top of page

6 Redenen waarom online marketing nu zo belangrijk is in Zeeland

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Als Zeeuws online marketingbureau zien wij grote kansen op het gebied van online marketing in Zeeland. In onze vorige blog hebben wij je meegenomen in de wereld van online marketing en wat het voor jou kan betekenen in 2021. We wijden toch nog één blog aan de redenen waarom het nu de tijd is om te investeren in online marketing als Zeeuws bedrijf. In dit blog sommen wij 6 redenen op, waarom online marketing zo belangrijk is en alleen maar belangrijker gaat worden in de toekomst.


Wij van Wolf Online Marketing houden van Zeeland en onze klanten zijn veelal Zeeuws. Helaas zien wij in onze omgeving nog wel dat er te weinig gedaan wordt met online marketing in Zeeland. Nu is het de tijd om in de stappen en we hopen je met deze redenen te kunnen overtuigen tot actie!


InhoudsopgaveDe informatie van de klant staat online


Vroeger wist je in principe niks van je klant als hij of zij in de fysieke winkel komt lopen. Met online marketing is dat anders. Wereldwijd zijn er 4,2 miljard mensen actief of op het internet. Persoonlijk kan ik die hoeveelheid zelf niet voorstellen, maar wat voor uw bedrijf interessant is: Iedereen laat zijn voetdruk achter online, door middel van cookies. De meeste mensen zijn hier zich geen eens bewust van. Maar wanneer je jouw klant analyseert kan je snel achter veel gegevens komen. Niet alleen demografische factoren, maar ook de interesses van de klant zijn heel erg nuttig om jouw doelgroep beter te kunnen helpen en naar een conversie te lijden.


Door Online Marketing kan je jouw klanten persoonlijk benaderen


Er zijn dus gigantisch veel mensen online te vinden, maar hoe kan je deze klanten op een persoonlijke manier benaderen? Mensen vinden het niet fijn om het gevoel te hebben om een nummertje te zijn voor een bedrijf, door dit gevoel zal een klant zich niet binden en al helemaal geen zaken willen doen met dit bedrijf. Door middel van online marketing weet je al enorm veel over jouw klant, zonder dat de klant het doorheeft. Hierdoor kan je persoonlijke advertenties maken en de klant laten weten dat het geen nummertje is.Online marketing komt van 2 kanten


Als er wordt gekeken naar de traditionele media, wordt een boodschap eigenlijk maar 1 kant opgestuurd. Wanneer je een tv-reclame ziet kan u niet ergens op klikken en direct contact opnemen of zeggen dat je de reclame niks vond. Dat kan met online marketing nou precies wel. Online marketing biedt de kans om feedback te vragen aan jouw beoogde klant. Die feedback kan je weer gebruiken in jouw volgende campagnes en de klant vindt het altijd fijn om feedback te kunnen geven.In 2040 zal 95% van de aankopen online worden gedaan


Ja je leest het goed. E commerce en online marketing staat echt nog maar in de kinderschoenen. Naar onze mening is er geen enkele branche met zoveel potentie als de e-commerce branche. Door het afgelopen jaar en de gehele pandemie is dit alleen maar meer gebleken. Mensen zijn er gewend aan het online aankopen van hun spullen. Het wordt steeds makkelijker gemaakt en er worden alleen maar nieuwe technieken gelanceerd om het de online klant zo makkelijk mogelijk te maken.


Wij houden van fysieke winkels en het menselijke contact en hopen dan ook dat dit niet verloren gaat in de toekomst, echter moet er wel rekening gehouden worden met een totaal nieuwe manier van zaken doen. Je kan dus beter maar nu in stappen dan net de boot missen. Stilstaan is achteruitgang, als dit spreekwoord voor een branche erg toepasselijk is, is het wel in online marketing.Door online marketing leren jouw klanten jouw bedrijf daadwerkelijk kennen


Dit klinkt misschien raar, maar doordat je goed zichtbaar bent online kunnen jouw klanten je echter leren kennen. In een nieuw onderzoek blijkt dat 75% van de mensen de geloofwaardigheid van jouw bedrijf baseert op jouw website. Wanneer je dus een verouderde website hebt, loop je een enorm scala aan klanten mis. De mogelijkheden zijn gigantisch met online marketing, door middel van content te plaatsen over jouw bedrijf, kan je jouw klanten echt jouw verhaal vertellen online.Eén woord: opschalen van online marketing


Je kan door middel van online marketing onbeperkt opschalen met jouw product. In ons vorige blog hebben wij verschillende manieren van adverteren besproken. Door middel van bijvoorbeeld adverteren kan je jouw campagnes perfect testen en bijhouden. Wanneer u de campagnes op de juiste manier aanpast, kan je deze steeds meer gaan opschalen. Dit houdt in dat je ongeveer precies kan berekenen dat wanneer je een bepaald bedrag in jouw campagne steekt, er een bepaald bedrag weer uit komt. Je kan dan precies je marge berekenen en zo onbeperkt naar jouw wens opschalen. Veel bedrijven hebben dit tot een kunst weten te maken en kunnen aan de hand van data alles precies bepalen.Waar kan Wolf Online Marketing je dan bij helpen?


Topvraag! Natuurlijk gooien wij er nog even een stukje zelfpromotie tussendoor.

Wij willen je verhaal vertellen online en klanten aan jou binden. Door middel van snelle communicatie kunnen we snel werken en halen we onze deadlines met gemak. Waar het vaak een lange tijd duurt voordat uw plan online is, focussen wij ons op snelheid en resultaat. Want daar houden wij van.


Samen met onze klanten houden wij van goed en snel overleg en direct doorpakken. Hierdoor blijven onze klanten dan ook vaak hangen en pakken wij meerdere campagnes voor ze op.


Zin in een bakkie? Twijfel niet langer!

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page