top of page

10 tips voor betere online marketing resultaten voor jouw bedrijf

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Online marketing is een belangrijke tool die je kunt gebruiken om nieuwe klanten te vinden en om bestaande klanten te informeren. Als je het goed doet, heb je daar veel profijt van. Maar, waarin schuilt nu het geheim van goede online marketing resultaten? In dit artikel zullen we je wat handige tips geven waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.Inhoudsopgave:

Hou je vast, want hier komen de tips:


1. Bepaal wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen


Het heeft geen zin om met online marketing aan de slag te gaan zonder een goede strategie. Zet op papier wat jouw mogelijkheden zijn en welke doelen je daarmee wilt bereiken. Vaak is het prettig om bijvoorbeeld voor acties en content een contentkalender te gebruiken. Daarmee breng je precies in beeld wat er gaat gebeuren en wanneer. Je kunt er zo voor zorgen dat je vooraf alles op elkaar afstemt.2. Optimaliseer jouw website


Heb je een website die niet responsive is, of die heel zwaar is en dus lang moet laden, dan kan je erop rekenen dat bezoekers daardoor afhaken en verder surfen naar de concurrentie. Gemiste kansen dus, die je gemakkelijk kunt voorkomen. Zorg ervoor dat jouw website responsive is en dus op alle devices kan worden geopend en sla plaatjes en video’s anders op.3. Check jouw content


Zorg ervoor dat de content die op jouw website staat accuraat is en voldoende informatie biedt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat Google jouw content ziet zitten. Let dus op de SEO en vergeet geen meta teksten onder jouw foto’s, video’s en afbeeldingen te zetten.


4. Maak van jouw website geen zoekplaatje


Vaak is de website het eerste contact dat nieuwe klanten met jouw bedrijf hebben. Daar doen ze dus hun eerste indruk van jouw bedrijf op. Zorg er dus voor dat die eerste indruk een goeie is. Dat wekt vertrouwen en zorgt voor een hogere conversie.


Dus geen:


· Foto’s die nooit meer dan een rood kruisje worden

· Boodschappenmandjes die onvindbaar zijn

· Onduidelijke navigatie

· Gedateerde of onjuiste informatie5. Het oog wilt ook wat


Hoe lang heb je jouw website al? Check regelmatig of de vormgeving nog wel passend is, door bijvoorbeeld de concurrentie online te bezoeken. De bezoekers op jouw website of webshop bepalen namelijk in één oogopslag of je wel of niet de moeite van hun tijd waard bent. Het is echt geen overbodige luxe om daar eens een professional naar te laten kijken.


6. Gebruik social media


Zorg ervoor dat jouw bedrijf goede social mediapagina’s heeft, waar je interessante informatie deelt. Dat is een prima manier om nieuwe klanten te vinden en verhoogt de loyaliteit van de bestaande klanten. Op social media kan je ook heel doelgericht adverteren. Jouw reclameboodschap komt dan precies onder de aandacht van jouw doelgroep.


7. Wordt lid van vergelijkingswebsites


We houden allemaal van vergelijken. Voordat we tot aanschaf overgaan, bezoeken veel consumenten een vergelijkingswebsite. Daar kunnen ze gemakkelijk zien waar het product dat ze zoeken het goedkoopst is en hoe de service van het betreffende bedrijf is. Bovendien kunnen ze van daaruit gemakkelijk doorklikken naar jouw website.


8. Kies voor Google Shopping advertenties


Met Google Shopping -onderdeel van het zoekmachine adverteren- kun je jouw producten of diensten rechtstreeks promoten in de zoekresultaten. Google bepaalt aan de hand van de productinformatie die je geeft welke advertenties bij welke zoekopdracht worden getoond.


Je kan het een beetje vergelijken met vergelijkingswebsites. De consument krijgt een hele rits vergelijkbare producten van verschillende aanbieders te zien en kan dus eenvoudig vergelijken. Valt de keuze op jouw product, dan klikken de bezoekers rechtstreeks door naar de productpagina.


9. Adverteer op marktplaatsen


Marktplaatsen, zoals Marktplaats.nl of eBay zijn prima kanalen om op te adverteren. Veel bezoekers van deze websites zijn zich aan het oriënteren om een bepaald product aan te schaffen. Je kan daar redelijk goedkoop adverteren en jouw producten of diensten onder de aandacht van je doelgroep brengen.


10. Investeer tijd in e-mail marketingMaak bijvoorbeeld wekelijks een goede nieuwsbrief die je aan je bestaande- en potentiële klanten stuurt. Zorg ervoor dat het loont om jouw nieuwsbrief te ontvangen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door speciale acties of kortingscodes aan de nieuwsbrief toe te voegen.
Nog even dit


Bovenstaande methoden zijn slechts een greep uit het scala van mogelijkheden dat er is om aan online marketing te doen, maar het is een goed begin. Gedegen online marketing kan een wezenlijk verschil maken in het succes dat je met jouw bedrijf boekt!


Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat wat je doet ook goed wordt gedaan. Anders kost het je alleen een hoop tijd en levert het in verhouding niet voldoende op.


Wil je zeker weten dat je de gewenste resultaten boekt met jouw online marketing? Dan doe je er goed aan om een professioneel online marketingbedrijf in te schakelen. De kosten die je daarvoor maakt, verdien je doorgaans met gemak snel weer terug.Geheel toevallig zijn wij een online marketing bedrijf😊. Je kan geheel vrijblijvend contact met ons op nemen! Kunnen we je precies vertellen wat wij voor je kunnen doen en wat je daarvan kunt verwachten. Wat drinkt je graag?

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page