top of page

Waarom Videomarketing?

Bijgewerkt op: 13 mei 2023

Videomarketing is steeds belangrijker aan het worden in de wereld van online marketing. Denk aan een bedrijfsfilm waar je jouw bedrijf echt laat zien en je verhaal vertelt of een testimonial van een klant waardoor toekomstige klanten jouw bedrijf gaan vertrouwen. Video maakt alles echter en zorgt voor verbinding. Maar waarom moet je nou echt voor videomarketing kiezen? We hebben zelf al flink wat ervaring met videomarketing, we hopen je met dit blog te gaan overtuigen om ook de stap te zetten!


video marketing foto

We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet:


Verhoogde betrokkenheid


Als je video's gebruikt op je website, zul je merken dat bezoekers langer op je website blijven en meer betrokken zijn bij je inhoud. Mensen lezen nu eenmaal scannend op een website. Met een video trek je jouw bezoeker veel meer mee in het verhaal wat je wilt vertellen.


Delen via social media


Video's worden vaker gedeeld via social media dan tekst of afbeeldingen. Dit betekent dat als je een video op je website hebt, deze waarschijnlijk sneller wordt gedeeld en viraal gaat. Kijk het is natuurlijk geen geven dat je video viraal gaat, maar het zou natuurlijk altijd leuk zijn.


Verhoogde conversie


Als je video's gebruikt om je producten of diensten te promoten, zal dit waarschijnlijk leiden tot een hogere conversieratio. Wij hebben zelf veel webshops onder onze hoede. Het is echt ongekend wat voor een verschil het kan maken om een video te hebben waarin je je product uit test en uitlegt.

Geschikt voor alle leeftijden

Iedereen houdt van video's, ongeacht leeftijd. Het is een geweldige manier om alle doelgroepen te bereiken en aan te spreken. Je kan natuurlijk ook verschillende video’s maken per leeftijdscategorie, maar meestal heeft een bedrijf toch maar 1 leeftijdsdoelgroep.

Laat je persoonlijkheid zien

Video's bieden een unieke kans om je persoonlijkheid en het karakter van je bedrijf te laten zien. Laat je werknemers aan het woord of jijzelf als ondernemer. De kijkers krijgen dan echt een band met jouw bedrijf, waardoor ze ook sneller geneigd zijn om wat te gaan kopen bij jouw bedrijf. Het werkt echt enorm.

Snelle communicatie


Met video's kun je snel en effectief communiceren. Een video van 1 minuut kan vaak meer informatie bevatten dan een hele pagina vol tekst. En meestal lezen mensen een hele pagina alleen een beetje scannend. Met een video kan je de aandacht behouden en jouw boodschap echt goed vertellen aan de kijker.Informatief en educatief


Video's bieden een geweldige manier om je doelgroep te informeren en te educeren. Maak bijvoorbeeld een video waarin je uitlegt hoe je product werkt, of een video waarin je tips geeft over hoe je bepaalde problemen kunt oplossen.

Toekomstbestendig

Video's zijn de toekomst van contentmarketing. Steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van video's. In de wereld waarin AI een steeds grotere rol begint te spelen is het belangrijk om het persoonlijk te houden. Wij denken dat menselijkheid het gaat winnen bij de klanten. Dat wordt dus steeds lastiger met teksten, aangezien die steeds vaker door AI geschreven gaan worden. Video’s daarentegen is nog wel een brug te ver. Je kan natuurlijk wel bepaalde dingen door AI laten maken, maar persoonlijke videomarketing met mensen die echt zijn. Dat is echt het verschil.


Videomarketing de toekomst


Wij denken echt dat videomarketing de toekomst is van content marketing. Het is persoonlijk snel en betrouwbaar. Je kan echt je bedrijf op de kaart zetten en dat is toch wat je wilt in principe. Dus waarom videomarketing? Precies daarom.

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page