top of page

Wat kost een bedrijfsfilm? En alles wat je moeten weten over bedrijfsfilms!

Bijgewerkt op: 4 mrt.

Kijk, dat is een vraag die we vaak krijgen. Wat kost een bedrijfsfilm nou eigenlijk? Wil je een snel antwoord: Een bedrijfsfilm kost tussen de €2000,- en de €30.000. Wilt u nou meer verdieping op uw vraag en überhaupt over het maken van een bedrijfsfilm? Lees dan even verder!


Inhoudsopgave Bedrijfsfilm


Bedrijfsfilms zijn eigenlijk onmisbaar tegenwoordig, mensen lezen niet meer graag en willen gewoon even kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Nou een bedrijfsfilm kan daar goed bij helpen.


Het antwoord is, zoals bij veel aspecten in het leven: het ligt eraan. Zucht hoor ik u denken. Bij een bedrijfsfilm komt gewoon veel kijken en al deze aspecten bij elkaar, maken de prijs voor de bedrijfsfilm. Denk aan de klasse van de producenten, welke klanten hij ondertussen al heeft gehad en wat voor ervaringen, de complexiteit van de bedrijfsfilm of er acteurs aan te pas moeten komen en ga zo maar door.


Toch hebben we speciaal voor u een indicatie prijs proberen te geven. Heeft u tenminste nog iets aan ons.


Bedrijfsfilm laten maken kosten

De meeste bedrijfsfilms zitten dus tussen de €2000,- en de €30.000. Het ligt er gewoon echt enorm aan wat u precies wilt en wat u verwacht. Gaat u naar groot bureau met veel personeel, dan zal u wat meer in de buidel moeten tasten dan als u naar een freelancer gaat voor uw bedrijfsfilm.Waar moet u zelf op letten bij het kiezen van een bedrijfsfilmmaker?

Allereerst weet ik ook niet of bedrijfsfilmmaker een woord is. Maar zelf zouden we zeggen uw gevoel in ieder geval. Maar wat u in ieder geval zeker kan doen: kijk eens naar de verschillende bedrijfsfilms die ze al gemaakt hebben. Is dit een beetje wat u zoekt? Dat is al een prima indicatie om rekening mee te houden.Dus, het antwoord blijft nogal vaag. Er komt simpelweg te veel kijken bij een bedrijfsfilm om hier een mooi antwoord op te geven. Toch hopen we dat we u een beetje geholpen hebben.


Wat vragen jullie zelf voor een bedrijfsfilm?

Als we de prijzen van hierboven nemen zijn wij in ieder geval niet aan de dure kant, wij zijn dan ook geen gigantisch bureau. Neem anders eens een kijkje op deze pagina. Wij staan zo achter onze bedrijfsfilms dat als u uw e-mailadres achterlaat, u direct onze prijzen in de box heeft. Wel zo makkelijk toch.


De kans is erg groot dat u er op dit moment over nadenkt om een bedrijfsfilm te laten maken. We zien dat er nog altijd veel mensen zijn die niet precies weten wat nu de redenen zijn om over te schakelen op het maken van een bedrijfsfilm. Om u hier meer over te laten zien hebben wij van Wolf Online Marketing dé belangrijkste voordelen van een bedrijfsfilm voor u op een rijtje gezet. Door dit goed door te nemen weet u binnen no time waarom het maken van een bedrijfsfilm één van de beste investeringen is om te maken!


Een bedrijfsfilm zorgt voor meer betrokkenheid

De voornaamste reden om een bedrijfsfilm te laten maken is het feit dat u op een eenvoudige manier kunt zorgen voor meer betrokkenheid onder uw klanten. Betrokkenheid is cruciaal als u op de lange termijn wilt zorgen voor succes. Zonder betrokkenheid gaan bezoekers namelijk eerder naar een van de concurrenten. Zorgt u daarentegen voor een video die opvallend is en die precies laat zien waar u voor staan dan bent u in staat om de aandacht van de bezoeker vast te houden. De kans is dan ook veel groter dat de bezoeker uiteindelijk overgaat tot het verrichten van een actie op de site, met als gevolg dat u er een nieuwe klant bij heeft.Een bedrijfsfilm maakt uw bedrijf persoonlijk

