top of page

Waarom is Google optimalisatie belangrijk voor jouw bedrijf?

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Een vraag die vaak terugkomt bij onze gesprekken en die we nu volledig voor je duidelijk gaan maken. Veel bedrijven kennen natuurlijk al de macht van Google, echter zijn er nog veel bedrijven die hier nog niet het optimale uit google halen. Terwijl dit het meest belangrijk is voor online resultaat naar onze mening.


Inhoudsopgave


Allereerst moeten er twee dingen uit elkaar worden gehouden. SEO en SEA, dit zijn namelijk 2 zeer verschillende onderwerpen. SEO zorgt ervoor dat je vanzelf wordt meegenomen door Google helemaal gratis! Dit vergt tijd en expertise. Bij SEA betaal je Google voor advertenties, hier komt alsnog enorm veel bij kijken, maar je betaalt hier altijd per klik voor. SEO is in principe volledig gratis.Door Google optimalisatie kan je gratis bezoekers op jouw website krijgen


Hoe goed jouw website ook is, wanneer je geen bezoekers op jouw website hebt, zal je er weinig aan hebben. Het grootste deel van jouw bezoekers zal via google komen. Wanneer je jouw website dus optimaliseert voor Google kan je dus veel bezoekers krijgen op een relatief goedkope manier. Wanneer je een hoge positie hebt op bepaalde zoektermen in google krijg je een zeer doelgerichte bezoekers op jouw website.


In Nederland gebruikt 94% van de gebruikers van internet Google. Ja, je leest het goed 94%. Tegenwoordig zit je bedrijf altijd binnen handbereik van jouw potentiële klant. Het wordt alleen maar belangrijker om op Google resultaten te behalen en goed vindbaar te zijn voor jouw gehele doelgroep.Mensen die op google een bepaalde zoekterm in typen zijn al op zoek


Wanneer je een advertentie plaatst in een krant, heb je direct een gigantisch bereik, echter zijn er geen mensen die deze krant lezen puur voor de advertenties(helaas). Wanneer een klant iets opzoekt op google zijn ze daadwerkelijk al op zoek naar een dienst of product.


Bijvoorbeeld: een klant zoekt op google Boerderijwinkel in Goes. Wanneer dan jouw boerderijwinkel naar voren komt zal de klant op jouw boerderijwinkel website terechtkomen en is de kans dat je daadwerkelijk iets aan deze klant zal verdienen erg toenemen. Bij een krant is dit altijd maar de vraag en is de kans vele male kleiner als een willekeurig persoon deze advertentie ziet.Het resultaat van Google is perfect te meten


Data, veel bedrijven noemen data het goud van de 21e eeuw. Klinkt misschien gek maar doordat op internet alles te meten is kan je alles perfect analyseren van alleen een bezoek aan jouw website tot een daadwerkelijke conversie op uw website. In Google is alles perfect te meten, welke zoekwoorden veel worden gezocht, hoe jouw website daar op scoort en ga zo maar door. Met de juiste kennis kan je alles precies zo afstemmen dat het in jouw voordeel gaat werken.


Wat ons betreft is het dus wel duidelijk dat Google optimalisatie misschien de belangrijkste online marketingtool is van dit moment. Er zijn gigantisch veel factoren die meespelen bij jouw positie in de google zoekmachine. Wij zullen hier dan ook nog een apart blog aan wijden.Het belangrijkste wat je moet doen voor Google optimalisatie is beginnen. Dit klinkt misschien logisch, maar veel bedrijven stellen dit te lang uit, waardoor er geen stappen worden gemaakt in Google.


Er zijn eigenlijk 2 manieren om te beginnen met Google Optimalisatie en hier komt het dan ook met veel dingen op neer. Je kunt volledig zelf beginnen en gaan leren over alle tips en tricks over SEO of je besteed het uit.


Waarom uitbesteden aan Wolf Online Marketing


Wij als Online marketing Bureau ondersteunen heel graag bedrijven bij hun weg naar Google Optimalisatie. Een mooie website maken, met prachtige strakke content en huisstijl is 1 ding, maar SEO onder de knie krijgen voor een bedrijf zorgt voor direct resultaat en dat is precies wat wij willen. Resultaat voor onze klanten.Wanneer je er dan ook niet meer uit komt of als je er sowieso niet zelf aan wilt beginnen, ondersteunen wij je dan ook enorm graag!

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page