top of page

Wat kost een online marketingbureau in 2023?

Bijgewerkt op: 4 mrt.


Online marketing kosten

Wij als online marketingbureau krijgen natuurlijk enorm vaak de vraag. Wat kosten jullie nou eigenlijk. Wij zijn daar van tevoren heel eerlijk in: Geen idee. Bij online marketing komt gewoon heel veel bij kijken maar het kan ook heel simpel. De vraag over de kosten van online marketing is daarom niet 1 2 3 te beantwoorden. Toch gaan we er een gooi naar doen door middel van dit blog.

De factoren die erbij komen kijken zijn er nogal wat. Denk aan grootte van het marketingbureau, de opdracht, het tijdsbestek, de complexiteit en ga zo maar verder. Eigenlijk is het een beetje dezelfde vraag als wat kost een huis? Ligt eraan... Vandaar dat we een paar diensten apart hebben genomen en daar elke keer 3 opties bij hebben gegeven. We hopen je zo een beetje inzicht te geven wat je kan verwachten. Maar in alle eerlijkheid, je zal het toch echt bij het marketingbureau zelf moeten gaan vragen als je zekerheid wilt haha.


Inhoudsopgave


 

De freelancer


De makkelijkste manier om de kosten van online marketing te berekenen is door middel van het uurloon van een online marketing freelancer. Een online marketing freelancer kost ongeveer tussen de €65,- en 120,- euro.


Hier kan natuurlijk enorm veel bij komen kijken, maar het kan ook makkelijk gedaan worden met een paar lokale landingspagina’s. De onderstaande 3 pakketten zijn een beetje waar je rekening mee moet gaan houden.

 • Basispakket: €500 - €1.500 per maand. Dit pakket is geschikt voor kleinere bedrijven met een beperkt budget en bevat basis SEO-diensten zoals technische optimalisatie, contentoptimalisatie en linkbuilding.

 • Standaardpakket: €1.500 - €3.000 per maand. Dit pakket is bedoeld voor middelgrote bedrijven met meer geavanceerde SEO-behoeften, zoals uitgebreide zoekwoordanalyse, concurrentieanalyse en contentstrategie.

 • Premium pakket: €3.000 - €5.000 per maand. Dit pakket is geschikt voor grotere bedrijven met complexe SEO-projecten, zoals internationale SEO, meertalige websites en geavanceerde linkbuildingstrategieën.

SEO is gewoon een flinke investering, maar als het eenmaal staat pluk je er wel de vruchten van.

Zoekmachinemarketing (SEA)

De kosten voor SEA-diensten zijn voornamelijk afhankelijk van jouw advertentiebudget en het management van de campagnes. Over het algemeen zijn er drie soorten kosten die je kunt verwachten voor deze vorm van online marketing:


 • Opzetkosten: €500 - €2.000 eenmalig. Dit omvat het opzetten van jouw campagnes, het doen van zoekwoordonderzoek en het maken van advertenties.

 • Beheerskosten: 10% - 30% van jouw maandelijkse advertentiebudget. Dit zijn de kosten die het marketingbureau in rekening brengt voor het beheren en optimaliseren van jouw campagnes. Dit is in ieder geval een vorm ervan. Je kan ook een vast bedrag afspreken voor het beheren van jouw advertenties. Net wat je zelf fijn vindt.

 • Advertentiebudget: Dit is het bedrag dat je betaalt aan het advertentieplatform (zoals Google Ads) voor het weergeven van jouw advertenties. Meestal geeft het marketingbureau zelf aan wat je hiervan moet verwachten. Als het een goed marketingbureau is tenminste.


Online marketingbureau kosten

Contentmarketing is natuurlijk een enorm breed begrip. Van tekst tot video. We hebben er 3 op een rijtje gezet voor je.


 • Blogartikelen: €50 - €500 per artikel, afhankelijk van de lengte en complexiteit van het onderwerp.

