top of page

Voorbeelden van online marketing: Ontdek de digitale wereld

Online marketing, misschien wel eens van gehoord maar wat is het nou eigenlijk? In deze digitale tijden is online marketing onmisbaar geworden voor bedrijven. Dus, om jou een beetje wegwijs te maken, bespreken we een aantal voorbeelden van online marketing in dit blog. Hopelijk zit er een goede vorm van online marketing voor jou tussen!

Voorbeelden van online marketing


Hier zijn enkele voorbeelden van online marketing:


1. Social media marketing

Wie zit er tegenwoordig niet op social media? Hele grote kans dat jouw klant zich op social media bevindt. Met social media kan je jouw klant aan je binden. En dat is toch precies wat je wilt

Influencer marketing

Vertrouw jij een vreemde meer, of iemand die je voor je gevoel kent. Met influencer marketing maak je gebruik van het vertrouwen dat mensen met veel volgers oproepen. Mensen vertrouwen op aanbevelingen van influencers die ze bewonderen en respecteren, en dat kan een wereld van verschil maken voor je merk.

User-generated content

Niets zegt 'Ik hou van dit product' zoals een klant die zijn eigen ervaringen deelt. User-generated content is de digitale versie van mond-tot-mondreclame en kan een grote impact hebben op de geloofwaardigheid van je merk. Het is een hele goede manier om snel je klant te overtuigen van het product.

Content is king. En alles is content. Denk aan een bedrijfsfilm of een blog. Alles valt onder content. Hieronder hebben we een paar voorbeelden opgesomd van content.


Blogs

Wat je nu zit te lezen is een blog. Dus we kunnen er veel over vertellen maar je kent het dus al. Zorg voor relevante informatie voor jouw klant, op deze manier gaan ze jou meer vertrouwen en als specialist zien.

Video's

Ze zijn boeiend, informatief en kunnen in enkele minuten een krachtige boodschap overbrengen. Een video kan echt de aandacht pakken van de kijker. Dat is toch net wat moeilijk als het gaat om alleen tekst. Het is dan ook niet voor niks dat steeds meer bedrijven Video marketing gebruiken.

3. SEO

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is de sleutel tot succes in de online wereld. Hoe heb je ons gevonden? Juist via Google hoogstwaarschijnlijk. Mensen zoeken bedrijven waarmee ze zaken willen doen via Google.

Keywords

Het juiste gebruik van keywords in je content kan het verschil maken tussen gevonden worden in de zoekresultaten of verloren gaan op de 2de of 3de pagina van Google, daar komt namelijk gewoon echt niemand.

Backlinks

Backlinks zijn als het geven van een high-five aan je website. Ze verhogen de autoriteit van je site en verbeteren je ranking in de zoekresultaten. Google zelf zegt wel dat het steeds minder belangrijk aan het worden is.


4. Emailmarketing

Veel bedrijven denken dat emailmarketing totaal niet meer interessant is. Het tegendeel is echter waar. Je kan echt het verschil maken met emailmarketing voor jouw bedrijf.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven zijn handig om je klanten op de hoogte te houden van jouw bedrijf. Ze houden klanten op de hoogte van je laatste nieuwtjes en kunnen ook exclusieve aanbiedingen bevatten.

Promotie-Emails

Promotie-emails zijn als die vriend die altijd weet waar de beste deals zijn. Ze kunnen je klanten op de hoogte brengen van je nieuwste producten, kortingen en aanbiedingen. Lekker om even je sales van de week even te verhogen in ieder geval!


5. Viral Marketing

Viral marketing eigenlijk de droom van elke marketeer. Het is het gene waar je voorgaat, maar ook het gene wat je totaal niet kan verwachten. Lastig is dat he

Virale video's Virale video's zijn echt fantastisch. Ze kunnen razendsnel verspreid worden en kunnen je merk in een oogwenk in de schijnwerpers zetten. Is het makkelijk om ze maken? Nee helaas totaal niet.

Memes

Memes zijn als de cartoon in je ochtendkrant, maar dan cooler. Ze zijn grappig, herkenbaar en kunnen, als ze goed gedaan zijn, je merk een boost geven.

6. Betaalde Online Advertenties

Betaalde online advertenties zijn een goede manier voor snel veel bereik. Ze geven je de mogelijkheid om je bereik te vergroten en je doelgroep te targetten online.

Pay-per-click (PPC)

PPC is als het betalen per click. Dit wordt vooral gedaan op onze grote vriend Google. Als je iets zoekt op Google zie je als eerste vaak advertenties. Die betalen dus per klik.

Social media advertenties

Social media-advertenties zijn een hele goede manier om je doelgroep te bereiken op social media. Ze kunnen je helpen je boodschap over te brengen aan een breed publiek en je naamsbekendheid te vergroten.


Online marketing voorbeelden

We kunnen nog even doorgaan, maar we hopen dat je eenieder geval een idee hebt van de mogelijkheden die er zijn met online marketing.

Zie je nou door de bomen het bos niet meer? Je kan altijd je online marketing uitbesteden? Toevallig kan dat bij ons haha!

Korte lijntjes, klein team en keihard resultaat dat is Wolf Online Marketing.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page