top of page

Wat is een goede website?

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Iedereen droomt natuurlijk van een prachtige website die veel verkeer en conversie oplevert voor jouw bedrijf. Toch valt het in de praktijk vaak erg tegen. Door middel van dit blog kom je erachter wat nu daadwerkelijk een goede website is.


Inhoudsopgave
De eerste indruk


Oké, je hebt een website gebouwd. Maar hoe hou je nou de juiste mensen op je website? Mensen komen naar jouw site met een bepaald doel. Ze komen om je diensten en producten te bekijken. Zorg er dan ook voor dat jouw bedrijf een goede indruk maakt op de landingspagina. Laat zien wie je bent en waar voor je voor staat, welke producten of diensten jij aanbiedt. Je wilt het liefst in een keer je bedrijfsimago overbrengen op de klant. Het belangrijkste is dat je het doel van je landingspagina nooit uit het oog verliest. Zorg er altijd voor dat het makkelijk is voor je klant om door te gaan naar een contactformulier of laat ze direct bellen of mailen.De vindbaarheid van je website


Het belangrijkste voor het resultaat van je website is de daadwerkelijke vindbaarheid. Maar hoe doe je dat? Google is hier je beste vriend, hoe beter google je site vindt hoe hoger jij in de zoekresultaten komt. Google zoekresultaten zijn essentieel voor het generen van websiteverkeer. Hoe hoger jij in de zoekresultaten komt hoe groter de kans dat mensen op jouw website klikken. Je kan dit bevorderen door bijvoorbeeld te laten zien dat je actief bent op je site. Dit doe je door steeds nieuwe content te maken zoals: nieuws, blogs of andere artikelen over je producten, diensten of bedrijf. Deze content moet wel aansluiten op je andere webpagina’s, uitnodigen tot lezen en geoptimaliseerd zijn voor Google. Dit doe je bijvoorbeeld door slim te linken. Wil je meer weten over dit onderwerp bekijk dan deze blog over SEO (Search Engine Optimalisatie).
Design van je website


Het design van je website is het eerste wat je bezoeker ziet. Het is dan ook van groot belang om te zorgen dat het design van je website on point is. Het wordt steeds belangrijker om te zorgen dat klanten direct weten met wie ze te maken hebben. Mensen kopen liever iets van personen, dan dat ze het gevoel hebben met een bedrijf te maken hebben. Dit houdt dus in dat dat de focus steeds meer gaat liggen op het persoonlijke gedeelte van het bedrijf. Dit moet dus direct naar voren komen. Er spelen enorm veel factoren mee bij het design, hieronder hebben wij er een aantal opgesomd.


Apparaat optimalisatie


50% van de aankopen op internet worden tegenwoordig gedaan op mobiele telefoons, in de toekomst zal dit alleen maar meer worden. Zorg er dus voor dat jouw website op elk apparaat goed zichtbaar is. Je moet ervoor zorgen dat de gehele website zich aanpast aan het formaat van het apparaat waar jouw bezoeker op zit. De afbeeldingen en teksten moeten dus mee schalen, naar het apparaat. Google kijkt tegenwoordig zelfs naar de optimalisatie voor de mobiele telefoon en rankt jouw website zelfs op deze factor, dit is dus een enorme prioriteit aan het worden.Snelheid van de website


Over de snelheid van jouw website hebben wij al een volledig blog gemaakt. Kort samengevat: 70% van de consumenten geeft aan dat de laadtijd van een website een grote factor is voor het vertrouwen in een bepaald bedrijf. Tegenwoordig leeft iedereen snel en willen mensen niet meer wachten. Of dat nou bij de tandarts is of online. Online gaat het echter om secondes, waar een consument al niet meer op wil wachten. Een paar snelle tips uit ons blog:

 • De afbeeldingen op jouw site aanpassen aan de juiste grote

 • Onnodige scripts of plug-ins verwijderen

 • Javascript en CSS-bestanden kleiner maken

 • Mobiele pagina optimaliseren

 • Statische inhoud en caching


Huisstijl


Om het maar even extra benadrukt te hebben, je huisstijl is enorm belangrijk voor je website! Hier valt je logo, kleurgebruik maar ook je lettertype en retoriek onder. Door dit allemaal goed op elkaar af te stemmen hebben je klanten iets om je te herkennen. Als jouw klanten terugdenken aan jouw site en zich goed kunnen inbeelden wat ze ongeveer gezien hebben zullen ze sneller terugkomen. Hoe meer jij opvalt en hoe beter jij bijblijft, hoe meer klanten je uiteindelijk zult krijgen of behouden. Jouw huisstijl is onderdeel van jouw merk en identiteit. Daarom is het belangrijk om goed de tijd te nemen om te bepalen wat samengaat met jouw merk. Zodat je klant een reëel beeld krijgt van wie je bent en waar je voor staat.Content


Een van de belangrijkste factoren voor jouw design is simpel weg de content die erop te vinden is. Wij hebben hier al een blog aan gewijd. Wat is content precies? In principe is bijna alles content, maar denk vooral aan: Video en foto’s, Blogs en SEO geoptimaliseerde teksten op jouw website.

Wijzelf denken dat de video’s en foto’s enorm belangrijk zijn in het converteren van jouw bezoeker. Doormiddel van content kan je jouw verhaal echt vertellen online. Bovendien slaat een bezoeker een beeld vele malen beter op dan alleen maar tekst. Zorg dus dat je professioneel beeldmateriaal hebt op jouw website.Conversie optimalisatie voor jouw website


Je wilt je klanten zo veel mogelijk door het conversie proces begeleiden, Zorg er daarom voor dat er is nagedacht over de funnel waar klant in stapt. Je creëert zelf het pad dat jouw bezoeker aflegt op jouw website. Hou het simpel. Hoe meer keuzes mensen moeten maken des te sneller ze de interesse kwijtraken. Zorg ervoor dat je klanten op de meest makkelijke manier kunnen converteren. Neem alle overbodige factoren weg. Automatisch gegevens aanvullen en de optie om zonder account aan te maken toch te kopen is een pre. Je kan natuurlijk ook gewoon alleen de naam en emailadres vragen en op die manier de klant contacten.


Conversiekillers


Het laatste wat je natuurlijk wilt hebben op je website zijn conversiekillers. Wij hebben hieronder een paar conversiekillers die je hoe dan ook moet voorkomen:

 • Te lange contactformulieren

 • Slechte apparaat optimalisatie

 • Niet mobiel vriendelijk

 • Geen afbeeldingen of video’s

 • Er wordt niet getest wat werkt of niet

 • Call to actions vallen niet op

 • Wordt niet afgestemd op de doelgroep

 • Het gebruik van Stock foto’s

 • Enorm veel pop-ups

Dit zijn wat ons betreft de grootste conversiekillers.Veiligheid van de website


Je site moet aan alle veiligheidseisen voldoen die er gesteld worden. Dit geeft niet alleen je bezoeker een gevoel van vertrouwen, maar het is ook wettelijk verplicht. Er moet een privacy en cookie verklaring aanwezig zijn.
Je hebt misschien al wel door dat het redelijk wat moeite kost om dus daadwerkelijk een goede website te maken én dan online resultaat te behalen. Laten wij hier nou net gespecialiseerd in zijn en Je dolgraag willen helpen! Wij beginnen altijd met een volledig vrijblijvend advies en een bakkie!

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page