top of page

Waarom uw bedrijf gebruik moet maken van online marketing in 2021

Online Marketing, een term waar u tegenwoordig misschien wel mee dood gegooid wordt, maar wat houdt het nou precies in? Tegenwoordig weet iedereen wel wat het internet is, en waar het voor kan dienen, echter hoe gebruik je het internet nou echt voor je en laat je het werken voor uw bedrijf. Door middel van online marketing kunt u resultaten behalen op het internet. In dit stuk wil ik u meenemen in de prachtige wereld van online marketing in 2021.


Inhoudsopgave


Wat is online marketing precies?


Online Marketing is de overkoepelende term van alles waarmee u online uw bedrijf kunt promoten. Alle digitale netwerken worden hierin meegenomen, zoals mobiele telefoonnetwerken en het internet. Bij online marketing gaat het erom dat u een bepaald punt vindt om de juiste strategie te bedenken die bij uw bedrijf en doelgroep past. Hierdoor kan u ervoor zorgen dat uw potentiële klant wordt aangezet tot daadwerkelijk iets bestellen in uw webshop of een formulier in te vullen, waardoor u contact met hem of haar kan opnemen. Er worden verschillende strategie onderscheiden in Online Marketing.

Google Optimalisatie


Veel bedrijven noemen dit zoekmachine optimalisatie, echter wat ons betreft is Google de enige echte zoekmachine die er bestaat. Ongeveer 95% van de zoekopdrachten lopen via Google, dus u hoeft zich niet druk te maken over 2% die u mist via Bing. Er zijn 2 manieren om op Google vindbaar te worden. Seo dat staat voor Search Engine Optimalisation en sea dat staat voor Search Engine Advertising. Door Seo kan google uw site laten zien op de eerste pagina bij een bepaald zoekwoord, als u het tenminste goed dat! Er komt veel bij kijken en het is helaas lastiger dan het lijkt. Bij Sea betaalt u google zelf om uw site hoog te laten zien in de vorm van een advertentie. Als u het ons vraagt is de manier om resultaat te behalen met online marketing Google optimalisatie.


Social Media Marketing


Even een paar leuke statistieken. Meer dan 10 miljoen mensen in Nederland hebben facebook, 96% is actief op Social Media en we zitten gemiddeld 98 minuten per dag op Social Media. Ik mag dus hopen dat uw bedrijf al goed te vinden is op Social Media. In mijn eigen ervaring valt dit vaak erg tegen. Platforms als Facebook en Instagram zijn de ideale manier om een klantenkring online op te bouwen. Hoe u dat doet? Een content plan maken, wanneer u elke week minimaal 2 keer post wordt u vanzelf vaker meegenomen in het algoritme en kan u op een goede manier een groot bereik opbouwen op social media.


Adverteren op social media


Is dit dan waar social media marketing ophoudt? Nee! Juist niet waar de echte winst te behalen valt voor veel bedrijven is het adverteren op Social Media. Waar je tegenwoordig op de landelijke tv gemiddeld tussen de €60.000,- en €125.000,- betaald voor een commercial van 20 seconden die 100 keer wordt uitgezonden wordt, voor de regionale tv bedraagt dit gemiddeld €4.000 tot €12.000. Dit is voor een gemiddeld bedrijf natuurlijk enorm veel geld. Bovendien heb je totaal geen zicht van wat voor mensen dit dan zien. Op social Media kan u al adverteren voor €1,-! U kan zelf u budget instellen. Hier houdt het niet bij op. U kan precies de doelgroep bepalen die de advertentie te zien krijgt, en u kan hier enorm ver in gaan. De locatie, de interesses, het geslacht en de leeftijd zijn een paar segmenten waar u op kan selecteren. Kortom, op social media adverteren is enorm interessant en goedkoop, echter komt er wel veel bij kijken, maar bij het maken van een tv-commercial vanzelfsprekend ook.Website Ontwikkeling


Als u iets absoluut niet over het hoofd moet zien, is het uw visitekaartje online, ook wel bekend als uw website. Vaak wordt er alleen gekeken naar de manier van adverteren en te zorgen dat er mensen naar uw site kunnen komen, maar wat er dan echt belangrijk is, uw site. Er zijn niet voor niks enorm veel bedrijven gespecialiseerd in websites maken. Een website maken komt veel bij kijken, allereerst zal er een idee moeten zijn hoe de site eruit moet te komen zien, maar om dan daadwerkelijk het idee uit te werken komt simpelweg veel tijd en expertise bij kijken. Tegenwoordig zijn er veel platforms die u hierbij kunnen helpen, echte als u echt een stap verder wilt zetten is het misschien handig om een online marketingbureau in te schakelen.


