top of page

Marketingtrends voor 2023: Wat werkt nou echt?


Hou jij het allemaal bij? Online zijn er constant nieuwe trends, ontwikkelingen en veranderingen te zien, ook binnen de marketing. Als je succesvol wilt zijn met je marketing moet je dus wel een beetje weten wat er dan allemaal aan de hand is. Gelukkig houden wij het goed bij. Daarom dus deze blog. We leggen je uit wat de marketingtrends zijn dit jaar zodat jij weet wat werkt en wat je zelf kunt doen.


Social media op telefoon

De kracht van korte video’s

Naast dat social media de laatste jaren voor veel mensen echt tijdverdrijf is geworden, ontwikkelde het zich ook tot een echt marketingparadijs. Omdat iedereen hele dagen achter zijn scherm zit komt er veel voorbij op een dag. Daarbij valt het op dat de content steeds korter en sneller wordt en dat mensen steeds minder geduld en tijd hebben voor lange video’s en langdradige teksten.


Als je dus wilt opvallen met je advertentie op social media zul je mee moeten gaan in deze ontwikkelingen. Korte video’s zijn vooral populair op social media platformen zoals Tiktok, Instagram Reels en YouTube Shorts, waar ook reclames soms wel honderdduizenden views hebben. Slim om dit dus in je achterhoofd te houden.Nano-influencers

Aansluitend op de kracht van social media is de invloed die influencers op dit soort platformen hebben. Een manier om ervoor te zorgen dat je advertentie nog meer mensen bereikt, is het gebruik van influencers. En voor wie niet weet wat deze term betekent, een influencer is iemand met een groot bereik op social media, die dus automatisch invloed heeft op een grote groep mensen die deze persoon volgt.


Influencers kunnen van een groot naar een klein bereik opgedeeld worden in drie categorieën. Macro- micro-en nano-influencers. Nano-influencers worden dit jaar steeds meer ingezet als marketingmiddel. Deze mensen hebben maximaal 10.000 volgers en trekken ook een specifiekere doelgroep aan. Dit zorgt voor meer geloofwaardigheid en betrokkenheid vanuit de volgers.


Een merk dat gepromoot wordt via een nano-influencer die affiniteit heeft met het vakgebied van dat merk zal daarom ook eerder betrouwbaar overkomen dan via een influencer met een enorm bereik. Nano-influencers hebben daarnaast vaak een persoonlijkere band met hun volgers en het inhuren scheelt in vergelijking met grotere influencers vaak ook nog voor de portemonnee.

Zet influencers in voor jouw marketing

De voordelen van conversational marketing

Het woord ‘conversational’ onthult al een beetje waar deze trend over gaat, directe en persoonlijke dialoog aangaan met je potentiële en huidige klanten. Dit is ook echt een trend waar je vanaf wilt weten. Het gebruik van chatbots, live chats, messaging apps, voice assistants en andere digitale interactie wordt steeds populairder.

Het voordeel van deze conversational marketing is dat je heel direct en persoonlijk met de klant bezig bent. Problemen, vragen, en interesses worden snel duidelijk en er is direct klantenbinding. Met goede en makkelijke communicatie wordt ook snel vertrouwen gewonnen en loyaliteit vergroot. Deze trend maakt het steeds makkelijker om je klanten op het juiste moment met de juiste boodschap te benaderen.Duurzaam gebouw

Duurzaamheid en inclusiviteit in je marketing

De duurzame en bewuste levensstijl is een globale trend en zien we op alle gebieden terug. Ook op zakelijk gebied blijkt dit de laatste jaren een belangrijk onderdeel.


Duurzaamheid speelt een rol in het koopgedrag en de aankoopbeslissingen van consumenten.

Men houdt zich de laatste jaren steeds meer bezig met de gevolgen van hun gebruik en vindt het vaak niet erg om wat extra euro’s neer te leggen voor duurzame producten of merken als dat beter is voor het milieu.


Ook inclusiviteit binnen je producten en je merk is een trend. Inclusiviteit bieden houdt in dat je bedrijf dat extraatje biedt. Opnieuw zijn mensen namelijk bereid een hogere prijs te betalen als daar hogere kwaliteit, innovatie of beleving tegenover staat. Dit kan ook weer te maken hebben met duurzaamheid.


Duurzaamheid en inclusiviteit zijn eigenlijk niet eens meer trends maar gewoon verwachtingen van de moderne consument. Tegenwoordig willen klanten weten dat de merken die zij kopen zich inzetten voor het milieu, de maatschappij en diversiteit. Neem de klant binnen je marketing dus mee met alles wat je doet en laat zien dat je duurzaam en inclusief bent. Het deelnemen hieraan is niet alleen goed voor de wereld maar ook voor je bedrijfsresultaat.


Geef de klant een consistent en positief beeld

Door de snelle ontwikkelingen van digitale marketing liggen de standaarden tegenwoordig hoog. Ook online moet alles kloppen en er netjes uitzien. De coherente klantbeleving heeft dan ook te maken met een consistent en positief beeld van je merk, producten en diensten. Zorg er dus voor dat je klantbeleving optimaal blijft op alle gebieden waar je zichtbaar bent als bedrijf. Deze goede klantbeleving kan namelijk leiden tot meer loyaliteit, tevredenheid en uiteraard groei.


Ben je benieuwd op welke manier jij de marketing voor jouw bedrijf het beste aan kunt pakken? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende kop koffie en kom erachter wat de opties zijn.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page