top of page

Wat moet er in een bedrijfsfilm?

Bijgewerkt op: 13 mei 2023

Een bedrijfsfilm is dé manier om jouw bedrijf of organisatie te promoten en jouw publiek te laten zien wie jij bent en wat je doet. We hebben al voor enorm veel bedrijven de bedrijfsfilm mogen maken. Mooi natuurlijk én ondertussen weten we ook wel wat er in een bedrijfsfilm moet. Vandaar dat we dit blog ook hebben gemaakt.


Wat moet er in een bedrijfsfilm:

De kern van jouw bedrijf

Een bedrijfsvideo is een geweldige kans om jouw publiek te laten zien wat jouw bedrijf doet en waar jij voor staat. Wat maakt jouw bedrijf nou anders, waarom komen klanten naar jou toe? Eigenlijk is dit natuurlijk het belangrijkste in een bedrijfsfilm. Laat de kijker zien wat jouw kern is.


Het verhaal van jouw bedrijf

Een bedrijfsfilm is meer dan alleen een opsomming van wat jouw bedrijf doet. Het is een verhaal dat jouw publiek kan boeien en inspireren. Neem het publiek mee in de wereld van jouw bedrijf. Laat zien wat jullie doen, wat jullie zijn overkomen. Dit kijkt natuurlijk lekkerder weg dan een enorm saai verhaal over alleen het ontstaan van het bedrijf.

Waarom jouw producten of diensten

Een bedrijfsfilm is ook een geweldige manier om jouw producten en diensten te promoten. Waarom zijn jouw diensten of producten zo goed? Wat maakt het anders? Hoe maak je ze? Dat zijn echt factoren die je goed kan meenemen in een bedrijfsfilm.

Jouw team en bedrijfscultuur


Een bedrijfsfilm is ook een geweldige manier om jouw team en bedrijfscultuur te laten zien. Laat zien wie jouw teamleden zijn, wat hun rollen zijn en hoe zij bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Laat zien hoe jouw bedrijfscultuur jouw team motiveert en hoe dit bijdraagt aan de kwaliteit van jouw producten en diensten.

Laat een klant aan het woord

Hou kan je iemand nou echt overtuigen dat je niet alleen maar onzin loopt te verkopen? Begrijp me niet verkeerd. Het is altijd goed om een ondernemer aan het woord te laten vol met passie. Maar wil je echt vertrouwen uitstralen? Laat dan een klant aan het woord. Niemand kan het beter vertellen dan een klant toch? Dit maakt jouw bedrijfsfilm vele malen betrouwbaarder.


Toon jouw bedrijf in actie

Laat zien hoe je werkt. Je kan het allemaal mooi vertellen, maar aangezien het een bedrijfsfilm is kan je je werkzaamheden perfect laten zien. Het kijkt ook een stuk lekkerder weg.

Laat een drone vliegen

Dronebeelden kunnen een geweldige manier zijn om jouw bedrijf op een unieke manier te laten zien. Het kan helpen om de omvang van jouw bedrijf te laten zien. Je kan echt laten zien waar je bedrijf is gevestigd. Je kan ook een bedrijfsauto volgen, altijd mooi beeld. En daar gaat het toch om?

Hoe is jouw bedrijfscultuur?

Hoe is de vrijmibo? Of heb je uitjes? Laat zien hoe gezellig het is in jouw bedrijf. Dat werkt echt gigantisch. Lachende gezichten, zijn echt belangrijk om een goede sfeer te geven aan jouw bedrijfsfilm

Weet wie je interviewt

Laat van verschillende afdelingen mensen aan het woord. Zo krijgt de kijker echt een idee wie er werkt en het komt oprecht over. Je kan natuurlijk altijd nog met een voiceover werken. Persoonlijk zijn wij fan van oprechtheid in bedrijfsfilms, vandaar dat wij vaak kiezen voor interviews van mensen die echt in het bedrijf zelf werken.Hopelijk weet je nu wat je in jouw bedrijfsfilm gaat doen!

Een bedrijfsfilm is een geweldige manier om jouw bedrijf of organisatie te promoten en jouw publiek te laten zien wie jij bent en wat je doet. Er komt dus nogal wat bij kijken. Je hebt in ieder geval nu genoeg keuze in wat je met je bedrijfsfilm moet doen. Wij wensen je in ieder geval veel succes met het maken van jouw bedrijfsfilm.


Zit je er trouwens aan te denken om een bedrijf te zoeken die deze beslissingen voor je gaat maken?:) Denk dan eens aan ons! Wij hebben al enorm veel bedrijfsfilms mogen maken voor bedrijven. Hopelijk ben jij de volgende!
16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page