top of page

10 tips voor betere online marketing resultaten voor uw bedrijf

Online marketing is een belangrijke tool die u kunt gebruiken om nieuwe klanten te vinden en om bestaande klanten te informeren. Als u het goed doet, heeft u daar veel profijt van. Maar, waarin schuilt nu het geheim van goede online marketing resultaten? In dit artikel zullen we u wat handige tips geven waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.Inhoudsopgave:

Houdt u vast, want hier komen de tips:


1. Bepaal wat u wilt bereiken en hoe u dat gaat doen


Het heeft geen zin om met online marketing aan de slag te gaan zonder een goede strategie. Zet op papier wat uw mogelijkheden zijn en welke doelen u daarmee wilt bereiken. Vaak is het prettig om bijvoorbeeld voor acties en content een contentkalender te gebruiken. Daarmee brengt u precies in beeld wat er gaat gebeuren en wanneer. U kunt er zo voor zorgen dat u vooraf alles op elkaar afstemt.2. Optimaliseer uw website


Heeft u een website die niet responsive is, of die heel zwaar is en dus lang moet laden, dan kunt u erop rekenen dat bezoekers daardoor afhaken en verder surfen naar de concurrentie. Gemiste kansen dus, die u gemakkelijk kunt voorkomen. Zorg ervoor dat uw website responsive is en dus op alle devices kan worden geopend en sla plaatjes en video’s anders op.3. Check uw content


Zorg ervoor dat de content die op uw website staat accuraat is en voldoende informatie biedt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat Google uw content ziet zitten. Let dus op de SEO en vergeet geen meta teksten onder uw foto’s, video’s en afbeeldingen te zetten.


4. Maak van uw website geen zoekplaatje


Vaak is de website het eerste contact dat nieuwe klanten met uw bedrijf hebben. Daar doen ze dus hun eerste indruk van uw bedrijf op. Zorg er dus voor dat die eerste indruk een goeie is. Dat wekt vertrouwen en zorgt voor een hogere conversie.


Dus geen:


· Foto’s die nooit meer dan een rood kruisje worden

· Boodschappenmandjes die onvindbaar zijn

· Onduidelijke navigatie

· Gedateerde of onjuiste informatie5. Het oog wilt ook wat


Hoe lang heeft u uw website al? Check regelmatig of de vormgeving nog wel passend is, door bijvoorbeeld de concurrentie online te bezoeken. De bezoekers op uw website of webshop bepalen namelijk in één oogopslag of u wel of niet de moeite van hun tijd waard bent. Het is echt geen overbodige luxe om daar eens een professional naar te laten kijken.


6. Gebruik social media


Zorg ervoor dat uw bedrijf goede social mediapagina’s heeft, waar u interessante informatie deelt. Dat is een prima manier om nieuwe klanten te vinden en verhoogt de loyaliteit van de bestaande klanten. Op social media kan u ook heel doelgericht adverteren. Uw reclameboodschap komt dan precies onder de aandacht van uw doelgroep.


7. Wordt lid van vergelijkingswebsites


We houden allemaal van vergelijken. Voordat we tot aanschaf overgaan, bezoeken veel consumenten een vergelijkingswebsite. Daar kunnen ze gemakkelijk zien waar het product dat ze zoeken het goedkoopst is en hoe de service van het betreffende bedrijf is. Bovendien kunnen ze van daaruit gemakkelijk doorklikken naar uw website.


8. Kies voor Google Shopping advertenties


Met Google Shopping -onderdeel van het zoekmachine adverteren- kun u uw producten of diensten rechtstreeks promoten in de zoekresultaten. Google bepaalt aan de hand van de productinformatie die u geeft welke advertenties bij welke zoekopdracht worden getoond.


U kunt het een beetje vergelijken met vergelijkingswebsites. De consument krijgt een hele rits vergelijkbare producten van verschillende aanbieders te zien en kan dus eenvoudig vergelijken. Valt de keuze op uw product, dan klikken de bezoekers rechtstreeks door naar de productpagina.


9. Adverteer op marktplaatsen


Marktplaatsen, zoals Marktplaats.nl of eBay zijn prima kanalen om op te adverteren. Veel bezoekers van deze websites zijn zich aan het oriënteren om een bepaald product aan te schaffen. U kunt daar redelijk goedkoop adverteren en uw producten of diensten onder de aandacht van u doelgroep brengen.


10. Investeer tijd in e-mail marketingMaak bijvoorbeeld wekelijks een goede nieuwsbrief die u aan u bestaande- en potentiële klanten stuurt. Zorg ervoor dat het loont om uw nieuwsbrief te ontvangen. Dat kun u bijvoorbeeld doen door speciale acties of kortingscodes aan de nieuwsbrief toe te voegen.