top of page

Waarom is Google optimalisatie belangrijk voor uw bedrijf?

Een vraag die vaak terugkomt bij onze gesprekken en die we nu volledig voor u duidelijk gaan maken. Veel bedrijven kennen natuurlijk al de macht van Google, echter zijn er nog veel bedrijven die hier nog niet het optimale uit google halen. Terwijl dit het meest belangrijk is voor online resultaat naar onze mening.


Inhoudsopgave


Allereerst moeten er twee dingen uit elkaar worden gehouden. SEO en SEA, dit zijn namelijk 2 zeer verschillende onderwerpen. SEO zorgt ervoor dat u vanzelf wordt meegenomen door Google helemaal gratis! Dit vergt tijd en expertise. Bij SEA betaalt u Google voor advertenties, hier komt alsnog enorm veel bij kijken, maar u betaalt hier altijd per klik voor. SEO is in principe volledig gratis.Door Google optimalisatie kan u gratis bezoekers op uw website krijgen


Hoe goed uw website ook is, wanneer u geen bezoekers op uw website hebt, zal u er weinig aan hebben. Het grootste deel van uw bezoekers zal via google komen. Wanneer u uw website dus optimaliseert voor Google kan u dus veel bezoekers krijgen op een relatief goedkope manier. Wanneer u een hoge positie heeft op bepaalde zoektermen in google krijgt u een zeer doelgerichte bezoekers op uw website.


In Nederland gebruikt 94% van de gebruikers van internet Google. Ja, u leest het goed 94%. Tegenwoordig zit u bedrijf altijd binnen handbereik van uw potentiële klant. Het wordt alleen maar belangrijker om op Google resultaten te behalen en goed vindbaar te zijn voor uw gehele doelgroep.Mensen die op google een bepaalde zoekterm in typen zijn al op zoek


Wanneer u een advertentie plaatst in een krant, heeft u direct een gigantisch bereik, echter zijn er geen mensen die deze krant lezen puur voor de advertenties(helaas). Wanneer een klant iets opzoekt op google zijn ze daadwerkelijk al op zoek naar een dienst of product.


Bijvoorbeeld: een klant zoekt op google Boerderijwinkel in Goes. Wanneer dan uw boerderijwinkel naar voren komt zal de klant op uw boerderijwinkel website terechtkomen en is de kans dat u daadwerkelijk iets aan deze klant zal verdienen erg toenemen. Bij een krant is dit altijd maar de vraag en is de kans vele male kleiner als een willekeurig persoon deze advertentie ziet.Het resultaat van Google is perfect te meten


Data, veel bedrijven noemen data het goud van de 21e eeuw. Klinkt misschien gek maar doordat op internet alles te meten is kan u alles perfect analyseren van alleen een bezoek aan uw website tot een daadwerkelijke conversie op uw website. In Google is alles perfect te meten, welke zoekwoorden veel worden gezocht, hoe uw website daar op scoort en ga zo maar door. Met de juiste kennis kan u alles precies zo afstemmen dat het in uw voordeel gaat werken.


Wat ons betreft is het dus wel duidelijk dat Google optimalisatie misschien de belangrijkste online marketingtool is van dit moment. Er zijn gigantisch veel factoren die meespelen bij uw positie in de google zoekmachine. Wij zullen hier dan ook nog een apart blog aan wijden.Het belangrijkste wat u moet doen voor Google optimalisatie is beginnen. Dit klinkt misschien logisch, maar veel bedrijven stellen dit te lang uit, waardoor er geen stappen worden gemaakt in Google.


Er zijn eigenlijk 2 manieren om te beginnen met Google Optimalisatie en hier komt het dan ook met veel dingen op neer. U kunt volledig zelf beginnen en gaan leren over alle tips en tricks over SEO of u besteed het uit.


Waarom uitbesteden aan Wolf Online Marketing


Wij als Online marketing Bureau ondersteunen heel graag bedrijven bij hun weg naar Google Optimalisatie. Een mooie website maken, met prachtige strakke content en huisstijl is 1 ding, maar SEO onder de knie krijgen voor een bedrijf zorgt voor direct resultaat en dat is precies wat wij willen. Resultaat voor onze klanten.Wanneer u er dan ook niet meer uit komt of als u er sowieso niet zelf aan wilt beginnen, ondersteunen wij u dan ook enorm graag!

34 weergaven0 opmerkingen