top of page

De online marketing strategie gids van 2023!


online marketing strategie

Wil jij beginnen met online marketing? Top idee? Maar waar moet je dan beginnen? Er zijn natuurlijk nogal wat keuzes als het gaat om online marketing. Jij wilt natuurlijk ook gewoon je concurrentie voorbij gaan met jouw online marketing. In dit blog nemen we je mee in de verschillende online marketing strategieën die er zijn. Als je de volgende stappen volgt kan je wel eens mooie stappen gaan maken!


 

1. Doelstellingen en KPI's

Al het begin is natuurlijk moeilijk, maar het handigste is om te beginnen met doelen te stellen. Want wat wil je nou eigenlijk gaan bereiken met jouw online marketing strategie? Zo houd je focus en kun je resultaten meten. Enkele voorbeelden van doelen zijn:

  • Verhogen van website verkeer met 25%

  • Verkrijgen van 20 nieuwe leads per maand

  • 20% stijging in omzet

  • En ga zo maar door...


online marketing doelgroep

2. Doelgroep Analyse

Ken je doelgroep. Onderzoek demografische gegevens, interesses en online gedrag. Wat wil je doelgroep zien, wat vinden ze leuk en op welke kanalen zitten ze? Zo maar een paar dingen je je kan afvragen natuurlijk.

Als je je doelgroep duidelijk hebt kan je snel stappen gaan zetten met je online marketingstrategie. De volgende punten, zijn de punten die wij zelf graag inzetten voor onze bedrijven. Tenminste als het past bij de online marketingstrategie natuurlijk

online marketing content

3. Content Creatie


Content is king, maar echt. Content is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Wat verstaan we onder content, nou eigenlijk bijna alles. Van blog tot foto tot video. Het is allemaal content. Trouwens, zoek je een goede partner om content marketing uit te besteden? Denk eens aan ons haha. Een paar voorbeelden van content creatie zijn:


Bloggen

Een blog is een krachtig middel om bezoekers te trekken en autoriteit op te bouwen. Schrijf boeiende en informatieve artikelen die inspelen op de behoeften van jouw doelgroep. Wat wel slim is: doe een zoekwoordenonderzoek, het is wel lekker als mensen daadwerkelijk zoeken naar je informatie anders schrijf je misschien wel voor jan met de korte achternaam.

Video's

Video's zijn de perfecte manier om jouw boodschap op een visueel aantrekkelijke manier over te brengen. Maak video’s over hoe het is om te werken bij jouw bedrijf, wat voor nieuw product je hebt bedacht of een bedrijfsfilm. Het werkt enorm goed en wekt gewoon echt de interesse van je (toekomstige) klant.Foto’s


Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Zo is het nu eenmaal. Met goede foto’s op je website en je social media kom je zooo veel beter over. Maar dan wel goede bedrijfsfotografie he?!Ja daar zijn we dan. Zoekmachine optimalisatie, waarschijnlijk hoe je op deze pagina bent gekomen. Het is gewoon een hele goede manier om aan nieuwe klanten te komen. Ze zoeken namelijk al naar een bedrijf zoals jij. We kunnen hier heel veel over vertellen, maar hier een paar korte punten


Zoekwoordenonderzoek

Zoekwoorden zijn de basis van SEO. Voer een grondig zoekwoordenonderzoek uit om te ontdekken op welke zoekwoorden je je moet richten. Dit kan echt van alles zijn. Zoek ook zeker op wat klanten vragen over jouw product en schrijf daar bijvoorbeeld een blog over.


online marketing strategie

On-Page SEO

Optimaliseer jouw website met titeltags, metabeschrijvingen en header tags die relevante zoekwoorden bevatten. Zorg ook voor een pakkende en unieke titel voor elk stukje content. Zorg dat mensen gaan klikken!

Linkbuilding

Een sterk linkprofiel is essentieel voor goede SEO-resultaten. Het wordt steeds lastiger om op een goede en organische manier te doen. Google wordt namelijk steeds kritischer, maar het is nog steeds een belangrijk punt. Je kan het niet over het hoofd zien.


