top of page

Wat is conversie optimalisatie – alles wat u moet weten

Als ondernemer zijnde bent u natuurlijk altijd op zoek naar manieren om klanten naar uw bedrijf te halen. Dit doet u door potentiële klanten om te zetten in daadwerkelijke klanten. Om hiervoor te zorgen is het van belang om aandacht te besteden aan conversie optimalisatie.Door middel van de beste soort conversie optimalisatie bent u in staat om altijd weer de juiste resultaten te boeken binnen uw onderneming. Wat is conversie optimalisatie vraagt u zich af? En waarom zo ook u tijd en moeite moeten stoppen in deze vorm van online optimalisatie? Om hierachter te komen raden wij u aan om snel verder te lezen!


Inhoudsopgave

Wat is conversie Optimalisatie?

De Belangrijkste voordelen van conversie optimalisatie

U leert uw klanten beter kennen

U maakt beter gebruik van het internetverkeer

U zorgt voor lagere klantenwerving kosten

En nu?


Wat is conversie Optimalisatie?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is conversie optimalisatie vraagt u zich af? Om dit te laten zien is het van belang om eerst in te gaan op conversies in het algemeen.

Een conversie is de algemene term voor een bezoeker die een doel op de site heeft bereikt. Doelen komen voor in een groot scala aan verschillende soorten en maten. Als u uw website gebruikt om producten te verkopen, is het primaire doel natuurlijk het verrichten van een aankoop. Het is echter ook mogelijk dat uw doel het aanmelden voor het ontvangen van e-mails is. Het conversiepercentage van uw site is het aantal keren dat een gebruiker een doel heeft bereikt, gedeeld door het verkeer op uw site. Als een gebruiker bij elk bezoek kan converteren deelt u het aantal conversies door het aantal.


Dit is waar conversie optimalisatie een belangrijke rol kan spelen. Conversie optimalisatie (CRO) is de praktijk van het verhogen van het percentage gebruikers dat een gewenste actie uitvoert op uw eigen website. Het optimaliseren van het conversiepercentage vindt plaats nadat het bezoek op uw site is aangekomen.


Dit is anders dan conversieoptimalisering voor SEO of betaalde advertenties. Hierbij ligt de nadruk namelijk op wie er vanuit de organische zoekresultaten doorklikt naar uw site, hoeveel kliks u krijgt en welke zoekwoorden het verkeer aanjagen. Bij conversie optimalisatie gaat het dus met name om het trekken van klanten en het aanzetten tot het verrichten van een bepaalde actie.De Belangrijkste voordelen van conversie optimalisatie

Het bovenstaande heeft u meer laten zien over de betekenis van conversie optimalisatie en over de specifieke onderdelen die hierbij komen kijken. Wat u alleen nog niet weet is wat de belangrijkste voordelen zijn van conversie optimalisatie. Om u hier meer over te laten zien hebben we het een en ander hieronder op een rijtje gezet:


· U leert uw klanten beter kennen

Een van de belangrijkste voordelen van conversie optimalisatie is het feit dat het ervoor kan zorgen dat u uw klanten beter leer kennen. Wat willen ze? Wat hebben ze eigenlijk nodig bij uw site? Waarom bezoeken ze eigenlijk uw site? De antwoorden op deze vragen ontdekt u vooral via vragen die van belang zijn bij de inzet van conversie optimalisatie Wanneer u verschillende aspecten van de functionaliteit van uw website test, zullen gebruikers hun "stem" uitbrengen.


· U maakt beter gebruik van het internetverkeer

Een ander groot voordeel is dat conversie optimalisatie ervoor zorgt dat u uw internetverkeer beter in kunt zetten dan voorheen. Growth hacking draait volledig om het benutten van uw bestaande activa. Het internetverkeer maakt hier onderdeel vanuit. Als mensen uw website al bezoeken, wilt u dat ze converteren. Zo kan u door middel van tools als Hello Bar, Crazy Egg en Google Analytics ervoor zorgen dat u nog beter kunt anticiperen op wat er allemaal komen gaat. Dit zorgt ervoor dat u niet meer zo snel voor vervelende verrassingen komt te staan.· U zorgt voor lagere klantenwerving kosten

Als laatste is het zo dat conversie optimalisatie kan zorgen voor lagere kosten voor de klantenwerving binnen uw bedrijf. Customer lifetime value is belangrijker dan nog wel eens wordt gedacht. Het is namelijk zo dat het minder duur is een bestaande klant te behouden dan om een nieuwe te werven.


De conversie optimalisatie maakt het mogelijk om hier altijd weer voor te zorgen. Bovendien wilt u zo weinig mogelijk uitgeven om nieuwe klanten binnen te halen. Om hiervoor te zorgen is het voor zowel de kleine als voor de grote bedrijven verstandig om te kiezen voor conversie optimalisatie.


En nu?


We hopen dat u dankzij de bovenstaande informatie wat meer te weten bent gekomen over conversie optimalisatie. Door middel van conversie optimalisatie is het echt mogelijk om beter naar uw eigen doelgroep te groeien en om alles uit uw site te halen. Dit maakt het dé keuze voor de bedrijven die de beste resultaten willen boeken. Voor meer informatie omtrent conversie optimalisatie is het handig om hier even te blijven hangen op de site. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om even direct contact met ons op te nemen.


We beginnen altijd met een bakkie koffie!

17 weergaven0 opmerkingen