top of page

Personeel Werven Tips: Hoe vind je de perfecte nieuwe werknemer?

Als je een bedrijf runt, is het vinden van de juiste mensen voor jouw team essentieel. Maar hoe vind je de perfecte match tussen jouw bedrijf en potentiële werknemers? Dat is tegenwoordig steeds lastiger, helemaal in deze markt. Gelukkig hebben wij een nieuwe manier van personeelswerving ontwikkeld. We hebben al veel bedrijven geholpen bij het vinden van nieuw personeel. In dit artikel geven we een paar tips voor het vinden van personeel!


Een goede vacaturetekst tips

Een goede vacaturetekst kan het verschil maken tussen een stapel nutteloze sollicitaties en een groep kandidaten die goed aansluiten bij de functie en het bedrijf. Weg met wollige en nikszeggende vacatureteksten, maar straight tot the point. Hier een paar tips:

Wees Duidelijk en Specifiek

Zorg ervoor dat je duidelijk en specifiek bent over wat je zoekt in een kandidaat en wat de functie inhoudt. Vermijd jargon en vaktaal die alleen bekend zijn bij insiders.

Waarom jouw bedrijf?

Geef potentiële kandidaten een idee van de bedrijfscultuur en waarom jouw bedrijf een geweldige plek is om te werken. Wees anders, dan de andere bedrijven.

Geef een salaris indicatie

Ja klinkt misschien heftig, maar laat gewoon weten wat een werknemer kan gaan verdienen bij jouw bedrijf. Dit voorkomt nutteloze gesprekken en je laat zien duidelijk te zijn naar je werknemer.


Social Media tips voor het werven van personeel

Het is belangrijk om aanwezig te zijn op sociale media, vooral als je op zoek bent naar jong talent. Er zijn veel kansen op social media en vaak is het de eerste keer dat een kandidaat je tegenkomt. Vandaar een paar tips:

Wees Actief op Social Media

Wees actief op sociale media door regelmatig interessante content te maken. We weten het, je hebt het druk en dan is social media vaak 1 van de eerste dingen die je laat vallen.. Wij zijn hier zelf ook schuldig aan. Toch als je de tijd hebt of het geld om het uit te besteden. Doe het dan!

Hastags

Quick win: Hashtags. Je bereik wordt vergroot, dus de kans dat je je toekomstige werknemer bereikt wordt groter.


Laat de sfeer zien

Laat de sfeer zien binnen je bedrijf. Laat werknemers aan het woord of maak video’s van de borrel op vrijdagmiddag. Zo kan je toekomstige werknemer zien hoe leuk het is om te werken bij jouw bedrijf.

Je eigen netwerk

Gebruikt je eigen netwerk, een hele logische en snelle winst voor jouw bedrijf.

Betrek Je Huidige Werknemers

Vraag je huidige werknemers om aanbevelingen voor mensen die goed bij het bedrijf zouden passen. Je kan zelfs een bonus geven voor de gouden tip. Je huidige werknemers moeten je grootste fans zijn, wees dus goed voor je werknemers en ze trekken vanzelf nieuwe mensen aan. Hoef je ook geen wervingscampagne te doen.


Dit is eigenlijk de belangrijkste tip. Tenminste vinden wij. Wij hebben al meer dan 100 sollicitanten via social media bereikt voor onze klanten. We durven dus wel te zeggen dat we er redelijk goed in zijn. Een paar tips van ‘’de experts’’.

Hou het kort

Mensen die op social media zitten, willen snel vermaakt worden. Zorg voor een vlot filmpje een pakkende tekst met foto. MAAR maak het niet te lang. Een van de grootste fouten die gemaakt wordt is alle info in een klein stukje willen plakken. Kansloos.

Kies Het Juiste Platform

Wij houden het vrij simpel. Heb je een bepaalde opleiding nodig en dan vooral de hogere opleidingen. Linkedin. Voor de rest? Instagram en facebook.


Hele vette content

Recruitment marketing staat of valt bij content. Als je geen goede content hebt kan je net zo goed je geld niet uitgeven aan advertenties. Vinden wij dan.

De landingspagina

Als je het voor elkaar krijgt dat mensen klikken op je advertentie, komen ze op een landingspagina. Zorg ervoor dat je het hier ook kort houdt en zorg voor een goede werken bij video. Hierdoor krijgen mensen een goed en oprecht beeld van jouw bedrijf.

Solliciteren

Echt luister hier alsjeblieft naar: maak het solliciteren zo makkelijk mogelijk. Zorg ervoor dat je toekomstige werknemer eigenlijk alleen zijn naam en contactgegevens moet achterlaten. Die cv komt later wel. Wij zorgen ervoor dat de sollicitant binnen 10 seconden kan solliciteren, hij of zij is anders weg!


Zo, we hopen dat je nu aan de slag kan met onze tips en je nieuwe werknemers gaat vinden. Beetje geschrokken van alle info? Je kan ook ons een berichtje doen voor gratis advies of natuurlijk het uitbesteden van je werving bij ons. Dat raden we eigenlijk aan natuurlijk haha. Tot snel!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page