Social media kan natuurlijk niet ontbreken in een online marketing strategie. Tegenwoordig gebruikt ongeveer iedereen het. Een paar kleine tips:Kies de juiste kanalen

Niet elk social media kanaal is geschikt voor jouw bedrijf. Kies de kanalen waar jouw doelgroep actief is en focus je energie daarop. Het heeft natuurlijk geen nut om op LinkedIn te gaan zitten als je echt puur alleen de eindconsument nodig hebt voor je product.

Wees Actief en Interactief

Niemand houdt van een saai feestje, toch? Zorg ervoor dat je regelmatig boeiende content plaatst en reageer op reacties en vragen van je volgers. Zo bouw je een loyale en betrokken community op.

6. E-mailmarketing


Emailmarketing wordt vaak over het hoofd gezien, sterker nog veel mensen denken dat het uitgestorven is. Nou niks is minder waar. Emailmarketing moet je gebruiken in je online marketing strategie. Waar je mee moet beginnen?


Bouw een Lijst op

Verzamel e-mailadressen van potentiële klanten door middel van inschrijfformulieren op je website, blog en sociale media. Zorg ervoor dat je inschrijfformulieren opvallend en aantrekkelijk zijn. Dit zijn je eerst quick wins.

Stuur Boeiende Nieuwsbrieven

Houd je e-maillijst betrokken door regelmatig interessante en waardevolle content te sturen. Wees creatief en persoonlijk, want niemand houdt van een saaie e-mail, toch?

Zorg dat je je klant warm houdt


Er zijn enorm veel manieren om je klant te blijven benaderen via de mail. Vraag om een review, geef een kortingscode, laat een nieuw product zien, noem maar op! Maar zorg dat je dit gewoon blijft doen. Top of mind blijven is enorm belangrijk voor je online marketing strategie.
7. Conversie Optimalisatie


Als je nou enorm veel bezoekers krijgt via je prachtige campagnes of social media bezigheden, maar niemand koopt iets. Wat heb je er dan aan? Nou niks. Vandaar dat conversie optimalisatie dan een hele goede optie is.


Optimaliseer je Landingspagina's

Een effectieve landingspagina kan het verschil maken tussen een bezoeker die converteert en een bezoeker die afhaakt. Zorg voor een duidelijke call-to-action, overtuigende copy en een aantrekkelijk webdesign.

Test, Test en Test nog eens

Je weet nooit wat werkt totdat je het probeert. Voer A/B-tests uit op verschillende elementen van je website om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Dat testen moet je eigenlijk sowieso in je gehele online marketing strategie doen. Test je mail, je social media, noem maar op. Dit werkt gewoon echt en je komt er ook achter wat je klanten nou echt verwachten van je.


8. Prestatie Analyse en Verbetering


Data is het nieuwe goud, denk dat iedereen dat tegenwoordig wel heeft gehoord toch. Nou als je ergens data kan verkrijgen is het wel via je nieuwe online marketing strategie. Je social media, je website echt alles is te tracken. Doe het dan ook!


Monitor je Resultaten

Houd je prestaties nauwlettend in de gaten met behulp van analysetools zoals Google Analytics. Google analytics is enorm handig voor je website, je kan precies zien wat je bezoekers nou eigenlijk doen.

Blijf Leren en Optimaliseren

Online marketing is een continu proces. Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, en pas je strategie aan waar nodig. Zo blijf je altijd een stap voor op de concurrentie. Nouja, altijd is misschien een groot woord. Zij zijn ook niet gek natuurlijk. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen om je online marketing volledig uit te besteden. Aan ons bijvoorbeeld. Wij zijn hele dagen met niks anders bezig dan online marketing, dus wij zijn in ieder geval op de hoogte.

De online marketing strategie van 2023


De online marketing strategie, alsjeblieft. Kijk heel eerlijk, er komt gewoon enorm veel kijken bij het maken en het onderhouden van een online marketing strategie. Wilt natuurlijk niet zeggen dat het helemaal kansloos is. Online marketing is de beste stap die je kan zetten voor je bedrijf, tenminste als je het ons vraagt. We hopen in ieder geval dat je wat aan dit blog hebt gehad en je kan beginnen met een paar stappen voor je online marketing strategie.

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page