Vandaag de dag is enorm belangrijk om te zorgen voor een persoonlijke touch binnen het bedrijf. Door de talloze bedrijven is het namelijk zo dat u echt op moet vallen als u succes wilt boeken. Door middel van een persoonlijke touch zorgt u ervoor dat u een blijvende herinnering achterlaat bij de klant. Dit wordt met name gedaan dankzij een unieke identiteit. Op wat voor manier kan u hier een bedrijfsfilm voor gebruiken vraagt u zich af? U kunt er bijvoorbeeld over nadenken om een nieuwe bedrijfsfilm te laten maken waarin u alle medewerkers voorstelt aan de klant. Wie vindt het nu niet leuk om eens een keer een kijkje te krijgen achter het bedrijf?


Een bedrijfsfilm zorgt voor een betere SEO waarde

Wist u dat u met een bedrijfsfilm in staat bent om betere posities te verkrijgen in zoekmachines. Zelfs als u een klein bedrijf heeft, kunt u door een niche op YouTube te veroveren een grote online aanhang opbouwen. YouTube is ook een sociaal netwerk, waardoor het gemakkelijk is om met volgers in contact te komen. Een andere geweldige manier om de zoekmachine ranking voor video's te verbeteren is het gebruik van transcripties. Dit is natuurlijk super eenvoudig om te doen voor bedrijfsfilms, waardoor het een van de meest toegankelijke manieren is om uw site te verbeteren.


Een bedrijfsfilm voorziet klanten van een glimlach

De laatste, maar zeker niet onbelangrijke, reden om te kiezen voor een bedrijfsfilm is het feit dat u in staat bent om uw klanten van een glimlach te voorzien. Laten we eerlijk zijn, het is gewoon erg leuk om eens een keer een opvallende video te zien in plaats van een standaard tekst lezen. Los van het feit dat u met een video zorgt voor meer betrokkenheid is het ook zo dat u de klanten van een goed gevoel kunt voorzien. Dit is met name aan de orde als u een bedrijfsfilm laat maken met een vrolijke twist, denk bijvoorbeeld aan de grappige filmpjes die Coolblue altijd maakt.Tips voor de perfecte bedrijfsvideo

Wolf Online Marketing is specialist op dit gebied en kan samen met uw wensen en voorkeuren zorgen dat u dé perfecte bedrijfsfilm kunt voorschotelen wanneer dit nodig is. Een kraakheldere bedrijfsfilm zal uw bedrijf een boost geven en uw vindbaarheid online flink vergroten. We zijn dan ook de moeilijkste niet, aangezien u al op zoek bent naar de kosten van een bedrijfsfilm, krijgt u er gratis een paar tips bij. Lekker toch!

1. Storytelling gebruiken en aan uw klant denken

Op het gebied van bedrijfsfilms bestaat er een hele hoop content. Voorbeelden van bedrijfsfilms zijn eenvoudig te vinden. Kortgezegd kunt u veel inspiratie opdoen en bedenken wat u wel en niet zou willen.


Eigenlijk is de belangrijkste tip om te bedenken wat exact de boodschap van de bedrijfsvideo zal zijn en u te verplaatsen in uw potentiële klant. Een klant wil vrijwel altijd weten wat het voordeel is voor hem of haar. Het is daarom essentieel om op de stoel van de klant te gaan zitten. Een klant ziet graag voordelen. Het is dan ook de kunst om die voordelen naar voren te laten komen in de bedrijfsfilm.


Storytelling (het vertellen van een verhaal) speelt hierbij een wezenlijke rol. Het is belangrijk om in duidelijke taal het verhaal van uw bedrijf te vertellen. Ook het verhaal achter uw succes en uw bedrijf is iets wat een klant graag hoort. Wat zijn de beweegredenen om te doen wat u doet en wat motiveert u precies? Structuur is iets wat voor duidelijkheid zorgt. Door structuur in uw verhaal aan te brengen, is een video eenvoudig te volgen. De klassieke kop-romp-staart opbouw is hierbij vaak succesvol gebleken.2. Maak het niet moeilijk en zorg voor herkenning

Het schetsen van een herkenbare situatie zorgt ervoor dat de klant geprikkeld wordt en zijn of haar aandacht vasthoudt. Herkenning zal de afstand tussen uw bedrijf en de klant kleiner maken. De eerste 20 seconden tellen het zwaarst bij het kijken van een video. Met name een probleemoplossing structuur werkt het beste.


