top of page

Simpele tips voor de schrijven van een goede SEO tekst

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Een pagina hoger in Google krijgen door zoekwoorden zo vaak mogelijk in een tekst te proppen is verleden tijd. ‘Keyword stuffing’ werkt nou eenmaal niet zo goed als vroeger. Wil je dat jouw pagina een hoge plek in de zoekmachines krijgt, dan zal je het dus echt over een andere boeg moeten gooien.Wanneer je al zelf bent begonnen met het schrijven van teksten voor jouw website zal je er al achter zijn. Het schrijven van een tekst die hoog scoort in de zoekmachines is niet gemakkelijk


Het schrijven van seo teksten vraagt veel tijd en aandacht. Daardoor is het eigenlijk werk voor seo specialisten. Maar natuurlijk zijn er best dingen die je zelf kunt doen. Sharing is caring en daarom delen we graag onze tips voor het schrijven van een goede SEO tekst.


InhoudsopgaveTip 1: Match het onderwerp met de zoekintentie

Een SEO tekst die hoog in Google komt moet beter zijn dan die van de concurrent. Je zult dus moeten weten op welke zoekwoorden de concurrentie te vinden is. Naar welk antwoord zijn de zoekers op zoek? De tekst die je schrijft zal namelijk moeten beantwoorden aan de zoekintentie van de gebruiker.


De tools die SEO specialisten gebruiken zijn duur, maar een handige (en goedkope) browser plug-in die je kunt gebruiken is Keywords Everywhere. Deze tool laat het aantal keer dat op een zoekwoord wordt gezocht zien en geeft ook andere relevante ‘keywords’. Zo kan je zorgen dat je content kunt maken die zorgt voor meer bezoekers op jouw website.


Tip 2: Vergeet in een SEO tekst de tussenkopjes niet

Een goede tekstopbouw helpt Google om jouw tekst beter te begrijpen. Om te zorgen voor een goede hiërarchische indeling maken van gebruik van header tags. De titel van jouw tekst voorzien we van een H1-tag. Voor het eerste tussenkopje gebruiken we een H2-tag. Heb je een tussen-tussenkopje dan gebruiken we de H3 en zo verder.


Door het opdelen van jouw tekst is de tekst ook nog eens veel gemakkelijker te lezen. Vaak worden online teksten namelijk vluchtig doorgelezen. Hoeveel jouw bezoekers lezen? Volgens onderzoeksbureau Nielsen Norman minder dan 28% van de woorden.Tip 3: Grijp de aandacht van de lezer

Een SEO tekst schrijft u niet alleen voor de programmeercode van Google. Zorg dat de tekst echte mensen ook voldoende aanleiding geeft om verder te lezen.


Kies een goede titel en probeer de lezer te ‘triggeren’ door in het begin de tekst altijd kort de kern van het probleem te benoemen. In de rest van de tekst kan je dan uitgebreid jouw oplossing beschrijven.


Tip 4: Beantwoord de basis vragen

Een artikel dat is geoptimaliseerd voor de zoekmachines geeft antwoord op wat er in de titel wordt beloofd. Jouw tekst zal dus een bepaalde informatieve waarde moeten hebben. Bedenk wel dat een seo tekst niet echt de plek om jouw expertise rondom een bepaald onderwerp te laten zien.


Voor jouw zijn ingewikkelde vragen rondom jouw vakgebied misschien appeltje-eitje, ga ervan uit dat jouw bezoeker nog weinig van het onderwerp weet. Iemand die op via Google op zoek is naar een antwoord, is waarschijnlijk (nog) niet op zoek naar een diepgravende technische uitleg.Tip 5: Leesbaarheid bij het schrijven van een SEO tekst

Leesbaarheid is bij het schrijven van een SEO tekst enorm belangrijk. Houd de zinnen kort. Ook de alinea’s zouden niet te lang moeten zijn. Een artikel met veel witruimte helpt de ogen van de lezer gemakkelijker door de tekst heen.


Andere tips voor de leesbaarheid van een SEO tekst:


● Gebruik waar mogelijk opsommingstekens.

● Gebruik een actieve schrijfstijl.

● En leg specifieke begrippen en/of jargon uit wanneer je ze voor de eerste keer gebruikt.


Tip 6: Sluit sterk af

Tenslotte, sla nooit de conclusie over. Sommige mensen skimmen een tekst om te zien of deze antwoord geeft op hun vraag. Grote kans dat ze eerst de eerste alinea en de conclusie lezen. Pas daarna beslissen ze of de rest van de tekst de moeite waard is.In de conclusie kan je een korte samenvatting van jouw tekst geven. Maar eigenlijk is het een goede plek neer te zetten waarom de dingen waar je over schrijft nou juist zo belangrijk zijn. Geef jouw lezer iets om over na te denken.


Je kunt bijvoorbeeld beschrijven hoe jouw bedrijf kan helpen. Maar let er wel op dat het gros van de teksten op jouw website een bepaalde informatieve waarde hebben, zonder dat er iets te dik bovenop ligt dat je iets wilt verkopen.


En nu?

De resultaten die je met SEO kunt behalen zijn een afhankelijk van diverse zaken, waaronder het website ontwerp en de content creatie. De bovenstaande tips voor het schrijven van een SEO tekst zullen je dan ook zeker helpen bij het maken van goede content voor uw website.


Wanneer je deze tips steevast toepast op al jouw webteksten zal je geleidelijke groei zien in de bezoekersaantallen van jouw website. Nu we het toch over meer bezoekers op jouw website hebben: toevallig zijn wij daarin gespecialiseerd. Kan je dus wel wat advies of tips gebruiken laat het ons dan vooral even weten.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page