top of page

10 Tips voor social media gebruik voor uw bedrijf

Social media, we hebben er bijna allemaal mee te maken en het is eigenlijk niet meer weg te denken uit onze samenleving. Per dag besteden we tegenwoordig gemiddeld 98 minuten aan social media. Als u tegenwoordig dus ergens nieuwe klanten kan bereiken is het wel social media! In dit blog ga ik u tien tips geven waarmee u uw bedrijf echt kan laten zien op social media.Inhoudsopgave


Social media tip 1: Bedrijfsprofiel

Uw doelgroep moet in een keer kunnen zien wie u bent en waar u voor staat. Zorg er dus voor dat uw profielpagina er professioneel uit ziet. Nette banners, uw logo, terugkomende huisstijl en een call to action button zijn een must op uw bedrijfsprofiel.U wilt natuurlijk een zo goed mogelijke indruk achterlaten op uw bezoekers, hierdoor wordt de kans groter dan uw bezoekers uw pagina daadwerkelijk gaan volgen.Social media tip 2: Betrek uw volgers

Betrek uw volgers bij uw bedrijf. Mensen hebben liever het gevoel dat ze persoonlijke interactie met uw bedrijf ervaren dan dat ze alleen maar naar uw nieuwe producten en diensten kijken.


Een goeie manier voor persoonlijke interactie is het stellen van vragen bij uw berichten. Bijvoorbeeld; hoort ananas op een pizza thuis? Reageer altijd op de reacties onder u bericht. Niet alleen schept u dan een band met uw volgers, maar ziet het algoritme van de social media ook extra reacties.Social media tip 3: Eenheid in uw content

In een oceaan van online content is uw post snel verdronken en vergeten. Tenzij u weet op te vallen! Maar hoe doet u dat? Zorg ervoor dat uw posts een bepaalde stijl hebben. Uw posts moeten aansluiten op uw doelgroep en merk.


Consistentie in kleur is hierin enorm belangrijk. De toon van uw berichten zorgen ervoor dat uw doelgroep zich aangesproken voelt. En dat is precies wat u wilt bereiken!Social media tip 4: Winactie

Een goeie manier om de interactie met uw doelgroep te behouden zijn winacties. Niet alleen levert dit een groter bereik op, maar uw volgers zullen dit ook enorm waarderen!


Een veel voorkomend concept is uw volgers een van uw berichten laten delen om mee te doen met de winactie. Door het delen van de winactie, zal uw bereik een stuk groter worden. Zo krijgt u als het ware een sneeuwbaleffect. Uw volgers worden enthousiast en uw bereik wordt groter. Een echte win-win als u het ons vraagt!


Social media tip 5: Timing van uw posts

Veel van de meest gebruikte social media bieden u de mogelijkheid om uw paginaverkeer te analyseren. Wanneer er wordt gekeken naar verschillende factoren van een succesvolle post, is dat de juiste tijd van posten vinden.


Er zit veel verschil in het bereik per post bij verschillende momenten van posten. U kunt precies zien, wanneer uw volgers het meest actief zijn op social media. Zorg er dus voor dat u dan post.Social media tip 6: Consistentie

Naar onze mening is dit misschien wel het allerbelangrijkste punt voor succes op Social media. Consistentie. Elk social media kijkt naar de activiteit van een bepaalde pagina en houden ervan als er vaak activiteit is op een pagina.


Hoe consistenter uw upload, hoe groter de groep volgers is die de post te zien krijgen. Wil dat zeggen dat u 10 berichten per dag moet posten? Absoluut niet, te veel is ook weer niet te goed. In onze ervaring zijn 1 tot 3 berichten per week meer dan genoeg en krijgt u een goed bereik op uw social media platformen.


Social media tip 7: Hashtags

Deze tip doelt vooral op de werking van een van meest gebruikte social media platformen ter wereld: Instagram. Weet u op de goede manier hashtags te gebruiken, is de kans groot uw posts aan willekeurige mensen worden laten zien die interesse hebben in die bepaalde hashtag.


Hoeveel hashtags moet u dan gebruiken? Tussen de 10 en 30 hashtags is perfect. Meer dan 30, is te veel en neemt Instagram niet meer mee. Wij raden aan om een aantal persoonlijke hashtags te gebruiken en een aantal hashtags met een groot aantal volgers, zoals: #picoftheday #nofilter #instagood etc. De veelgebruikte hashtags kan u makkelijk vinden op onze grote vriend Google!Social media tip 8: Rechten van uw posts

Wat wij helaas vaak zien, is dat er willekeurig foto’s worden gepakt van Google en gebruikt worden op een willekeurige pagina. Dit is echter strafbaar. Dit is helaas al vaak fout gegaan, wat op enorme boetes kan uitlopen.


Wij raden altijd aan om uw foto’s en filmpjes zelf te maken, dit is persoonlijker en valt ook sneller op. Echter wanneer u daar echt geen zin in hebt of geld aan wilt besteden, zijn er ook andere mogelijkheden. Er zijn ook sites die copyright free foto’s gratis aanbieden. Een paar voorbeelden hiervan zijn https://pixabay.com/ en https://gratisography.com/.


Social media tip 9: Adverteren

De makkelijkste en snelste manier om een bereik op te bouwen op social media, is het adverteren op social media. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Wanneer u lokaal adverteert, kan u honderden mensen per dag bereiken voor een paar euro per dag.


Het adverteren op social media gaat nog veel verder dan dat. U kan uw doelgroep targetten op verschillende segmenten, zoals locatie, interesse, leeftijd en geslacht. Hierdoor kan u precies uw doelgroep aanspreken.


U kan het zo uitgebreid mogelijk als u zelf wilt. Hier komen we in een ander blog op terug, aangezien er enorm veel bij komt kijken.