 • E-books: €500 - €5.000 per e-book, afhankelijk van de lengte, het onderzoek en de opmaak.

 • Video's: €500 - €10.000 per video, afhankelijk van de productiekwaliteit, lengte en scenario. Een bedrijfsfilm kan je natuurlijk simpel maken, maar er kan ook enorm veel bij komen kijken. Net wat je zelf opzoekt.


Social media kan natuurlijk niet achterblijven. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, er zijn natuurlijk campagnes die je kan doen, maar ook gewoon simpele posts laten maken. Net wat je zelf zoekt. We hebben 3 pakketten gemaakt:

 • Basispakket: €250 - €1.500 per maand. Dit pakket is geschikt voor kleinere bedrijven die hun aanwezigheid op social media willen vergroten en bevat diensten zoals het opzetten en beheren van profielen, het plaatsen van berichten en het monitoren van resultaten.

 • Standaardpakket: €1.500 - €3.000 per maand. Dit pakket is bedoeld voor middelgrote bedrijven die hun social media strategie willen verbeteren en omvat diensten zoals geavanceerde contentcreatie, community management, adverteren op social media en het analyseren van resultaten.

 • Premium pakket: €3.000 - €5.000 per maand. Dit pakket is geschikt voor grotere bedrijven met complexe social media behoeften, zoals influencer marketing, meertalige content en geavanceerde analyse van resultaten.


E-mailmarketing

Eentje die veel mensen totaal vergeten. Emailmarketing, dit is toch wel zo’n interessant iets. Sommige ecommerce bedrijven behalen het grootste percentage van hun omzet uit hun emailmarketing. We hebben ook hier weer 3 soorten kosten van online marketing pakketten gemaakt:

 • Basispakket: €200 - €500 per maand. Dit pakket is geschikt voor kleinere bedrijven met een beperkte e-maillijst en omvat diensten zoals het opzetten van e-mailcampagnes, het ontwerpen van nieuwsbrieven en het verzenden van maandelijkse e-mails.

 • Standaardpakket: €500 - €1.500 per maand. Dit pakket is bedoeld voor middelgrote bedrijven met een grotere e-maillijst en omvat diensten zoals geavanceerde segmentatie, A/B-testen, automatisering en het verzenden van wekelijkse e-mails.

 • Premium pakket: €1.500 - €2.000 per maand. Dit pakket is geschikt voor grotere bedrijven met complexe e-mailmarketing behoeften, zoals meertalige nieuwsbrieven, geavanceerde automatisering en het verzenden van dagelijkse e-mails.


Dit is ook een mooie, webdesign. Iedereen kan tegenwoordig een website maken, dat is gewoon zo. Een goede website? Dat is dus een andere vraag. De kosten van een goede website, nou dat varieert nogal, zoals je hieronder kan lezen.

 • Eenvoudige website: €1.000 - €5.000 eenmalig. Dit omvat een basiswebsite met een eenvoudig ontwerp, enkele pagina's en beperkte functionaliteit.

 • Middelgrote website: €5.000 - €15.000 eenmalig. Dit omvat een website met een aangepast ontwerp, meerdere pagina's, enkele geavanceerde functionaliteiten zoals een blog of een eenvoudige webshop.

 • Grote website: €15.000 - €50.000 eenmalig. Dit omvat een website met een geavanceerd ontwerp, meerdere pagina's, uitgebreide functionaliteiten zoals een geavanceerde webshop, meertalige ondersteuning of een ledenportaal.


Conversie-optimalisatie

Conversie is toch alles wat we willen bereiken natuurlijk, als je dit in je handen hebt dan is het echt goud waard. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel tests je wilt doen op hoeveel pagina’s etc. 3 verschillende soorten pakketten online marketing kosten:


 • Basispakket: €500 - €1.500 per maand. Dit pakket omvat basis conversie-optimalisatie diensten, zoals analyse van gebruikersgedrag, het opstellen van hypothesen en het uitvoeren van A/B-testen op enkele pagina's van jouw website.

