top of page

Een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm kunt zien als een middel om te communiceren. U heeft als bedrijf vast de ambitie om de winst én omzet te verhogen. Dit kan uitstekend bewerkstelligd worden door een bedrijfsfilm te laten maken.

Wat is

Het kan hierbij gaan om een informatieve film, maar een promotievideo, wervingsvideo of verschillende trainingsfilmpjes behoren bijvoorbeeld ook tot de opties. Deze films worden veelal door een select groepje mensen (de beoogde doelgroep) bekeken.


Een groot voordeel van het hebben van een bedrijfsfilm is de vindbaarheid van uw bedrijf online. Video’s worden online behoorlijk snel gezien door zoekmachine. Dit verbetert de vindbaarheid van uw website aanzienlijk. Wij van Wolf Content Marketing zetten uiteen wat een bedrijfsfilm nou precies inhoudt. Hierdoor wordt snel duidelijk voor u dat het laten maken van een bedrijfsvideo een langetermijninvestering is die het bedrijf een flinke boost kan geven!

Waar dient een bedrijfsfilm aan te voldoen?

In een bedrijfsvideo laat een bedrijf zien welke dienst of welk product ze aanbieden. Dit dient op een heldere manier te gebeuren. Het maken van een bedrijfsfilm is een essentieel onderdeel van het communicatieplan van uw bedrijf. Een online marketing plan schetst hoe de communicatie zou moeten verlopen binnen een bedrijf bij het starten van bijvoorbeeld een nieuwe lijn producten of een nieuwe campagne. Eigenlijk kan gesteld worden dat een communicatieplan een leidraad vormt bij het communiceren. Dit kan versterkt worden door een bedrijfsfilm waarin alles kraakhelder uitgelegd wordt in een tijdsbestek van zo’n 3 tot 5 minuten. Hierbij is het script en de aanpak enorm belangrijk. Een bedrijfsfilm valt of staat immers met het script. Het laatste wat u wilt is uw doelgroep moeilijk kunnen bereiken.

Essentiele kenmerken van een bedrijfsfilm

Positieve gevoelens: voor het bereiken van uw beoogde doelgroep en om te zorgen voor een fijne communicatie is het van belang dat een bedrijfsfilm ten eerste positieve gevoelens opwekt bij kijkers. Een bedrijfsfilm zou de kijker op een positieve manier moeten stimuleren.

Interesse & boodschap: daarnaast dient een dergelijke film kijkers te boeien. Het is de bedoeling dat de kijker alles van begin tot eind goed meekrijgt. Kijkers die voortijdig afhaken, zullen de boodschap in de video niet goed in zich op kunnen nemen.

Professionaliteit: tot slot en zeker niet geheel onbelangrijk is het feit dat de bedrijfsfilm uiterst professioneel in elkaar gezet dient te worden. Amateuristisch werk zal geen interesse wekken en dit moet te allen tijde voorkomen worden.

De te ondernemen stappen tot het maken van een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm laten maken is iets wat u niet zomaar even heeft geregeld. Het is belangrijk om ervoor te waken dat u dit proces niet zelf doorloopt, maar dit voor u laat doen. Uiteindelijk zal dat veel tijd en energie schelen. Bovendien is het de bedoeling dat u meer klanten aantrekt. Bij ons zijn de mogelijkheden eindeloos. In samenspraak met u wordt er een helder script ontwikkeld. Hier kunt u uitgebreid feedback op geven. We komen een opleveringsdatum overeen. U kunt gaan voor een eenvoudig filmpje met wat instructies of bijvoorbeeld een complexe grote productie.

Eigenlijk zijn er allerlei verschillende mogelijkheden! Vraag ons graag om advies!

Reclamefilm of bedrijfsfilm?

De term reclamefilm is u ongetwijfeld niet ontgaan. Zowel de termen bedrijfsfilm als reclamefilm worden regelmatig gebruikt en vaak ook door elkaar. Een bedrijfsfilm is echter niet hetzelfde als een reclamefilm:


Bij een reclamefilm gaat het om het promoten van een merk van een dienst of product. De kijker zal het merk goed onthouden. In een bedrijfsfilm of bedrijfsvideo wordt het voordeel van een product of dienst goed uitgelegd. Dit kan op een interne of een externe manier gebeuren. Intern betekent business-to-business (tussen bedrijven) en extern is van bedrijf tot klant (business-to-customer).

bottom of page