top of page

Waarom een video laten maken?

Zeg nou eens eerlijk. Word je zelf overtuigd door een reclame met langdradige teksten en saaie beelden? Wij niet in ieder geval! En met ons de meeste andere mensen niet. In een tijd waar alle content op internet steeds sneller en flitsender is, wil je wel zorgen dat je bij blijft met je bedrijf. Video is hiervoor een hele goede oplossing. En wel om een aantal redenen. Met video vergroot je je zichtbaarheid bijvoorbeeld makkelijk. Ook werkt beeldmateriaal goed om je boodschap over te brengen en de betrokkenheid van klanten te verhogen. Een persoonlijk tintje overbrengen aan je doelgroep is daarbij ook een goed idee. We hebben veel ervaring met het maken en gebruiken van goede video’s en lichten daarom graag toe hoe dit zit.


Zichtbaarheid vergroten

Omdat veel mensen tegenwoordig de voorkeur hebben aan visuele content, kun je makkelijk de aandacht vragen met een video. Op het moment dat je zorgt dat je video op veel plekken zichtbaar is, zul je veel mensen bereiken en word je gezien door je huidige en potentiële klanten. Daarbij vergroot je je naamsbekendheid en online aanwezigheid. Dit effect krijg je vooral als je ervoor zorgt dat je video er professioneel uit ziet en je met het maken een duidelijke visie en een creatief concept hebt. Hiermee valt deze nog meer op en kom je als bedrijf nog beter voor de dag.


Hoe zorg je dat je video gezien wordt

De plek waar je je video laat zien is ook essentieel voor het vergroten van je zichtbaarheid. Een van de populairste platformen is Youtube. Dit platform heeft een enorm bereik en een goede zoekfunctie voor gebruikers. Heb je organisch nou geen groot bereik omdat je weinig abonnees hebt? Gebruik dan SEO-optimalisaties om je video’s te boosten. Zo zorg je toch voor kijkers! Het nadeel hierbij is de grote hoeveelheid concurrentie en andere advertenties die weer af kunnen leiden van jouw boodschap. Een andere optie is Facebook. Ook dit kanaal heeft een enorm publiek en veel opties om video’s te richten op een specifieke doelgroep en deze te promoten. Facebook heeft ook een goede integratie met andere platformen waardoor de video ook makkelijk gedeeld kan worden op bijvoorbeeld Instagram en Tiktok.

Het is daarbij wel belangrijk om te letten op de lengte van je video omdat op sommige platformen juist korte video’s het beste werken. Het fijne van eigenlijk alle sociale media is de interactie die kunt creëren met je doelgroep door middel van likes en comments. Staat je video dan uiteindelijk op al je social media? Hartstikke goed! Vergeet alleen niet om hem ook te publiceren op je eigen website. Dit maakt het plaatje compleet en je hebt herkenning als mensen via social media op je website terecht komen. Ook voor nieuwe bezoekers is het natuurlijk handig om de video daar te hebben staan. Zorg ervoor dat je video op zoveel mogelijk verschillende plekken staat. Zo vergroot je je zichtbaarheid het beste.


Makkelijk een boodschap overbrengen

Het is dus ook makkelijk om een boodschap over te brengen op deze manier. Dat heeft te maken met een aantal dingen. Als eerste omdat je met een video iets laat zien. Dit kun je daarom op een duidelijke en aansprekende manier doen. Je kunt ten tweede met beeld en geluid spelen waardoor je veel vrijheid hebt. Door die extra elementen ben je veel overtuigender dan via een tekst. En wil je moeilijke en saaie informatie terug laten komen? Dan doe je dat gewoon met een grafiek, animatie of een voorbeeld. Op die manier blijft het voor iedereen begrijpelijk en interessant.


Betrokkenheid verhogen

Met het gebruik van video’s creëer je ook betrokkenheid van de kijkers naar je bedrijf. Op welke manier? Een video zorgt voor inzicht in je bedrijf, interactie met je kijkers en kan meerwaarde bieden aan de klant. Je bereikt dit door te laten zien hoe je bedrijf werkt, wat je missie of visie is en welke USP’s* je hebt. Je zorgt voor interactie door je klant te betrekken bij je video. Deel een kortingscode, geef een product weg of spoor je publiek aan om je video te delen of om op de video te reageren. Tot slot kan je de klant meerwaarde bieden door uitleg te geven over je producten of diensten, veel gestelde vragen te beantwoorden of tips te geven om de klant te helpen.

*Unique Selling PointsEen persoonlijk tintje overbrengen

Als laatste is video een hele goede manier om een persoonlijk tintje vanuit je bedrijf mee te geven. Laat de persoonlijkheid van je bedrijf zien en straal echtheid, openheid en vriendelijkheid uit. Dit doe je door bijvoorbeeld je personeel aan het woord te laten in de video en binnen het bedrijf de sfeer te filmen. Laat je bedrijf warm overkomen en zorg ervoor dat mensen een goed gevoel krijgen bij je bedrijf. Zorg dus voor een authentieke stem, een passende toon en een warme sfeer in je video en gebruik de video om dit over te brengen op je doelgroep.Zit je nu met je handen in het haar door alle mogelijkheden? Of wil je gewoon een keer samen nadenken over de mogelijkheden die er zijn voor jouw video? Kom dan een keer langs voor een bakkie! Dan hebben we het er over met je.
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page