SEO Tips 2021
Wat is SEO?
Ongeveer 61% van de marketeers gelooft dat SEO de sleutel tot succes is. Dit is waarom moderne bedrijven ongeveer 40% van hun marketingbudget aan toewijzen aan SEO. Bij het juiste gebruik van SEO kunt u uw online verkeer een boost geven en hoger ranken op voor u relevante SERPS (Search Engine Result Pages) oftewel resultaat behalen met uw website! Door het slim gebruiken van content met links en zoekwoorden kunt u op de lange termijn gaan scoren op Google. Iets wat wij enorm graag doen. In dit blog geven wij een aantal tips om te gaan scoren in Google. Wie wil dat nou niet!

Inhoudsopgave
Wat is Seo
Tips voor Seo
Linkbuilding
Zoekwoorden onderzoek
Het juiste gebruik van metadata
Hoe optimaliseer ik mijn website voor Google?
Vertrouwen verhogen?
Bakkie doen?
Tips voor SEO
Linkbuilding
Backlinks zijn websites, die met een linkje naar uw website verwijzen. Hierdoor ziet Google dat uw website interessant is voor andere gebruikers, en zal u hoger gaan scoren in Google.
Wanneer er op een juiste manier gebruik wordt gemaakt van linkbuilding, kan uw domein autoriteit verhogen. Hoe hoger uw domein autoriteit, hoe hoger u stijgt in de zoekresultaten. Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening kunt houden bij het zoeken naar backlinks
U kunt links ruilen met websites. Probeer te zoeken naar grotere websites die willen ruilen, Hoe groter de website, hoe meer de link van waarde kan zijn voor uw site.
Zoek “gezonde” links. Backlinks met een lage waarde kun je beter achter wege laten. Je kan dit altijd even checken met backlink tools zoals Site Explorer van Moz.
Zorg dat uw content kan worden gebruikt door anderen. Anderen die uw content gebruiken en uw link in de bron zetten is in feite een gratis backlink. Maak dus een heel interessante blogpost die veel mensen delen op hun website. Wanneer dit gebeurt zal het heel hard gaan met uw linkbuilding.

Zoekwoorden onderzoek
Waar zoekt uw doelgroep op?
U wilt natuurlijk graag antwoord geven op de vragen die uw doelgroep hebben op uw pagina’s. Maar buiten een goed antwoord op die vragen moet u eerst weten wat die vragen zijn precies zijn en hoe u ervoor zorgt dat uw antwoord daarop in de resultaten verschijnt.
Gelukkig kunt u ondanks de concurrentie uw content dusdanig optimaliseren dat het gezien wordt bij de juiste zoektermen.
Een goed zoekwoord heeft 3 kenmerken
het zoekwoord is relevant voor de webpagina en de doelgroep. Dit zorgt ervoor dat de doelgroep daadwerkelijk wil klikken op de link in Google.
het zoekwoord heeft natuurlijk voldoende zoekvolume. Zo wil je niet veel tijd verspillen om goed gevonden te worden op termen die nooit worden gezocht.
het zoekwoord heeft weinig concurrentie is. Hoe minder concurrentie hoe beter.

Het juiste gebruik van Metadata
Als u heeft uitgezocht waar uw doelgroep op zoekt en u heeft de juiste zoekwoorden gevonden om mee verder te gaan, komt het volgende waar google naar kijkt na een zoekopdracht. De metadata.
Nu denkt u waarschijnlijk, Metadata wat is dat dan in hemelsnaam, nou dat gaan we uitleggen. Heel simpel, uw websitepagina heeft een titel en een omschrijving. Dat is letterlijk de metadata waar Google naar kijkt.
Zorg er dus voor dat de zoekwoorden waar u op de desbetreffende pagina op gevonden wilt worden, altijd in de metadata staat. Dus zowel in de paginatitel als de omschrijving.

Hoe optimaliseer ik mijn website voor Google?
Er zijn meer dan 200 factoren waar Google naar kijkt bij het ranken van pagina’s. Ja u leest het goed, 200! Moet u met allemaal dan rekening gaan houden? Nou dat zou fantastisch zijn, maar dan wordt het wel een erg tijdrovend project. Focus u daarom op deze 5 punten, doen wij namelijk ook.
1. Snelheid. Lang wachten vindt niemand leuk. Het gros van de mensen haakt af bij laadtijden van langer dan 1 seconde. Probeer uw pagina te optimaliseren. Hoe u dat doet leest u (HIER).
2. Apparaat optimalisatie. Dit hangt heel erg samen met de bouw van de website. Is deze geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld mobiel of tablets. Bepaalde plug-ins werken misschien goed op de pc-versie maar vertragen de mobiele versie. Dit soort kleine dingen kunnen uw web prestaties en dus ook gebruikerservaring negatief beïnvloeden.
Zorg er dus voor dat uw website op elk apparaat geoptimaliseerd is. Wat ons betreft 1 van de belangrijkste factoren voor online resultaat. Meer dan de helft van uw websitebezoeken zal hoogstwaarschijnlijk via mobiele telefoon komen.
3. Huisstijl Uw huisstijl is onderdeel van uw merk en identiteit. Daarom is het belangrijk om goed de tijd te nemen om te bepalen wat samengaat met uw merk. Zodat uw klant een reëel beeld krijgt van wie u bent en waar u voor staat. Bij huisstijl hoort natuurlijk kleur, lay-out, maar ook de toon van uw content. Google kijkt namelijk steeds vaker naar wat voor soort content op uw websitepagina te vinden is.
4.Veiligheid Google beoordeeld niet alleen op consistentie en aansluitende content. Google let ook op veiligheid van uw website. U doet er daarom verstandig aan om een ssl-certificaat aan te vragen via uw hostingprovider. Zo laat u uw bezoekers ook zien dat u hun veiligheid en privacy serieus neemt.
5. Interne links Om je pagina transparanter te maken voor google is het handig om interne links te gebruiken om te verwijzen naar andere pagina’s. Zo kan u als ware een spinnenweb creëren van pagina’s die naar elkaar gelinkt zijn. Google ziet dit als een goede website, waardoor u weer hoger gaat scoren.

Vertrouwen verhogen?
Goeie reviews zorgen voor een betere betrouwenswaardigheid. Het kan bezoekers echt overhalen om uw bedrijf te vertrouwen. Via Google kan je klanten een review laten schrijven over uw website/bedrijf. Dit zorgt er ook voor dat Google je website meer gaat vertrouwen. Pure winst toch?!
Bakkie doen?
