top of page
Content marketing

Contentmarketing

Wij content marketeers zeggen het maar al te vaak: content is king. Ook jij hebt het vast wel eens gehoord of erover gelezen toen u googelde naar ‘contentmarketing’.

 

Content, dat is de basis van waaruit online marketing start. Wil je succes hebben op internet, dan is content van immens groot belang. Je kunt niet zonder.

Snelle leveringstijden

Verschillende budgetopties

Totaalplan

Content is king

Hebben we het over content marketing, dan hebben we het over inhoud. We bedoelen daar veel meer mee dan alleen teksten en plaatjes op jouw website. Content marketing gaat ook een stukje verder dan het binnenhalen van zoveel mogelijk ‘likes’.

 

Wij zijn specialisten in de inzet van sterke content om bedrijven online te laten groeien. We zijn ervan overtuigd dat content marketing voor bedrijven van nu het verschil maakt. We leven namelijk in een wereld waarin de concurrentie op internet moordend is.

 

Wanneer wij denken aan content, en dat doen we natuurlijk best vaak, dan denken we aan sterke, waardevolle content, helemaal op maat gemaakt om jouw doelgroep te bereiken. Content die alleen jij kunt maken, omdat jouw bedrijf uniek is. Klinkt dit ingewikkeld? Nee hoor. Wij kunnen je helpen met het bedenken én maken van creatieve content waarmee jij kunt scoren op internet.

Websites

Webshops

Online campagne's

Content creatie

SEO

Online recruitment

WAAROM CONTENT MARKETING?

Content?

Als ondernemer zal je wel bekend zijn met marketing. Content is er in verschillende vormen. Dat kan tekst zijn, beeld, geluid of deze natuurlijk allemaal gecombineerd. Je kunt bij content dan ook denken aan video, artikelen, animaties, foto’s, infographics, foto en audio. Contentmarketing is een tak van de marketing, waarbij content wordt aangeboden met als doel een bezoeker uiteindelijk aan te zetten tot een actie (converteren).

 

Bij contentmarketing gaat het erom dat je relevante en waardevolle informatie aanbiedt zonder dat de lezer en kijker direct wordt aangespoord om te converteren. In plaats daarvan wordt ingezet op een langetermijnrelatie. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat de bezoeker converteert en een klant wordt. Een loyale klant om precies te zijn.

Win het vertrouwen

Het mag duidelijk zijn dat content een breed begrip is. Met content hebben we het niet alleen over teksten op jouw website, maar feitelijk over alle soorten ‘inhoud’. Dat kunnen dus ook blogs zijn of een e-book, interviews of een vlog. Het is de inhoud waarmee jij je website ‘vult’ en die jij gebruikt om jouw bedrijf te positioneren. Met content deel jij jouw kennis van de business waarin jij actief bent, over het product en je kunt content gebruiken om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Voordelen van content marketing

Je kunt vandaag nog beginnen met het maken van content. Maar het opstarten van een succesvolle content marketing campagne kost tijd. Het is namelijk onmogelijk om in dag een content marketing strategie uit te werken en deze ook uit te voeren. Je kunt contentmarketing daarom echt zien als een investering.

 

Content marketing vraagt veel tijd en moeite, maar op termijn levert het ook veel op. Dat weten we zeker, want de resultaten van contentmarketing zijn meetbaar. Van meer websitebezoekers tot meer leads. Content marketing biedt nog meer voordelen. Zo heeft content (marketing) een positieve invloed op uw SEO en blijft eenmaal gemaakte content tot in lengte van dagen bezoekers trekken.

DRIVEN BY RESULT

Kies je voor ons content marketing bedrijf, dan is ons doel contentmarketing op zo’n manier inzetten dat de resultaten daarmee worden behaald. Dat is altijd maatwerk en we werken daarom ook niet met vaste pakketten. We kijken naar de doelstellingen en werken naar een passende content marketing oplossing. Soms werken gewone blogs beter, soms video en soms wordt er gekozen voor fotografie. Contentmarketing is wat dat betreft heel veelzijdig.

