top of page

Voordelen van online marketing

Online marketing heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en is nu een essentieel onderdeel van de marketingstrategie van elk bedrijf. De online marketingbureaus schieten niet voor niks uit de grond (jep wij zijn er ook 1). Met online marketing komen dan ook enorm veel voordelen mee. Wij maken er maar al te graag gebruik van en hebben dan ook een aantal van de voorbeelden op een rijtje voor je gezet.


online marketing voordelen foto

Voordelen van online marketing

Misschien is het eerst handig om globaal uit te leggen wat online marketing eigenlijk is. Nou online marketing omvat alle marketingactiviteiten die via digitale kanalen worden uitgevoerd om producten en diensten te promoten en klanten te werven. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld: zoekmachineoptimalisatie (SEO), sociale media marketing, content marketing, e-mailmarketing, affiliate marketing en videomarketing om er maar een paar op te noemen.

Nou hier een aantal echt voordelen van het gebruik maken van online marketing:

1. Groter bereik

Een van de belangrijkste voordelen van online marketing is dat je een veel groter bereik hebt dan met traditionele marketingmethoden. Met online marketing kun je je doelgroep bereiken via verschillende digitale kanalen, zoals sociale media, e-mail en zoekmachines. Je hebt dus al snel een groot bereik te pakken, via meerdere kanalen kan jij je klant aanspreken. Mensen zitten vaak sowieso al online dus je hebt snel de aandacht te pakken.

2. Hogere conversieratio's

Een ander voordeel van online marketing is dat het vaak leidt tot hogere conversieratio's dan traditionele marketingmethoden. Hoe bedoelen we dit? Nou vroeger ging je bijvoorbeeld adverteren in de krant, kan natuurlijk maar hoeveel van de mensen die de krant leest is echt geïnteresseerd in jouw advertentie? Waarschijnlijk niet heel veel. Met online marketing kan je mensen targetten die bijvoorbeeld al op zoek zijn naar je product of dienst. De kans dat ze je klant worden is dan natuurlijk vele malen groter.


online marketing voorbeelden

3. Gerichte targeting

Online marketing biedt ook de mogelijkheid om zeer gericht te targetten op je doelgroep. Je kan met social media advertenties echt op bepaalde interesses zitten, waardoor jouw advertentie echt alleen wordt laten zien aan mensen die misschien wel jouw klant kunnen worden. Je kan hiermee een enorm voordeel op doen, je leert je doelgroep steeds beter online kennen, tenminste als je het goed doet natuurlijk

4. Kostenbesparend

Een ander voordeel van online marketing is dat het vaak veel kostenbesparender is dan traditionele marketingmethoden. Zo zijn bijvoorbeeld advertenties op sociale media vaak veel goedkoper dan advertenties in tijdschriften of kranten.

5. Hogere klanttevredenheid

Online marketing kan ook bijdragen aan een hogere klanttevredenheid. Zo kun je bijvoorbeeld via sociale media of e-mail direct communiceren met je klanten en snel op hun vragen of opmerkingen reageren. Hoe makkelijk is het om een vraag die je veel krijgt op te nemen met een video? Je klant kan er dan 24/7 bij en zijn veel meer tevreden. Dit wordt lastig om altijd maar face to face te doen toch?


6. Meetbaarheid en analyseerbaarheid

Een groot voordeel van online marketing is dat je vrijwel alles kunt meten en analyseren. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien hoeveel mensen op een bepaalde advertentie hebben geklikt, hoeveel mensen je website hebben bezocht en hoeveel mensen uiteindelijk zijn overgegaan tot aankoop. Data is goud en meten is weten. Je kan hierdoor enorm veel testen en kijken wat gaat werken voor jouw online marketingstrategie.

7. Snel schakelen

Jij houdt toch ook wel van snel schakelen, nou met online marketing kan je dit echt doe!. Als je bijvoorbeeld merkt dat een bepaalde advertentie niet goed presteert, kun je deze direct aanpassen of verwijderen. Dit is natuurlijk prachtig. Je gaat je budget toch niet weggooien aan iets wat niet loopt? Aanpassen en testen dat zijn echt enorme voordelen van online marketing.


8. 24/7 bereikbaarheid

Met online marketing ben je 24/7 bereikbaar voor je klanten. Zo kunnen mensen op elk moment van de dag je website bezoeken, een bericht sturen via sociale media of een e-mail sturen met vragen of opmerkingen. Dat wordt toch lastig in een fysieke winkel, maar het is oh zo handig voor jouw klanten.

Online marketing voordelen op een rijtje

Nou we hopen dat je wat bent opgeschoten met deze online marketing. Wij zijn in ieder geval enorm fan van de wereld van online marketing, maar anders moet je natuurlijk ook geen online marketingbureau beginnen haha.


online marketing

Wij zouden zeggen, ga ermee aan de slag! En als je denkt ik focus me liever op mijn eigen bedrijf en waar ik daadwerkelijk goed in ben, kan je het altijd uitbesteden aan ons! Klein team, korte lijntjes en keihard resultaat.
8 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page