top of page

Tips voor muziek kiezen in bedrijfsfilm

Muziek kan je video maken, maar zeker ook kraken. Zelf maken we enorm veel bedrijfsfilms en weten we hoe lastig het is om de juiste muziek te vinden, die precies past bij jouw bedrijfsfilm. Soms zijn we er echt uren mee bezig en soms hebben we hem direct gevonden. Om te zorgen dat dit laatste vaker voorkomt, hebben we dit blog gemaakt. Kan jij ook een beetje meepakken van onze tips voor de muziek van jouw bedrijfsfilm!


Tips voor het kiezen van de juiste muziek in jouw bedrijfsfilm

Nou hier komen de tips. We hebben er trouwens direct wat uiteenlopende voorbeelden van onszelf bij gezet. Snap je een beetje wat we bedoelen.


1. Begrijp je doelgroep

Voordat je een soundtrack kiest, is het essentieel om je doelgroep te begrijpen. Wat voor muziek zouden zij zich door voelen aangesproken? Heb je een jonger publiek, kies dan niet voor klassieke muziek (duh). Maar bij een ouder publiek kan dit juist heel goed werken.


2. Wat is de boodschap van jouw bedrijfsfilm?Wat is de boodschap van de bedrijfsfilm. Het is van groot belang dat de muziek hierbij aansluit. De muziek moet in lijn zijn met de boodschap en de toon van je video. Als je een energieke en positieve boodschap wilt overbrengen, kan vrolijke en opbeurende muziek de juiste keuze zijn. Maar heb je een serieuze video, zorg dan ook voor wat serieuzere muziek. Hieronder hebben we een video toegevoegd, waarbij de sfeer wat serieuzer was. Dit bedrijf maakte prachtige producten en staat echt voor vakmanschap. Dit hebben we dan ook meegenomen in de keuze van muziek in deze bedrijfsfilm.
3. Kies de juiste stijl

De stijl van de muziek moet passen bij het genre en de inhoud van je bedrijfsfilm. Overweeg of je een instrumentaal nummer wilt gebruiken of een lied met tekst. Maak je gebruik van een interview of een voiceover? Zorg dan in ieder geval dat je geen lied gebruikt met enorm veel tekst. Dit leid alleen maar af. Heb je een video met een hoog tempo, zonder interview of voiceover, dan kan het geen kwaad om muziek met tekst te gebruiken.
4. Let op het ritme en de tempo

Het ritme en tempo van de muziek zijn belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Snelle en opzwepende muziek kan energie en enthousiasme overbrengen, terwijl langzamere nummers een gevoel van kalmte en sereniteit kunnen oproepen. Het is dus weer een factor om rekening mee te houden. Hieronder hebben we een werken bij video, voor een autogarage. We hebben er echt voor gekozen om een lekker tempotje in de video te behouden.5. Pas op voor auteursrechten

Bij het selecteren van muziek voor je bedrijfsfilm is het van cruciaal belang om rekening te houden met auteursrechten. Wij hebben deze fout heel vroeger ook gemaakt. Je hebt dus gewoon echt altijd gezeur met auteursrechten bij het gebruik van muziek. Hoe klein je video ook is. Zorg er dus voor dat je dit regelt, anders kan het zijn dat je video bijvoorbeeld offline wordt gehaald en dat is niet wat je wilt.


Het kiezen van muziek in een bedrijfsfilm

We hopen je een beetje op weg geholpen te hebben met het kiezen van muziek voor jouw bedrijfsfilm. Ja we weten hoe lastig het is en ja we zijn er zelf nog steeds van mee bezig. Maar het resultaat is dan ook dat de bedrijfsfilm goed tot zijn recht komt. En dat is nogal belangrijk toch?


Bedrijfsfilm laten maken? Denk trouwens eens aan ons. Korte lijntjes, klein team en keihard resultaat.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page