Schets een herkenbaar probleem en los dit probleem op met uw dienst of product. De klant zal veel herkennen en geïnteresseerd blijven. De video dient te overtuigen, maar het is de kunst om een boodschap eenvoudig te houden. Mensen haken af zodra er veel complexiteit in een filmpje zit. Bovendien komt dit niet erg overtuigend over.


3. Overige essentiële tips voor een bedrijfsfilm

Bedrijven zijn veelal geneigd om veel te willen vertellen, maar wat u vooral in uw achterhoofd dient te houden is om het kort te houden. Een korte film met een sterke boodschap is vele malen sterker dan een langdradig geheel waarbij klanten snel afhaken.


Eigenlijk is een minuut of 2 voldoende. Waar u bijvoorbeeld ook voor zou kunnen kiezen is het laten maken van een langere versie en een korte versie van een bedrijfsvideo. Op uw website zou u de langere versie kunnen tonen, terwijl de korte versie op een social mediakanaal wordt getoond. Een korte bedrijfsvideo is als een voorafje.


De klant is nieuwsgierig geworden en hunkert naar meer? Top. Zorg daarnaast dat alles in een bedrijfsvideo op een actieve manier verteld wordt. ‘Jantje heeft gedaan’ klinkt bij lange na niet zo krachtig als ‘Jantje doet’. De boodschap moet meteen binnenkomen. Blijf altijd oprecht in een bedrijfsvideo en laat zien wat uw kracht is. Klanten zijn dol op authenticiteit. Wellicht behoeft het weinig uitleg, maar het is belangrijk om het ruwe beeldmateriaal te allen tijde te bewaren. Mochten er zaken gewijzigd worden, dan kan dit binnen een mum van tijd gerealiseerd worden.


Tot slot is een strak publicatieplan noodzakelijk, zodat uw bedrijfsvideo snel online vindbaar wordt. Hierbij speelt social media een sleutelrol, evenals het hebben van een titel die klanten aantrekt. Wat hierbij goed werkt is het plaatsen van uw bedrijfsfilm op uw website. We hebben een paar hele goede redenen, waarom u dit moet gaan doen!Video op uw website: 4 goede redenen


Heeft u enig idee hoeveel video we kijken? Gemiddeld ongeveer zo’n 200 minuten per dag. Dat is ruim 3 uur! Een deel daarvan is het gevolg van alle video content op websites en sociale media. De tijd die we spenderen aan het kijken van filmpjes nog steeds toe en daar liggen voor uw bedrijf dan ook grote kansen.


Video maakt een belangrijk deel uit van ons dagelijkse leven. Vrijwel alle grote bedrijven zijn daarom al video content gaan gebruiken in hun online marketing activiteiten. Waarom zou u dat ook niet gaan doen? Video neemt namelijk in rap tempo het internet over.


Vandaag de dag is video zo dominant aanwezig, dat het onmogelijk genegeerd kan worden. Daarom hier 4 goede redenen om te starten met video op uw website.1. Video zorgt dat uw boodschap beter over komt

Stel dat u op uw website wilt uitleggen hoe een van uw producten gebruikt kan worden. Zou u dat dan beter met tekst kunnen doen of zou een video beter werken?


Video’s zijn perfect voor het geven van instructies, product demonstraties of een inkijkje te geven in uw bedrijf. Zelfs het uitleggen van zelfs de meest complexe dingen wordt een stuk gemakkelijker wanneer u daarvoor video content gebruikt.


Het spreekwoord ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’ is bij iedereen bekend. Kunt u zich eens voorstellen wat een filmpje op uw website doet. Met een video kunt u zelfs de kleinste details in beeld brengen en uw website bezoekers weten daarmee precies wat ze van uw product of dienst kunnen verwachten.