 

Weet dat binnen ons contentmarketing bureau alle mogelijkheden binnen handbereik zijn. We kunnen onze content dus ook voor jouw bedrijf laten werken. En omdat bijna ieder aspect binnen de content marketing meetbaar is, kunnen we tussentijds bijsturen wanneer dat nodig is en zo houden we grip op de resultaten en dus ook het succes.

77.000

Zoekopdrachten via Google. Per seconde. Ja, seconde.

43%

Van Ecommerce bezoekers komt via Google.

91%

Van Social media content wordt gezien via de mobiele telefoon.

1%

Van de bezoekers van Google komen op de tweede pagina van Google terecht.

Wil je beginnen met content marketing? De eerste stap is begrijpen waarom je content wilt (laten) maken. Wil je meer sales en/of leads genereren? Meer bezoekers naar jouw website? Of zie je content marketing als een middel om te werken aan jouw merk autoriteit. Heb je de doelstellingen helder, dan kun je duidelijke doelen stellen. Natuurlijk wel doelen die meetbaar zijn, zodat je later in het proces de effectiviteit van jouw content marketing kunt beoordelen en kunt eventueel bijsturen.

De volgende stap is plannen hoe je de informatie uit het onderzoek gaat toepassen. We onderzoeken welke platformen in jouw geval het beste resultaat oplevert en welke methoden we gebruiken om jouw content te promoten. We onderzoeken ook hoe we jouw doelgroep het beste kunnen bereiken. Zou ujow publiek bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in whitepapers en blogposts, of zijn video's en infographics geschiktere vormen van content? In de meeste gevallen zal een mix van verschillende soorten content de beste benadering zijn.

Wanneer je content marketing fanatiek oppakt, zal dat veel creatieve ideeën opleveren. Ga je de content zelf maken of uitbesteden? Content marketing kan ontzettend tijdrovend zijn. Om te voorkomen dat je veel tijd investeert in het maken van content (en dus niet productief) voor jouw bedrijf kunt zijn, kun je ook een content marketing bedrijf aan het werk zetten.

 

Alle ideeën rond het creëren van content zullen moeten worden gepland. Regelmatig nieuwe content publiceren is belangrijk voor succesvolle content marketing.

Iedere stuk content dat je publiceert, wordt gemaakt met jouw doelen als uitgangspunt. Om de bezoeker van jouw website of de kijker van jouw content te overtuigen is het belangrijk dat de content van de allerhoogste kwaliteit is.

 

Haastwerk is nooit goed, maar het is wel belangrijk om de content agenda te volgen, om zo regelmatig nieuwe content aan jouw bezoekers aan te kunnen bieden. Nadat de content is geplaatst, zal deze ook moeten worden gepromoot. Jouw berichten worden daarmee gedeeld op sociale media platformen die passen bij de doelgroep (Facebook. Youtube of bijvoorbeeld het meer zakelijke LinkedIn). Want het doel van content marketing is natuurlijk om gezien te worden.

Het belangrijkste doel van content marketing is gezien worden. Wil je de juiste doelgroep aanspreken met jouw content, dan zullen we moeten weten waar jouw doelgroep warm van wordt. Waar zijn ze naar op zoek en wat vinden ze de moeite waard. Zodra daar een antwoord op is, kunnen we een content marketing planning uitwerken. Daarin definiëren we een persona, uw gemiddelde ‘typische’ klant. Op basis daarvan kunnen wij onweerstaanbare content creëren voor jouw doelgroep.

05

Creëren, publiceren en promoten

04

Content strategie plannen

03

Content marketing strategie

02

Doelgroep bepalen

01

Doelen bepalen

De 3 stappen naar resultaat

01

Content marketing plan

Met jouw doelstellingen als uitgangspunt formuleren wij een praktisch plan om dat doel te kunnen behalen.

02

Content creëren en promoten

Wij zijn niet alleen specialisten in het maken van creatieve, doelgerichte content, maar zorgen ook dat je onder de aandacht van de doelgroep komt.

03

Resultaatgerichte fotografie bedrijfsvideo

Hoge kwaliteit content, toegespitst op jouw doelgroep zorgt voor snel en efficiënt behalen van jouw doelstellingen.

