top of page

Bedrijfsfilm Tips: Op naar een succesvolle bedrijfsfilm!

Bijgewerkt op: 13 mei 2023

Het creëren van een bedrijfsfilm kan een krachtige manier zijn om je merk, producten of diensten onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Maar hoe maak je een bedrijfsfilm die opvalt en resultaten oplevert? Wij hebben nogal wat ervaring met het maken bedrijfsfilms. Ondertussen hebben we er al tientallen gemaakt. Vandaar dat we dit artikel hebben gemaakt. 10 bedrijfsfilm tips voor het maken van jouw top bedrijfsfilm!


bedrijfsfilm tips

Nou hierbij de bedrijfsfilm tips voor jouw bedrijf!

1. Bepaal je doelstellingen

Voordat je begint met het maken van je bedrijfsvideo, is het belangrijk om duidelijke doelstellingen te bepalen. Wil je je naamsbekendheid vergroten, meer leads genereren, of je verkoop stimuleren? Dan is het handig om van tevoren een doelstelling te bepalen. Al is het wel vaak dat je met een bedrijfsvideo gewoon het bedrijf laat zien.

2. Vertel een boeiend verhaal

Een goed verhaal is de basis van een succesvolle bedrijfsfilm. Zorg ervoor dat je verhaal de aandacht van je kijker trekt en hen geïnteresseerd houdt tot het einde.


3. Zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft. Zorg ervoor dat je weet wat je wilt gaan filmen, wie je wilt gaan filmen en of je mensen gaat interviewen. Echter, vaak als je eenmaal bezig bent veranderen er altijd dingen. Hou je dus niet te veel vast aan een script, dus leukste ideeën komen vaak op de dag zelf.

4. Huur ervaring in

Kijk heel eerlijk. Het is mogelijk om je bedrijfsfilm zelf te maken. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon met een camera. Wordt het dan de bedrijfsfilm die je voor ogen hebt? Dat is nog maar de vraag. Wanneer je investeert in een goed bedrijf dat bedrijfsfilms maakt, weet je in ieder geval dat ze ervaring hebben. En gebruik maken van hoogwaardige apparatuur. En dat kan toch wel even het verschil maken tussen een redelijke en een epische bedrijfsfilm.


5. Hou het echt

Wat we enorm vaak zien, is het inhuren van acteurs enorm of een bedrijfsfilm die totaal niet past bij het bedrijf zelf. Dit werkt vaak gewoon niet. Laat je werknemers aan het woord, vertel wat als ondernemer zelf. Hou het zo puur mogelijk. Wij hebben vaak genoeg een bedrijfsfilm of een video gemaakt die er super episch uitzag. Tot we ermee ging adverteren. Te professioneel en mensen prikte er zo doorheen. Laat zien wie je bent!

6. SEO-optimalisatie

SEO is niet alleen voor geschreven content. Optimaliseer je video voor zoekmachines door relevante trefwoorden in de titel, beschrijving en tags te gebruiken. Je video wordt dan beter gevonden op sites zoals YouTube. Lekkere snelle win toch?!

7. Delen op sociale media

Deel je bedrijfsfilm op al je sociale mediakanalen om het bereik te vergroten. Als het goed is zit je bedrijf op social media toch? Maak er dan gebruik van en laat die bedrijfsfilm zien. Een inkijkje in jouw bedrijf vinden klanten altijd leuk! Anders waren het ook niet je klanten natuurlijk.


8. Meet de resultaten

Het is belangrijk om de resultaten van je video te meten om te zien of het je doelstellingen heeft bereikt. Zoals alles wat je online gooit tegenwoordig. Je kan het gewoon meten dus ook je bedrijfsfilm. Via YouTube kan je enorm veel data zien.

9. Gebruik van muziek in je bedrijfsfilm

Muziek speelt een enorme rol in je bedrijfsfilm. Het kan de stemming en toon van de video bepalen en de kijker op een emotioneel niveau aanspreken. Neem de tijd om te kiezen van de muziek voor je bedrijfsfilm. Hier hangt of staat echt het succes bij.

10. Integratie van testimonials

Mensen geloven mensen. Dus waarom zou je geen echte testimonials in je bedrijfsfilm opnemen? Het kan een krachtige manier zijn om het vertrouwen in je merk te vergroten en je producten of diensten vanuit een authentiek perspectief te laten zien. Zorg dat ze echt overkomen en zijn. Niks is zo irritant als een neppe klantenreview, daar prikken mensen tegenwoordig echt doorheen. En gelukkig maar.


11. Video-optimalisatie voor mobiele apparaten

Tegenwoordig bekijken meer mensen video's op hun mobiele apparaten dan ooit tevoren. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat je bedrijfsfilm er goed uitziet en goed werkt op kleinere schermen. Dit betekent dat je rekening moet houden met zaken als tekstgrootte, beeldcompositie en bestandsformaat om ervoor te zorgen dat je video mobielvriendelijk is.

Dit waren de tips om een top bedrijfsfilm te maken

Er komt simpelweg nogal wat bij kijken bij het maken van een top bedrijfsfilm. Maar we hopen dat je met deze tips in ieder geval een stukje verder gaat komen. Hou deze tips in gedachte en vergeet niet het belangrijkste: Hou het echt! Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om de camera's te laten rollen!


Als je nou trouwens denkt goh die tip van het uitbesteden, waar kan ik dat dan doen? Nou toevallig bij ons! De video's die je in dit blog ziet hebben wij allemaal gemaakt. Zit er wat tussen, waarvan je denkt dat is wat ik zoek! Wij komen graag langs voor een bakkie!
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page