top of page

SEO Tips 2021

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Wat is SEO?Ongeveer 61% van de marketeers gelooft dat SEO de sleutel tot succes is. Dit is waarom moderne bedrijven ongeveer 40% van hun marketingbudget aan toewijzen aan SEO. Bij het juiste gebruik van SEO kun je jouw online verkeer een boost geven en hoger ranken op voor je relevante SERPS (Search Engine Result Pages) oftewel resultaat behalen met jouw website! Door het slim gebruiken van content met links en zoekwoorden kun je op de lange termijn gaan scoren op Google. Iets wat wij enorm graag doen. In dit blog geven wij een aantal tips om te gaan scoren in Google. Wie wil dat nou niet!Inhoudsopgave


Tips voor SEO


Linkbuilding


Backlinks zijn websites, die met een linkje naar jouw website verwijzen. Hierdoor ziet Google dat jouw website interessant is voor andere gebruikers, en zal je hoger gaan scoren in Google.


Wanneer er op een juiste manier gebruik wordt gemaakt van linkbuilding, kan jouw domein autoriteit verhogen. Hoe hoger jouw domein autoriteit, hoe hoger je stijgt in de zoekresultaten. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden bij het zoeken naar backlinks

  • Je kunt links ruilen met websites. Probeer te zoeken naar grotere websites die willen ruilen, Hoe groter de website, hoe meer de link van waarde kan zijn voor jouw site.

  • Zoek “gezonde” links. Backlinks met een lage waarde kun je beter achter wege laten. Je kan dit altijd even checken met backlink tools zoals Site Explorer van Moz.

  • Zorg dat jouw content kan worden gebruikt door anderen. Anderen die jouw content gebruiken en jouw link in de bron zetten is in feite een gratis backlink. Maak dus een heel interessante blogpost die veel mensen delen op hun website. Wanneer dit gebeurt zal het heel hard gaan met jouw linkbuilding.Zoekwoorden onderzoek


Waar zoekt jouw doelgroep op?


Je wilt natuurlijk graag antwoord geven op de vragen die jouw doelgroep hebben op jouw pagina’s. Maar buiten een goed antwoord op die vragen moet je eerst weten wat die vragen nou precies zijn en hoe je ervoor zorgt dat jouw antwoord daarop in de resultaten verschijnt.


Gelukkig kan je ondanks de concurrentie jouw content dusdanig optimaliseren dat het gezien wordt bij de juiste zoektermen.


Een goed zoekwoord heeft 3 kenmerken


  • het zoekwoord is relevant voor de webpagina en de doelgroep. Dit zorgt ervoor dat de doelgroep daadwerkelijk wil klikken op de link in Google.

  • het zoekwoord heeft natuurlijk voldoende zoekvolume. Zo wil je niet veel tijd verspillen om goed gevonden te worden op termen die nooit worden gezocht.

  • het zoekwoord heeft weinig concurrentie is. Hoe minder concurrentie hoe beter.Het juiste gebruik van Metadata


Als je hebt uitgezocht waar jouw doelgroep op zoekt en je hebt de juiste zoekwoorden gevonden om mee verder te gaan, komt het volgende waar google naar kijkt na een zoekopdracht. De metadata.


Nu denk je waarschijnlijk, Metadata wat is dat dan in hemelsnaam, nou dat gaan we uitleggen. Heel simpel, jouw websitepagina heeft een titel en een omschrijving. Dat is letterlijk de metadata waar Google naar kijkt.


Zorg er dus voor dat de zoekwoorden waar jou op de desbetreffende pagina op gevonden wilt worden, altijd in de metadata staat. Dus zowel in de paginatitel als de omschrijving.
Er zijn meer dan 200 factoren waar Google naar kijkt bij het ranken van pagina’s. Ja je leest het goed, 200! Moet je met allemaal dan rekening gaan houden? Nou dat zou fantastisch zijn, maar dan wordt het wel een erg tijdrovend project. Focus je daarom op deze 5 punten, doen wij namelijk ook.


1. Snelheid. Lang wachten vindt niemand leuk. Het gros van de mensen haakt af bij laadtijden van langer dan 1 seconde. Probeer jouw pagina te optimaliseren. Hoe je dat doet lees je (HIER).


2. Apparaat optimalisatie. Dit hangt heel erg samen met de bouw van de website. Is deze geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld mobiel of tablets. Bepaalde plug-ins werken misschien goed op de pc-versie maar vertragen de mobiele versie. Dit soort kleine dingen kunnen jouw web prestaties en dus ook gebruikerservaring negatief beïnvloeden.


Zorg er dus voor dat jouw website op elk apparaat geoptimaliseerd is. Wat ons betreft 1 van de belangrijkste factoren voor online resultaat. Meer dan de helft van jouw websitebezoeken zal hoogstwaarschijnlijk via mobiele telefoon komen.


3. Huisstijl Jouw huisstijl is onderdeel van jouw merk en identiteit. Daarom is het belangrijk om goed de tijd te nemen om te bepalen wat samengaat met jouw merk. Zodat jouw klant een reëel beeld krijgt van wie je bent en waar je voor staat. Bij huisstijl hoort natuurlijk kleur, lay-out, maar ook de toon van jouw content. Google kijkt namelijk steeds vaker naar wat voor soort content op jouw websitepagina te vinden is.


4.Veiligheid Google beoordeeld niet alleen op consistentie en aansluitende content. Google let ook op veiligheid van jouw website. Je doet er daarom verstandig aan om een ssl-certificaat aan te vragen via uw hostingprovider. Zo laat je jouw bezoekers ook zien dat je hun veiligheid en privacy serieus neemt.


5. Interne links Om je pagina transparanter te maken voor google is het handig om interne links te gebruiken om te verwijzen naar andere pagina’s. Zo kan je als ware een spinnenweb creëren van pagina’s die naar elkaar gelinkt zijn. Google ziet dit als een goede website, waardoor je weer hoger gaat scoren.Vertrouwen verhogen?


Goeie reviews zorgen voor een betere betrouwenswaardigheid. Het kan bezoekers echt overhalen om jouw bedrijf te vertrouwen. Via Google kan je klanten een review laten schrijven over jouw website/bedrijf. Dit zorgt er ook voor dat Google je website meer gaat vertrouwen. Pure winst toch?!
Nu je al deze punten gelezen hebt, bent u helemaal klaar om de top van de ranglijsten te betreden. Houd alleen in jouw achterhoofd dat dit proces tijd nodig heeft. Rome was niet in een dag opgebouwd, uw nummer 1 op de resultaten pagina ook niet.


Heb je totaal geen zin en tijd om dit te gaan doen? Dan zijn we er! We hebben verschillende bedrijven met het scoren op Google en helpen je enorm graag! Bakkie doen?

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page