Wij zorgen ervoor

dat onze klanten onze klanten blijven

Ben je overtuigt van de kracht van content voor jouw bedrijf? Je kunt jouw content marketing gerust aan ons overlaten. Geen enkele vorm van digitale marketing is heilig. Wij geloven sterk in het combineren van oplossingen die passen bij jouw visie, wensen en jouw doelstellingen. Maar ja, hoe beginnen met content marketing?

 

Laten we allereerst beginnen met een lekker bakkie. We kunnen dan bespreken welke doelen je voor ogen hebt. Of dit nu branding is, het verhogen van de conversie, betere vindbaarheid of misschien meer sales. Afhankelijk van jouw doelstellingen, bespreken we graag de mogelijkheden om content marketing in te zetten voor jouw bedrijf.

We denken met je mee om content marketing tot een succes te maken. We gaan daarbij nét wat verder dan andere bedrijven. Benieuwd hoe we content inzetten om jouw bedrijf te laten groeien online? Of staat u al te trappelen om met jouw bedrijf ook aan de slag te gaan met content marketing?

 

Nodig ons uit voor een kop koffie. We staan klaar om u te helpen een vliegende start te maken met jouw eigen maatwerk content marketing strategie.

Resultaat

Uniek

Krachtig

Veel gestelde vragen over content marketing

Wat zijn de kosten van content marketing?

De kosten van content marketing zijn bijna altijd twee keer de helft. Grapje natuurlijk, maar het prijskaartje van content (marketing) hangt sterk af van de inhoud ervan, hoe ingewikkeld het product is dat je verkoopt en natuurlijk of je het zelf doet of besluit content marketing uit te besteden.

 

Het schrijven van een artikel of blog voor op jouw website, is goedkoper dan het laten maken van een videoproductie voor internet of bedrijfsfotografie. Video spreekt meer aan tot actie, maar tekst is weer zoekmachinevriendelijker. Bij goede content marketing draait het dus om het zoeken van een balans tussen alle soorten content. Welke content je nodig hebt kan dus per campagne (en marketingdoel) verschillen en daarom liggen de kosten van de ene campagne hoger dan de andere.

 

Wil je een dus precies weten waar je aan toe bent qua content marketing kosten. Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact met ons op. We horen graag jouw plannen, waarna we jou een passend voorstel kunnen doen.

Is er een verschil tussen content marketing en SEO?

Er is een grote overlap tussen content marketing en zoekmachine optimalisatie. Bij het maken van goede content ga je op zoek naar datgene wat uw bezoekers écht willen zien of lezen. Voor het beantwoorden van die vragen maken we goede content. Content die antwoord geeft op de zoekintentie van de gebruikers zal sowieso al hoog ranken in de zoekmachines. Om de SEO van uw website nog dat extra duwtje omhoog te geven, doen we alles om ook de content nog verder te optimaliseren. Denk daarbij aan tags, keywords etc. Content marketing en zoekmachine optimalisatie gaan dus hand in hand.

Moet ik gaan bloggen voor contentmarketing?

Nee, je hoeft geen blog te beginnen om aan content marketing te doen. Natuurlijk zijn blogs een veelgebruikt middel bij content marketing, omdat een blog een laagdrempelige manier is om relevante informatie te publiceren. Daardoor heb je de mogelijkheid om hoger in Google te komen op zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt. In plaats van blogging kun je bijvoorbeeld ook video gebruiken. Wist je dat video niet alleen populair, maar ook bijzonder effectief is?

Wat is datagedreven content marketing?

Data-driven content marketing is niet slechts een hip buzzwoord. Het probleem van veel marketing campagnes is dat marketeers op onderwerpen bedenken waarvan ze denken dat die interessant zijn voor de doelgroep. Veel merken denken dat ze een zeer trouw publiek hebben en dat hun klanten/ doelgroep de site regelmatig controleert op nieuwe content. Daar gaat het mis, wat in de praktijk gebeurt dat natuurlijk bijna nooit.

