top of page

10 Tips voor social media gebruik voor jouw bedrijf

Bijgewerkt op: 4 mrt.

Social media, we hebben er bijna allemaal mee te maken en het is eigenlijk niet meer weg te denken uit onze samenleving. Per dag besteden we tegenwoordig gemiddeld 98 minuten aan social media. Als je tegenwoordig dus ergens nieuwe klanten kan bereiken is het wel social media! In dit blog ga ik je tien tips geven waarmee je jouw bedrijf echt kan laten zien op social media.Inhoudsopgave


Social media tip 1: Bedrijfsprofiel

Jouw doelgroep moet in een keer kunnen zien wie je bent en waar je voor staat. Zorg er dus voor dat jouw profielpagina er professioneel uit ziet. Nette banners, jouw logo, terugkomende huisstijl en een call to action button zijn een must op jouw bedrijfsprofiel.U wilt natuurlijk een zo goed mogelijke indruk achterlaten op jouw bezoekers, hierdoor wordt de kans groter dan jouw bezoekers jouw pagina daadwerkelijk gaan volgen.Social media tip 2: Betrek jouw volgers

Betrek jouw volgers bij jouw bedrijf. Mensen hebben liever het gevoel dat ze persoonlijke interactie met jouw bedrijf ervaren dan dat ze alleen maar naar jouw nieuwe producten en diensten kijken.


Een goeie manier voor persoonlijke interactie is het stellen van vragen bij jouw berichten. Bijvoorbeeld; hoort ananas op een pizza thuis? Reageer altijd op de reacties onder je bericht. Niet alleen schep je dan een band met jouw volgers, maar ziet het algoritme van de social media ook extra reacties.Social media tip 3: Eenheid in jouw content

In een oceaan van online content is jouw post snel verdronken en vergeten. Tenzij je weet op te vallen! Maar hoe doe je dat? Zorg ervoor dat jouw posts een bepaalde stijl hebben. Jouw posts moeten aansluiten op jouw doelgroep en merk.


Consistentie in kleur is hierin enorm belangrijk. De toon van jouw berichten zorgen ervoor dat jouw doelgroep zich aangesproken voelt. En dat is precies wat je wilt bereiken!Social media tip 4: Winactie

Een goeie manier om de interactie met jouw doelgroep te behouden zijn winacties. Niet alleen levert dit een groter bereik op, maar jouw volgers zullen dit ook enorm waarderen!


Een veel voorkomend concept is jouw volgers een van jouw berichten laten delen om mee te doen met de winactie. Door het delen van de winactie, zal jouw bereik een stuk groter worden. Zo krijg je als het ware een sneeuwbaleffect. Uw volgers worden enthousiast en jouw bereik wordt groter. Een echte win-win als je het ons vraagt!


Social media tip 5: Timing van jouw posts

Veel van de meest gebruikte social media bieden je de mogelijkheid om jouw paginaverkeer te analyseren. Wanneer er wordt gekeken naar verschillende factoren van een succesvolle post, is dat de juiste tijd van posten vinden.


Er zit veel verschil in het bereik per post bij verschillende momenten van posten. Je kunt precies zien, wanneer jouw volgers het meest actief zijn op social media. Zorg er dus voor dat je dan post.Social media tip 6: Consistentie

Naar onze mening is dit misschien wel het allerbelangrijkste punt voor succes op Social media. Consistentie. Elk social media kijkt naar de activiteit van een bepaalde pagina en houden ervan als er vaak activiteit is op een pagina.


Hoe consistenter jouw upload, hoe groter de groep volgers is die de post te zien krijgen. Wil dat zeggen dat je 10 berichten per dag moet posten? Absoluut niet, te veel is ook weer niet goed. In onze ervaring zijn 1 tot 3 berichten per week meer dan genoeg en krijgt je een goed bereik op jouw social media platformen.


Social media tip 7: Hashtags

Deze tip doelt vooral op de werking van een van meest gebruikte social media platformen ter wereld: Instagram. Weet je op de goede manier hashtags te gebruiken, is de kans groot jouw posts aan willekeurige mensen worden laten zien die interesse hebben in die bepaalde hashtag.