2. Video is een enorme conversie booster

Wanneer u video gebruikt in uw online marketing campagne kan dat duidelijk zorgen voor het verhogen van de conversie. Video’s op landingspagina's zijn bijzonder effectief. Door video te gebruiken om uw de diensten of producten in beeld te brengen die uw bedrijf te bieden heeft kunt u details in beeld brengen die in een tekst niet zijn te beschrijven.


Het gebruik gebruiken van video content in plaats van tekst heeft grote voordelen. Video geeft uw website extra cachet en houdt de aandacht van bezoekers langer vast dan tekst. Bovendien zorgt video zorgt voor een lagere bounce rate, dat is het aantal bezoekers dat wegklikt op een site. En misschien wel het belangrijkste voordeel: video neemt de drempel om over te gaan tot actie weg en zal de conversie van uw website een flinke boost geven.3. Meer ‘Likes en shares’ door video

Wel eens een video gezien die u de moeite waard vond om te delen op uw sociale media? Vast wel! We leven in een tijdperk gedomineerd door social media en het ‘viraal’ gaan van video’s op Facebook of Instagram is niets nieuws.


Wanneer mensen uw video leuk vinden, zullen ze niet lang na hoeven denken om op de knop te klikken om de video met anderen te delen. Dat kan dus ook met de video’s van uw bedrijf gebeuren. Meer likes en shares zijn gratis reclame voor uw bedrijf. Video content is daarmee een belangrijk onderdeel van social media marketing.


4. Video is gemakkelijker te consumeren

Mensen kiezen graag voor makkelijk. Video content is gemakkelijk te consumeren en dus heeft video bijna altijd de voorkeur boven tekst. Reden genoeg om video deel uit te laten maken van uw online marketing strategie.


In plaats van door een uw bezoekers door een lange tekst heen te laten scrollen kunt u uw bezoekers ook een gemakkelijk te kijken video aanbieden. Met een video zal uw boodschap gemakkelijker te consumeren zijn en uw bezoeker zal gemakkelijker zijn aan te zetten tot actie. Een goede video zorgt daarmee voor extra omzet!


Genoeg gelezen over bedrijfsfilms?

Dat snappen we, wij zijn er ook klaar mee om over te schrijven. Wilt u nou wat hulp bij het maken van een bedrijfsfilm of het volledig uitbesteden? Denk eens aan ons!


Hopelijk tot snel!
Veel gestelde vragen over, Wat kost een bedrijfsfilm?


1. Hoe kan ik bepalen welk budget geschikt is voor mijn bedrijfsfilm, gezien de brede prijsklasse die wordt genoemd?


Het bepalen van het budget voor je bedrijfsfilm hangt af van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van de film, de ervaring en reputatie van de producent, en je eigen verwachtingen. Het is belangrijk om een realistisch budget vast te stellen dat past bij de kwaliteit en het doel van de film. Dit kan inhouden dat je verschillende offertes vergelijkt en rekening houdt met wat je precies wilt bereiken met de film.


2. Wat zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een bedrijfsfilmmaker, afgezien van alleen de kosten?


Naast de kosten zijn er verschillende andere factoren om te overwegen bij het kiezen van een bedrijfsfilmmaker. Dit omvat het bekijken van eerdere werkvoorbeelden om te beoordelen of hun stijl en kwaliteit overeenkomen met jouw visie, het controleren van reviews en referenties om de reputatie en betrouwbaarheid te beoordelen, en het hebben van een persoonlijk gesprek om te zien of er een goede samenwerkingsdynamiek is.


3. Op welke manieren kan een bedrijfsfilm bijdragen aan een betere SEO-waarde, en hoe kan ik dit effect maximaliseren voor mijn bedrijf?


Een bedrijfsfilm kan bijdragen aan een betere SEO-waarde door meer verkeer naar je website te trekken, de gemiddelde tijd die bezoekers op je site doorbrengen te verhogen, en door backlinks en sociale shares te genereren. Om dit effect te maximaliseren, kun je ervoor zorgen dat je video geoptimaliseerd is voor zoekmachines door relevante trefwoorden te gebruiken in de titel, beschrijving en tags, en door een transcriptie toe te voegen voor extra indexering. Daarnaast kun je de video delen op verschillende platforms en sociale mediakanalen om de zichtbaarheid te vergroten en meer engagement te genereren.

134 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page