• Stijn Buijsrogge

Hoeveel gebruikers heeft Instagram in 2021?

Het gebruik van sociale media neemt nog steeds toe en Instagram is overduidelijk één van de grootste platformen. Benieuwd hoeveel gebruikers Instagram heeft? De volgende aantallen zullen u verbazen.


Inhoudsopgave

Over Instagram

Het aantal Instagram gebruikers in 2021

Instagram gebruik onder Nederlanders

Iets meer vrouwen dan mannen op Instagram

Instagram kunt u ook zakelijk gebruikenOver Instagram

Instagram, door fervente gebruikers ook wel eens ‘Insta’ genoemd of zelfs afgekort tot ‘IG’ is een sociaal netwerk waarbij het delen van foto’s en video’s centraal staat. Sinds 2012 is Facebook eigendom van het platform, met de overname was een bedrag van één miljard dollar gemoeid. Instagram had op dat moment 30 miljoen gebruikers, een fractie van het aantal Instagram gebruikers in 2021.


Met een smartphone of een tablet kunnen mensen een foto of video maken en deze via de Instagram app delen. De Instagram is ook te bekijken vanaf de computer, maar deze is wel beperkter in gebruik vergeleken met de app. Zo kunnen er geen foto’s worden gepost, maar alleen worden bekeken.


Instagram is enorm populair onder jongeren, maar ook de eerdere generaties beginnen het platform te ontdekken. Instagram werkt op dezelfde manier als andere sociale media, zoals bijvoorbeeld Facebook. De gebruiker deelt content en andere gebruikers kunnen daarop reageren. Welke content een Instagram gebruiker te zien krijgt wordt bepaald door het Instagram algoritme.Het aantal Instagram gebruikers in 2021

Voor de overname in 2012 was het Instagram alleen beschikbaar op Apple apparaten. Facebook bracht daar verandering in als gevolg daarvan nam het aantal Instagram gebruikers explosief toe. In 2016 had Instagram al een half miljard gebruikers.


Het platform behaalde een belangrijke mijlpaal in 2018. Instagram had op dat moment een miljard maandelijks actieve gebruikers. Het aantal Instagram gebruikers is op dit moment bijna 1,1 miljard. Om het aantal Instagram gebruikers even in perspectief te plaatsen: een op de zeven aardbewoners maakt dus gebruik van Instagram. Bizarre aantallen. Temeer omdat er wordt verwacht dat het aantal Instagram gebruikers nog verder toe zal nemen naar 1,22 miljard in 2023.

Instagram gebruik onder Nederlanders

Er wordt jaarlijks onderzoek gedaan naar het gebruik van sociale media onder Nederlanders. In totaal zijn 13,7 miljoen Nederlanders actief op sociale media. Daarvan zijn er 7,1 miljoen gebruikers actief op Instagram (Bron)


Instagram heeft meer gebruikers dan bijvoorbeeld Twitter (2,9 miljoen), TikTok (1,7 miljoen) of LinkedIn (5 miljoen), maar minder dan Facebook (10,4 miljoen) of YouTube (9,1 miljoen). Wanneer we Whatsapp - dat ook van Facebook is - even buiten beschouwing laten, is Instagram met zijn bijna zes miljoen actieve Nederlandse gebruikers het op twee na grootste sociale platform van Nederland.Iets meer vrouwen dan mannen op Instagram

Wanneer het aankomt op de verhouding tussen mannen en vrouwelijke gebruikers op Instagram valt op dat het aantal gebruikers redelijk in balans is. Het platform is iets populairder onder vrouwen: 50,4% vrouwelijke gebruikers tegenover 49,6% mannelijke gebruikers.


Bij het verdelen van het aantal Instagram gebruikers naar geslacht en leeftijd is te zien dat er iets meer (0,8%) mannelijke gebruikers zijn in de grootste gebruikersgroepen: 18-24 en 25-34 jaar. In de leeftijdscategorie 18-24 jaar komt de verhouding daarmee op 14,5% tegenover 15,3% te liggen. In de groep 25 tot 34 jarigen ligt de verdeling op 16,1% versus 16,9%.


In alle andere leeftijdsgroepen is het merendeel van de gebruikers een vrouw. Voor de groep 13 - 17 jarigen is het verschil 0,1%. Bij de 35 - 44 jarigen is dat 1,8%. Bij de groep 45-54 jarigen is het verschil 1,3% en bij de groepen 55-64 en 65-plussers respectievelijk 0,8% en 0,3%.

Instagram kunt u ook zakelijk gebruiken

Bovenstaande statistieken geven een goed antwoord op de vraag hoeveel gebruikers Instagram heeft. Het grote aantal gebruikers in combinatie met de hoge mate van interactie op het sociale platform zorgt ervoor dat Instagram door steeds meer bedrijven wordt gebruikt. Steeds meer bedrijven integreren daarom Instagram in hun sociale media strategie.


Dat Instagram steeds populairder wordt onder bedrijven is terug te zien in de cijfers, want ook het aantal zakelijke Instagram gebruikers neemt sterk toe. Naar schatting zijn er ongeveer 200 miljoen zakelijke Instagram gebruikers. Dat aantal zou best wel eens kunnen kloppen, want volgens Instagram volgt 90% van de gebruikers van dit sociale platform minstens een merk.Wil u weten hoe u nieuwe klanten kunt vinden in het enorme aantal Instagram gebruikers? Drink eens een kop koffie met ons! Altijd gezellig en volledig vrijblijvend!

2.222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven