top of page

Content marketing voorbeelden

Content marketing, misschien wel de belangrijkste vorm van marketing tegenwoordig. Het wekt vertrouwen op bij je klant en je kan nieuwe klanten er door binnen krijgen. Dat wil je toch? Zelf helpen we onze klanten vaak genoeg met content marketing en met succes. Vaak krijgen we de vaak wat zijn nou voorbeelden van goede content marketing? Nou dat gaan we behandelen in dit blog. De beste voorbeelden van content marketing.


De Content marketing voorbeelden

Hier zijn ze dan!

Red Bull


content marketing voorbeeld

Red Bull is een energiedrankje, maar het bedrijf is veel meer dan dat. Red Bull geeft je namelijk vleuuugelss.. Wie kent deze Slogan niet? Ze doen dus echt iets goed. Hoe maken ze gebruik van content marketing? Ze hebben een uitgebreide content marketing strategie, waarbij ze content maken en delen over extreme sporten, muziek en cultuur. Ze zorgen ervoor dat het publiek de associatie krijgt met het merk Red Bull.. Een van de belangrijkste onderdelen van hun content marketing strategie zijn de Red Bull events. Hierbij organiseert Red Bull allerlei sportevenementen en concerten. Ze sponseren enorm veel evenementen en atleten, die veel video’s maken met hun blikje energiedrank.

Coolblue

Coolblue is een online retailer die zich richt op elektronica en gadgets. Ze hebben een uitgebreide content marketing strategie, waarbij ze content maken en delen over verschillende onderwerpen, zoals productreviews, tips en advies en humoristische video's. Coolblue maakt gebruik van zo simpel mogelijke content. Die iedereen begrijpt en met een vleugje humor. Soms lijkt het te simpel om waar te zijn, maar het werkt. En hoe.


content marketing voorbeeld

KLM

KLM is een luchtvaartmaatschappij die zich richt op reizen en de luchtvaart. Ze hebben een uitgebreide content marketing strategie, waarbij ze content maken en delen over verschillende onderwerpen, zoals reisinspiratie, tips en advies en achtergronden over de luchtvaart. Ze helpen mensen echt bij de keuze van hun vakantie, waardoor mensen ze als veel meer gaan zien dan alleen een bedrijf waarbij je in het vliegtuig stapt. Door deze strategie hebben ze een grote community opgebouwd van mensen die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen.

Albert Heijn

Albert Heijn is een supermarktketen die een uitgebreide content marketing strategie heeft ontwikkeld. Ze hebben een blog waarop ze tips en advies delen over gezond eten en koken. Daarnaast hebben ze ook een YouTube-kanaal waarop ze video's delen over producten en recepten. De klanten van Albert Heijn vertrouwen het bedrijf daardoor veel meer. Wat Albert Heijn uniek maakt in hun content marketing strategie is het gebruik van influencers en bloggers om hun producten te promoten. Zo weten ze op een slimme manier hun doelgroep te bereiken en te inspireren. Pure winst voor Albert Heijn natuurlijk.


NOS

De NOS is de Nederlandse Omroep Stichting, die nieuws en actualiteiten verspreidt via televisie, radio en internet. Maar dit wist je waarschijnlijk al. NOS is alleen meer geworden dan alleen een simpele omroep. Ze hebben een uitgebreide content marketing strategie, waarbij ze nieuws en achtergronden delen via hun website en social media kanalen. De korte stukjes die ze plaatsen op social media worden enorm vaak bekeken, ze gaan dus goed met de tijd mee.

De verschillende manier van content marketing

Goed, je hebt nu een paar voorbeelden van echt goeie content marketing gezien. Maar wat voor manieren zijn er dan? Hier een aantal van de meest gebruikte vormen:

Blogs

Blogartikelen zijn misschien wel de meest populaire vorm van content marketing. Dit komt doordat blogartikelen relatief makkelijk te maken zijn en een grote verscheidenheid aan onderwerpen kunnen behandelen. Je kan laten zien hoeveel je van een onderwerp weet en jezelf echt neerzetten als de expert. Zoals wij trouwens ook proberen in dit blog. Het mooiste is als Google dit ook zo gaat zien. Krijg je direct wat bezoekers.


content marketing voorbeeld

Video's zijn een krachtig medium om je boodschap over te brengen en je publiek te boeien. Met video's kun je bijvoorbeeld productdemonstraties geven, interviews afnemen met experts of klanten, of tips en advies delen over een specifiek onderwerp. Het is de perfecte manier om een kijker kennis te laten maken met jouw bedrijf. Mensen willen eigenlijk niet meer lezen. Met een goede video kan je veel langer de concentratie vasthouden van een bezoeker. En je kan echt alle kanten op. Een bedrijfsfilm, een promotiefilm een uitlegvideo, noem maar op.

Podcasts

Podcasts zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als vorm van content marketing. Met podcasts kun je waardevolle informatie delen met je publiek op een makkelijk toegankelijke manier. Je ziet dat steeds meer bedrijven deze manier van content marketing met 2 handen aanpakken. Wie kent ondertussen de miljoenendeal van Joe Rogan niet. Mensen uren laten luisteren naar iets. Dat is toch wel bijzonder. Je kan klanten echt aan je binden met deze manier van content marketing. Moet je trouwens wel interessant zijn trouwens.


content marketing voorbeeld

Social media

Social media is een krachtig middel om je publiek te bereiken en te boeien. Door regelmatig updates te delen over je producten, diensten of branche, kun je je publiek betrekken bij je merk en het vertrouwen winnen. Je kan enorm veel kanten op met social media. Foto’s, video’s, reviews, uitleg en ga zo maar door. Het belangrijkste is om consistent te zijn met jouw manier van social media.

Genoeg manier van content marketing en voorbeelden?

We hopen het in ieder geval wel. Er zijn er natuurlijk genoeg. Waar het voor ons in ieder geval om draait? Gewoon aan de slag gaan en uitproberen wat werkt. Als je eenmaal een goede vaste manier hebt gevonden kan je echt flink winst gaan pakken.

content marketing voorbeeld

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben enorm veel ervaring met content marketing, dus je kan je content marketing ook uitbesteden aan ons?77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page