top of page

9 tips voor een wervingscampagne

Een wervingscampagne, is tegenwoordig misschien wel de beste manier om nieuw personeel te vinden. Tenminste, vinden wij. We hebben er zelf al enorm veel bedrijven met hun wervingscampagne geholpen. Wil je leren van onze tips en tricks? De tips hebben we in dit blog toegevoegd.


Wervingscampagne Tips


wervingscampagne tips

1. Begrijp je Doelgroep

Voordat je aan je wervingscampagne begint, is het essentieel om je doelgroep te begrijpen. Wat zijn hun behoeften, hun wensen, hun doelen? Zijn ze actief op zoek naar een baan, of moet je ze verleiden om van baan te veranderen? In deze markt komt het tegenwoordig enorm vaak voor dat je de kandidaten moet verleiden om van baan te veranderen? Waar zie je namelijk nog mensen die met hun handen werken? Of ken jij nog accountants die willen werken zonder baan? Waarschijnlijk niet he? Zorg er dus voor dat jouw aanbod eentje is om over na te denken.


2. Bouw een Sterk Werkgeversmerk

Een sterk werkgeversmerk is essentieel om talent aan te trekken. Het helpt om een positief beeld te schetsen van uw organisatie en maakt jou aantrekkelijker voor potentiële kandidaten. Hoe doe je dat nou? Er zijn in ieder geval enorm veel mogelijkheden en zelfs hele bedrijven en opleidingen gefocust op een sterk werkgeversmerk. Een paar punten die je verder kunnen helpen:

  • Zorg ervoor dat je ook daadwerkelijk een goede werkgever bent. Dit klinkt misschien heel logisch, maar focus je vooral gewoon op je huidige werknemers. Als je een goede werkgever bent, vertellen zij het heus wel door op de verjaardag bij tante Jannie. En die heeft misschien een neefje die op zoek is naar een nieuwe baan.

  • Laat je sfeer zien. Door middel van een bedrijfsvideo of een recruitment video, kan je echt laten zien hoe je bedrijf in elkaar zit. Laat je werknemers aan het woord. Heel veel eerlijker kan het niet worden.

  • Post je werk op social media, de leuke momenten of de uitjes. Hierdoor krijgen mensen een beeld van hoe het is om echt te werken bij jouw bedrijf.3. Gebruik de Juiste Kanalen

Niet alle kanalen zijn gelijk gemaakt als het gaat om werving. Sommige kanalen zijn effectiever dan andere, afhankelijk van jouw doelgroep. Wij hebben zelf enorm veel ervaring met wervingscampagnes op social media. Eigenlijk hebben we daar best een simpele regel voor.

  • De vacatures waar een hoge opleiding voor nodig is: Linkedin en misschien voor bekendheid Instagram en Facebook.

  • De vacatures waar een lage opleiding voor nodig is: Instagram en facebook.

Overigens hebben wij ook een hekel aan het woord hoge of lage opleiding hoor. En al helemaal als we zien hoeveel vraag er is naar mensen met een ''lage'' opleiding. En ook als je ziet wat ze tegenwoordig verdienen haha.


4. Creëer leuke teksten

Een aantrekkelijke vacaturetekst is een essentiële tip voor een wervingscampagne. Kap met die wollige taal en zorg ervoor dat je direct tot je lezer spreekt. Die lange teksten met saaie info kent iedereen wel en niemand leest ze eigenlijk. Schrappen die lange teksten en maak het leuk.


tips

5. Een wervingscampagne op social media

Sociale media zijn krachtige hulpmiddelen voor werving. Ze bieden een platform om jouw werkgeversmerk te delen, interactie te hebben met potentiële kandidaten en vacatures te verspreiden. Maar wat het allerbeste werkt? Adverteren op social media. Je kan voor een redelijk laag bedrag zo tienduizenden mensen bereiken. Als je dan zorgt dan je aanbod goed is en je taal duidelijk, heb je misschien nog een beetje kans op sollicitanten.


6. Content is king

Zorg ervoor dat je goede foto's en video's hebt die tot de verbeelding spreken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de werken bij video die hieronder staat. Met deze campagne hebben we 30 sollicitanten gekregen voor dit bedrijf. Ja je leest het goed 30. Deze video heeft daar ook echt bij geholpen.7. Makkelijk solliciteren

Maak het zo makkelijk mogelijk om te solliciteren. Wij maken gebruik van een pagina op internet waar je eigenlijk alleen je gegevens hoeft achter te laten. Binnen 10 seconden ben je klaar.


8. Maak gebruik van Data en Analyse

Data en analyse kunnen waardevolle inzichten bieden in het succes van jouw wervingscampagne. Ze helpen identificeren wat werkt en wat niet, zodat jij jouw strategie kunt aanpassen en ervoor zorgen dat ie wel gaat werken. Data is het nieuwe goud toch?


vervaet wervingscampagne

9. Wees Geduldig en Volhardend

Werving kan een lang proces zijn en het kan verleidelijk zijn om te bezwijken voor de druk om snel te huren. Echter, geduld en volharding kunnen leiden tot betere resultaten op de lange termijn. We hebben al een paar keer meegemaakt dat bij de tweede wervingscampagne opeens wel de juiste sollicitant kwam kijken. Hou dus vol!


Wervingscampagne tips

We hopen je met deze tips weer een stapje verder te hebben geholpen bij een goede wervingscampagne én natuurlijk nieuwe werknemers.


Heb je nou meer hulp nodig? Wij hebben enorm veel ervaring met wervingscampagnes.
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page