Websiteontwikkeling door online marketingbureau


Door de ervaring een kennis van zo’n bureau kan u misschien daadwerkelijk opvallen tussen al uw concurrenten. Let wel op dat u een afgewogen keuze maakt. Tegenwoordig zijn er veel grote online marketingbureaus, waarbij u weinig persoonlijke ondersteuning krijgt en de uren vrij makkelijk geschreven worden, doordat de gemiddelde ondernemer geen idee heeft wat er allemaal bij een website komt kijken, heeft hij ook geen idee hoeveel uur er precies in gaat zitten. Desondanks is het altijd een goed idee om een afspraak te maken voor overleg, veel kleine of grote marketingbureaus hebben altijd een gratis advies (natuurlijk wel om u als klant binnen te halen, maar het gratis advies wordt altijd gegeven!). Met de meeste mensenkennis van een ondernemer zit het wel goed, dus dan kan u zelf een wel overwogen besluit nemen, om met een marketingbureau in zee te gaan.Nog meer voordelen door het gebruik maken van online marketing


U heeft nu al redelijk wat voordelen gehoord over online marketing, echter zijn er nog veel meer voordelen te bedenken. Wij hebben er nog een paar opgesomd in dit blog.


Meest toegankelijke vorm van marketing voor iedereen


De toegankelijkheid van Online marketing is misschien wel het grootste voordeel van online marketing. Zoals gezegd zit iedereen tegenwoordig op internet, misschien dat uw overgroot oma toch zo sterk in haar schoenen staat om het niet te doen(respect), maar verder is het steeds lastiger om mensen te vinden die geen internet gebruiken. Iedereen kan er tegenwoordig op en alles is erop te vinden, het internet is tegenwoordig oneindig. Wanneer u wat wilt leren of uitzoeken hoeft u het maar te Googelen en is het binnen handbereik, door middel van uw telefoon. Wat er dan ook goed vindbaar op moet zijn, is uw bedrijf! Zorg ervoor dat uw verhaal zichtbaar wordt op internet, voor iedereen die er behoefte aan heeft.


De data die wordt verzameld met Online Marketing


Doordat er tegenwoordig vele programma’s zijn die de data bij kunnen houden van uw site, of advertentiecampagne (denk aan Google Analystics). Kan u precies weten wat u online moet verbeteren om resultaten te behalen. Voor advertenties kan u precies zien, dat wanneer u € 100,- stopt in een bepaalde advertentiecampagne, u bijvoorbeeld € 130,- heeft verdiend. Een grote kans dat wanneer u dus de juiste campagne te pakken heeft u kan opschalen naar bijvoorbeeld €200,-. Ervaring zegt ons dat er vaak letterlijk hetzelfde wordt verdient dan. € 260,-. Heeft u die data ook wanneer u een tv-spotje koopt? Naar mijn mening is dat toch lastiger te meten.Online Marketing gaat 24/7 door


Een winkel of bedrijfspand heeft een openingstijd en een sluitingstijd. Na de sluitingstijd kunt u helaas niks meer verkopen. Vrij logisch natuurlijk, echter gebeurt dit niet op het internet. Of uw klant nou een nachtbraker is dit het liefst om 3 uur in de nacht iets wil kopen van u, of dat uw klant het liefst even om 7 uur na zijn werk langskomt, het maakt geen enkel verschil. Online bent u altijd open, en kan u altijd uw klanten informatie geven, tenzij uw klant natuurlijk meer informatie nodig heeft dan op uw website staat, dan zal hij of zij toch even een berichtje moeten sturen en wachten op reactie.


Door Online Marketing krijgt u de meest waardevolle informatie van uw klanten


Dit klinkt misschien gek, maar de informatie die klanten achterlaten op uw website, is meer waard dan het gesprek dat u met die klanten heeft wanneer ze bij uw fysieke locatie langskomen. Een emailadres kan u altijd contacteren en uw nieuwe producten of diensten naar toesturen. Wat u ook vaak kan zien aan uw data, is het geslacht, de leeftijd, de locatie en de producten die ze op uw site hebben gezien. Hierdoor weet u al enorm veel over uw klant en kan u in de toekomst de klant op de juiste manier benaderen.


Online marketing kan uw bedrijf internationale groei bezorgen


Online marketing kijkt niet naar grenzen. Wanneer u zorgt dat uw site aangepast wordt in meerdere talen kan u een geheel nieuwe markt aanboren voor uw bedrijf. Wanneer u met een fysieke locatie naar een ander land moet, komt er enorm veel bij kijken. Uw website is altijd al vindbaar in een ander land of continent. Wanneer u uw website dan ook daadwerkelijk aan past op de klant in dat land, kan u pas echt groeien.