Hoeveel hashtags moet je dan gebruiken? Tussen de 10 en 30 hashtags is perfect. Meer dan 30, is te veel en neemt Instagram niet meer mee. Wij raden aan om een aantal persoonlijke hashtags te gebruiken en een aantal hashtags met een groot aantal volgers, zoals: #picoftheday #nofilter #instagood etc. De veelgebruikte hashtags kan u makkelijk vinden op onze grote vriend Google!Social media tip 8: Rechten van jouw posts

Wat wij helaas vaak zien, is dat er willekeurig foto’s worden gepakt van Google en gebruikt worden op een willekeurige pagina. Dit is echter strafbaar. Dit is helaas al vaak fout gegaan, wat op enorme boetes kan uitlopen.


Wij raden altijd aan om jouw foto’s en filmpjes zelf te maken, dit is persoonlijker en valt ook sneller op. Echter wanneer je daar echt geen zin in hebt of geld aan wilt besteden, zijn er ook andere mogelijkheden. Er zijn ook sites die copyright free foto’s gratis aanbieden. Een paar voorbeelden hiervan zijn https://pixabay.com/ en https://gratisography.com/.


Social media tip 9: Adverteren

De makkelijkste en snelste manier om een bereik op te bouwen op social media, is het adverteren op social media. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Wanneer je lokaal adverteert, kan je honderden mensen per dag bereiken voor een paar euro per dag.


Het adverteren op social media gaat nog veel verder dan dat. Je kan jouw doelgroep targetten op verschillende segmenten, zoals locatie, interesse, leeftijd en geslacht. Hierdoor kan je precies jouw doelgroep aanspreken.


Je kan het zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. Hier komen we in een ander blog op terug, aangezien er enorm veel bij komt kijken.


Social media tip 10: Wees jezelf

Als je al deze tips mee neemt in jouw social media gebruik zal je merken dat jouw volgers vanzelf zullen groeien en actief zullen worden. Timing, consistentie, huisstijl, content, en betrekking zijn heel belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat je jezelf bent op het internet.


Maak content die je zelf ook leuk vindt en zou bekijken. Vermijd dingen die je zelf ook als vervelend zou ervaren. Op die manier krijgen jouw volgers de beste content te zien, waardoor zij meer geïnteresseerd raken in jouw bedrijf!


Wanneer je echt resultaat met jouw social media wilt halen zijn wij er! Tuurlijk zou je dit zelf ook prima kunnen doen, en als je er tijd voor hebt raden wij aan om het helemaal zelf op te pakken. Echter zien wij wel vaak dat de gemiddelde ondernemer zijn tijd beter kan besteden in de dingen waar hij op uitblinkt! Dan zijn wij de juiste partner. Zin in een bakkie?


Veel gestelde vragen over, 10 Tips voor social media gebruik voor jouw bedrijf.


1. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn bedrijfsprofiel op social media er professioneel uitziet en de interesse van bezoekers wekt?


Om ervoor te zorgen dat je bedrijfsprofiel er professioneel uitziet en de interesse van bezoekers wekt, is het belangrijk om te zorgen voor een nette uitstraling met een herkenbare huisstijl. Dit omvat onder andere het gebruik van een duidelijke banner, je logo, en consistente kleuren. Daarnaast is het toevoegen van een call-to-action knop essentieel om bezoekers aan te moedigen je te volgen en actie te ondernemen.


2. Wat zijn effectieve manieren om mijn volgers te betrekken bij mijn bedrijf en een persoonlijke band met hen op te bouwen?


Het betrekken van je volgers bij je bedrijf kan op verschillende manieren, waaronder het stellen van vragen in je berichten om interactie uit te lokken. Door te reageren op de reacties onder je berichten creëer je niet alleen een band met je volgers, maar stimuleer je ook het algoritme van het sociale mediaplatform om je berichten hoger weer te geven in de tijdlijnen van je volgers.


3. Wat zijn enkele praktische tips voor het gebruik van hashtags op Instagram om mijn bereik te vergroten en nieuwe doelgroepen aan te trekken?


Om het bereik van je Instagram-posts te vergroten, is het belangrijk om hashtags op een effectieve manier te gebruiken. Het wordt aanbevolen om tussen de 10 en 30 relevante hashtags toe te voegen aan je berichten. Je kunt persoonlijke hashtags gebruiken die gerelateerd zijn aan je merk, evenals populaire hashtags die relevant zijn voor je inhoud. Het gebruik van hashtags helpt je berichten om opgemerkt te worden door mensen die interesse hebben in specifieke onderwerpen of thema's.

144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page