 • Standaardpakket: €1.500 - €3.000 per maand. Dit pakket omvat geavanceerde conversie-optimalisatie diensten, zoals uitgebreide analyse van gebruikersgedrag, het opstellen van complexe hypothesen, het uitvoeren van meerdere A/B-testen en het analyseren van resultaten.

 • Premium pakket: €3.000 - €5.000 per maand. Dit pakket omvat complete conversie-optimalisatie diensten, zoals een volledige website-analyse, het opstellen van geavanceerde hypothesen, het uitvoeren van multivariate testen en het analyseren en rapporteren van resultaten.

De kosten van online marketing


Nou we hopen je toch een beetje een goed inzicht te hebben gegeven van de kosten van een online marketingbureau of online marketing in het algemeen. Zoals we al hebben gezegd, vraag gewoon eens wat aan bij een paar marketingbureaus das de allerbeste manier. Een marketingbureau zoals die van ons bijvoorbeeld haha! Online marketing uitbesteden, is natuurlijk een hele slimme manier voor resultaat.
Veel gestelde vragen over, Wat kost een online marketingbureau in 2023?


1. Wat zijn de specifieke diensten die worden aangeboden binnen de verschillende pakketten voor online marketing, zoals zoekmachineoptimalisatie, contentmarketing en conversie-optimalisatie?


De specifieke diensten die worden aangeboden binnen de verschillende pakketten voor online marketing omvatten onder andere zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachinemarketing (SEA), contentmarketing, social media marketing, webdesign en -ontwikkeling, en conversie-optimalisatie. Voor SEO kunnen deze diensten bestaan uit technische optimalisatie, contentoptimalisatie, linkbuilding, zoekwoordanalyse en concurrentieanalyse. SEA-diensten omvatten het opzetten van campagnes, zoekwoordonderzoek, advertentiebeheer en -optimalisatie. Contentmarketing kan bestaan uit het schrijven van blogartikelen, het ontwikkelen van e-books en het produceren van video's. Social media marketing omvat het beheren van profielen, het plaatsen van berichten, community management, adverteren en analyseren van resultaten. Webdesign en -ontwikkeling kunnen variëren van eenvoudige websites tot complexe webshops met meerdere functionaliteiten. Conversie-optimalisatie omvat het analyseren van gebruikersgedrag, het opstellen van hypothesen, het uitvoeren van A/B-testen en het rapporteren van resultaten.


2. Hoe kunnen bedrijven bepalen welk pakket het meest geschikt is voor hun behoeften en budget?


Bedrijven kunnen het meest geschikte pakket bepalen op basis van hun specifieke behoeften, doelstellingen en budget. Dit kan onder meer inhouden dat ze rekening houden met factoren zoals de omvang van hun bedrijf, de complexiteit van hun online marketingdoelstellingen, hun beschikbare budget en hun gewenste niveau van betrokkenheid bij de marketingactiviteiten. Het is belangrijk om de verschillende pakketten te vergelijken op basis van de aangeboden diensten en de bijbehorende kosten, en om te evalueren welk pakket het beste aansluit bij hun behoeften en doelstellingen op lange termijn.


3. Zijn er andere variabelen of factoren waar bedrijven rekening mee moeten houden bij het kiezen van een online marketingbureau, afgezien van alleen de kosten?


Naast de kosten moeten bedrijven ook andere factoren overwegen bij het kiezen van een online marketingbureau. Deze kunnen onder meer zijn: de ervaring en expertise van het bureau, de reputatie en referenties van eerdere klanten, de transparantie en communicatie van het bureau, de beschikbaarheid van rapportage en analyse van resultaten, en het vermogen van het bureau om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en trends in de branche. Het is belangrijk voor bedrijven om een grondige evaluatie uit te voeren en verschillende marketingbureaus te onderzoeken voordat ze een definitieve beslissing nemen.

847 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page