele telefoon en dit is erg zonde, omdat u op deze manier potentiële klanten misloopt.


Brainstormen en promoten

Brainstormen is belangrijk omdat u zo wordt geprikkeld om nieuwe concepten en ideeën te ontwikkelen en uit te werken. Neem dus vooral de tijd om te brainstormen. Hier zijn tools voor, maar het kan ook oldschool met papiertjes op een muur. Betrek uw team hierbij en laat iedereen opschrijven wat hij of zij denkt. Dit creëert een open sfeer waarbij iedereen zich gehoord voelt. Deze ideeën dienen ook uitgewerkt te worden.


Naast het plaatsen van de content is het enorm van belang dat u deze content ook gaat promoten. Alleen dan kunnen mensen bekend worden met uw onderneming. Content posten en hopen dat de rest vanzelf gaat is nou niet bepaald de manier om als bedrijf te groeien. Content kan ook aangeboden worden aan andere websites. Google Analytics is bijvoorbeeld belangrijk, omdat u op die manier alle content kunt bijhouden. U krijgt meteen een beeld van hoe de zaken ervoor staan.


Krijgt u geen genoeg van onze content marketing tips en wilt u graag meer leren over content marketingstrategieën?

Schroom dan vooral niet en neem snel contact op met Wolf Content Marketing. Wij staan voor u klaar en beantwoorden graag al uw vragen. Bakkie doen?5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven