• Stijn Buijsrogge

Waarom is content marketing zo belangrijk?

Content is tegenwoordig overal te vinden en een term dat enorm veel wordt gebruikt in de marketingwereld, maar waarom is het nou zo belangrijk voor uw resultaat online? In dit blog nemen we u mee in de wereld van content marketing!


Inhoudsopgave


Wat valt er precies onder content marketing?

Waarom kan u tegenwoordig niet meer om content marketing heen?

Wat is de allerbeste content die u kan maken?

Waar begint u bij het opzetten van content marketing?

Waar kan Wolf Online Marketing u bij helpen?


Wat valt er precies onder content marketing?


In principe is online bijna alles content. Het enige verschil tussen normale content en content marketing is dat content marketing geschreven of gemaakt is voor een bepaalde doelgroep, met het doel deze doelgroep te overtuigen tot bijvoorbeeld een aankoop of offerte. We hebben enkele vormen van content marketing hier beneden opgesomd:

Je kan het zo gek niet verzinnen en het valt onder content marketing.

Waarom kan u tegenwoordig niet meer om content marketing heen?


Wij zijn natuurlijk gefocust op de online content en zullen ons hier dan ook op richten. Content marketing is tegenwoordig het belangrijkste om te optimaliseren voor de zoekmachines, zoals Google natuurlijk. Hoe beter de gemaakte content aansluit bij uw beoogde doelgroep, hoe beter u gevonden zult worden online. Vroeger keek Google in principe alleen naar tekst, omdat tekst het enige is wat het algoritme daadwerkelijk kan lezen via code. Tegenwoordig is het algoritme zo slim dat het ook kijkt naar de verschillende soorten content die op een pagina staan. Dit kom omdat het algoritme weet dat een bezoeker, een site beter vindt wanneer er verschillende soorten content op staat.


Het is dus belangrijk om verschillende soorten content te gebruiken op uw website. We hebben ons nu alleen gericht op de zoekmachines, echter is het natuurlijk belangrijker om te kijken naar de bezoeker die op uw site komt! Allereerst hebben we een paar leuke statistieken gevonden uit recente onderzoeken over content marketing.


  • Een gemiddeld persoon leest ongeveer 20% van een webpagina, wanneer er wordt gekeken naar wat er dan blijft hangen, komen beelden zoals video’s of foto’s op 80% uit.

  • 90% van mensen die online shoppen vinden video’s heel nuttig

  • 65% van de bezoekers is meer betrokken door afbeeldingen of video’s

  • 93% van alle menselijke communicatie is visueel

  • Een mens kan iets visueels ongeveer 60.000 keer sneller verweken dan een stuk tekst.


Wij houden altijd van dit soort statistieken, omdat het tastbaarder is dan ons woord. Het is dus duidelijk dat wanneer u uw bezoeker wilt overtuigen op uw website, content eigenlijk niet kan missen.Wat is de allerbeste content die u kan maken?


Het klinkt misschien raar, maar de beste content die u online kan maken is informerende content. U zou misschien denken dat de content direct gefocust moet zijn op conversie, maar niks is minder waar. Klanten zullen het enorm waarderen wanneer u content maakt waar u zelf neutraal in staat. Wanneer ze daadwerkelijk iets hebben aan uw content, zullen ze vanzelf verder gaan kijken naar uw bedrijf en eventueel een conversie maken. Wanneer u informatieve content maakt, geeft dit een enorme boost voor uw imago en dat zal u altijd helpen online.


Waar begint u bij het opzetten van content marketing?


Er zijn eigenlijk 2 hele belangrijke onderwerpen die u altijd in de gaten moet houden. Op 1 staat natuurlijk waar is mijn klant in geïnteresseerd, of te wel wat zoekt mijn klant? U kan dan altijd gaan kijken naar welke onderwerpen voor uw klant belangrijk zijn en op wat voor manier u uw content daarop aan kan passen. Een informatieve video is altijd fantastisch en zorgt ervoor dat uw klant meteen een goed beeld kan krijgen, een simpele foto is vaak ook al genoeg om u de klant te laten hangen. Het ligt natuurlijk volledig aan welk onderwerp en wat voor klant u hebt.


Op een tweede plaats komt het optimaliseren voor de zoekmachines. Wat we daarmee bedoelen is kijk welke zoekwoorden uw klant misschien op kan zoeken en pas uw content daaropaan. U hoeft niet direct alles vol te gooien met 1 zoekwoord, maar laat het zoekwoord of de zoekterm eenieder geval een paar keer terugkomen in de tekst. Hierdoor zal de zoekmachine uw content vinden, wanneer er dan ook nog een verschillende vormen van content in staat zal u omhoogvliegen in de zoekmachine en dat is wat iedereen natuurlijk wilt!
Waar kan Wolf Online Marketing u bij helpen?


Wij houden enorm van content in alle verschillende soorten en maten. We kijken samen naar welke content voor u belangrijk is en maken dan een plan om de content te gaan maken en te optimaliseren voor resultaat!


Wij maken professionele foto’s en video’s, waardoor uw site of social media profiel een extra stap gaat maken naar professionalisering. Uw beoogde doelgroep zal dit enorm waarderen en dit zal u merken in uw resultaat! Dus wat drinkt u graag?
127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven