top of page

Waarom online marketing? 10 redenen om jou te overtuigen

Waarom moet je nou kiezen voor online marketing. Een logische vraag. Iedereen wilt natuurlijk zijn geld terugverdienen met marketing. Online marketing is dan een hele goede stap om te zetten voor jouw bedrijf. Wij hebben daarom 12 redenen op een rijtje gezet om te kiezen voor online marketing. Hopelijk ga jij nu aan de slag met online marketing!


Online marketing

10 Redenen om aan de slag te gaan met online marketing:

Hier gaan we dan:


1. Jouw doelgroep zit tegenwoordig op internet

In het digitale tijdperk waarin we leven, brengen mensen meer tijd online door dan ooit tevoren. Of ze nu in de trein zitten, op het toilet zitten of in een saaie vergadering zitten, mensen zijn constant online. Met online marketing, kun je precies daar zijn waar je doelgroep is. Laat even weten dat je een nieuw product hebt in je webshop of welke medewerker vandaag goed heeft gewerkt. Je doelgroep kan je op deze manier echt aan je binden.

2. Meten is weten, en weten is geld besparen

Data is het nieuwe goud en met online marketing krijg een partij data van je klanten! Online marketing is als het spelen van een videogame, maar dan eentje waarbij je geld kunt verdienen in plaats van uitgeven. Je kunt zien hoeveel mensen je advertentie hebben gezien, hoeveel mensen erop hebben geklikt en hoeveel mensen daadwerkelijk iets hebben gekocht bij jouw webshop. Met deze data kan je natuurlijk enorm veel doen. Pas je landingspagina of advertentie zo aan dat je een ROAS krijgt van heb ik jou daar. Of bepaal welke doelgroep nou echt belangrijk is voor je en zet daar je budget op in.


Online geld verdienen

3. Keihard rendement

Online marketing biedt een ongelooflijk rendement op je investering. Voor een fractie van de kosten van traditionele marketingmethoden, kun je een enorm publiek bereiken. Het is niet te vergelijken met een reclamespot op tv of een groot bill board naast de weg. Begrijp ons niet verkeerd, offline marketing is nog steeds belangrijk. Maar met online marketing kan je voor een fractie voor de kosten een hele grote doelgroep bereiken. Als je het goed doet natuurlijk.

4. Wordt één met je klant

Met online marketing kun je direct communiceren met jouw klanten alsof ze naast je zitten. Je kan direct vragen beantwoorden op je website of door middel van goede video’s. Je kan laten zien waar je op dit moment mee bezig bent, zonder dat je klant helemaal langs moet komen. Ook wel eens lekker toch?

5. De wereld van de smartphone veroveren

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en die gebruiken ze niet alleen om te bellen. Mensen bestellen eten, boeken vakanties, kijken films en doen zelfs aan online daten op hun smartphones. Dan is het misschien wel handig om te zorgen dat je zichtbaar bent op die smartphone toch? Nou met online marketing kan je dat voor elkaar krijgen. Pak een stukje van de schermtijd van je klant.

6. Flexibiliteit

Online marketing is enorm flexibel Je kunt je strategieën en tactieken aanpassen met 1 klik. Is een advertentie niet effectief? Verander het! Is een bericht niet boeiend? Herschrijf het! Je hebt de controle en kunt alles aanpassen om de beste resultaten te behalen. Je kan tijdens een campagne nog alles bijsturen. Wel zo makkelijk he?


7. Van kijkers naar kopers

Het mooiste aan online marketing is dat het je kan helpen om van kijkers kopers te maken. Iedereen heeft tegenwoordig wel een website, maar komen daar ook daadwerkelijk klanten uit? Grote kans dat het nog veel beter kan. Door middel van een goede online marketingstrategie kan je ervoor zorgen dat je van je bezoekers op je website daadwerkelijk klanten gaat maken. Testen, testen en nog eens testen.

8. Altijd open

Het internet slaapt nooit en dat geldt ook voor jouw bedrijf. Ken jij een winkel in de winkelstraat 24 uur per dag, 7 dagen per week open is? Wij kennen er niet veel in ieder geval. Maar een webshop? Die kan je na een avond stappen om half 5 in de ochtend gewoon bereiken. Terwijl jij ligt te slapen krijg je misschien een bestelling. Slapend rijk worden wilt toch iedereen?

9. Virale kracht

Online marketing geeft je de mogelijkheid om virale content te creëren. Of het nu gaat om een grappige video, een bedrijfsfilm, een boeiende infographic of een inspirerend artikel, met de kracht van social media kan jouw content binnen no-time door duizenden, zo niet miljoenen mensen worden gedeeld. Kijk eerlijk als we zijn, makkelijk is dit niet. Je moet echt een speciale insteek hebben om een bericht echt viral te laten gaan. Maar wie niet waagt wie niet wint toch?

10. Creëer fans

Met online marketing kun je een relatie opbouwen met je klanten. Door te luisteren naar hun feedback, te reageren op hun vragen en hen te waarderen, kun je hun vertrouwen winnen. Laat je bedrijf zien en hoe gaaf het hier is. Je kan echt een band met je volgers opbouwen, waardoor de kans groter is dat ze ook echt je klant gaan worden. Maar nog belangrijker! Het doorvertellen tegen hun vrienden. Mond tot mond is nog steeds de beste marketing die er is natuurlijk,

Daar heb je het dan, tien redenen waarom online marketing essentieel is voor jouw bedrijf. Van het bereiken van je doelgroep tot het laten schitteren van je merk, online marketing biedt een schat aan mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien.


Hulp nodig bij jouw online marketing?


Wolf online marketing

Heb je hier zelf nou echt totaal geen tijd voor. Je kan je online marketing altijd uitbesteden. Bijvoorbeeld door ons!

Klein team, korte lijntjes en keihard resultaat. Dat is Wolf Online Marketing.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page