 

Daarom is het belangrijk een content marketing campagne altijd te bouwen rond een solide onderzoek. Gebruik Google-trends om te zien of een onderwerp nog relevant is, controleer de zoekvolumes, bekijk demografische gegevens om te zien wie de content bekijkt, gebruik Social Analytics om te zien welke content de meeste engagement geeft en controleer Google Analytics om te zien welke content goed converteert. Zonder data, bestuurt je een auto kijkend door de achteruitkijkspiegel. Je verspilt zo tijd en dus ook geld aan het maken van content die niets gaat opleveren. Dus ja, volgens ons zou iedere content marketing campagne datagedreven moeten zijn.

Valt sociale media ook onder content marketing?

Ja! Zit jouw doelgroep op sociale media, gebruik dan sociale media. Als uw doelgroep dinsdag ochtend om zeven uur in het zwembad te vinden is, dan staat u daar ook met jouw flyer, toch? Content marketing komt in allerlei verschijningsvormen. Als je informatie weggeeft, ongeacht het medium, dan doet je aan content marketing. Sociale media is overigens prima voor het promoten van content en de interactie met jouw doelgroep op te zoeken.

Hoe is het succes van content marketing te meten?

Voordat je begint met content marketing worden de key performance-indicators (Kpi's) bepaald. Deze Kpi's zijn sterk afhankelijk van het doel van de campagne. Als het jouw doel is om met content marketing de herkenbaarheid van jouw merk te vergroten, dan zijn de organische sessies, organische paginaweergaven de belangrijkste content marketing kpi's. Wil je met content marketing zorgen voor meer leads, dan gebruik je bijvoorbeeld het aantal ingestuurde formulieren van alle marketing kanalen. De belangrijkste stap is het stellen van een doel, want dat maakt het gemakkelijker om een goede content strategie toe te passen. En met de KPI’s kunnen we dan het succes van een campagne aflezen.

Tips voor content marketing

JE kunt altijd bij ons aankloppen voor een goede content marketing strategie. Mocht je het eerst zelf willen oppakken, dan lees je hieronder enkele goede tips.

 

  • Pas de content aan op de customer journey. Afhankelijk of jouw bezoeker in Google’s see, think, do of care-fase zit, verschilt ook de content. De content die je aanbiedt, is namelijk afgestemd op de wensen en vragen van de bezoeker. Denk ook na over een content marketing funnel en lees meer over de ‘content marketing matrix’. Zo maak je content marketing voor uw bedrijf duidelijker en kunt u doelgericht nieuwe, relevante informatie blijven posten.

  • Begin een blog. Kleine bedrijven die beginnen met bloggen zien hun leads sterk groeien. Ruim driekwart van de internetters leest wel eens een blog. Interessant dus.

  • Zorg dat jouw content ook past bij de context. Met andere woorden: zorg dat de content bij jouw bedrijf en de doelgroep past. Een advocaat creëert andere content dan een garagebedrijf. Sterker nog, klanten verwachten zelfs een andere tone of voice van beide.

  • Make it personal. Je wilt een relatie met je website bezoekers opbouwen. Lastig natuurlijk, zo via internet. Op afstand een band creëren gaat dat dan ook het beste wanneer de gebruiker een herkenbaar gezicht ziet. Gebruik dus zoveel mogelijk foto’s en content die je zelf hebt gemaakt. Wees vooral niet bang om jezelf te laten zien of iets meer over jouw bedrijf of producten te vertellen. Jouw hele biografie hoeft natuurlijk niet aan bod te komen, maar het helpt wel wanneer je jouw klanten vertelt waarom je doet wat u doet.

  • Maakt het boeiend met storytelling. Het is een van de beste manieren om te zorgen dat jouw boodschap wordt onthouden. De reden daarachter is dat ons brein anders reageert op een verhaal dan een gortdroge opsomming van veel feiten. Wil je de bezoeker laten overgaan tot actie, dan loont het dus om daar een goed verhaal bij te bedenken.

  • Even geen inspiratie voor nieuwe content? Vraag het de doelgroep zelf! Bij content marketing staat jouw doelgroep sowieso centraal. Vraag daarom bij ieder nieuw idee voor content af of de doelgroep daar écht iets aan heeft.

bottom of page