top of page

Online marketing plan

Goed, je wilt dus beginnen met online marketing. Maar waar moet je dan beginnen? Goede vraag, eerlijk gezegd het is eigenlijk voor iedereen wel anders. Toch hebben wij geprobeerd om de meest logische stappen onder elkaar te zetten. We hebben zelf enorm veel ervaring in het helpen van bedrijven met online marketing. Heb je toch een beetje hou vast voor jouw online marketing.


online marketing foto

De stappen van jouw online marketing plan

Wij hebben de 6 stappen gemaakt voor de opbouw van jouw online marketing plan. Hopelijk heb je nu een beetje houvast.
 

Stap 1: Stel jouw doelstellingen vast

De eerste in het opstellen van jouw online marketingplan is het bepalen van jouw doelstellingen. Wat wil jij bereiken met jouw online marketingactiviteiten? Wil je meer omzet, meer bezoeker op je website, een groter aantal volgers, wil je online je producten verkopen of wil je nieuw personeel online vinden? Je kan het zo gek niet bedenken of het kan een online marketingdoelstelling zijn. Zorg er daarom voor dat je precies weet wat je wilt bereiken.

Stap 2: Ken jouw doelgroep

Om jouw online marketing goed in te zetten, moet jij jouw klanten begrijpen. Wat zijn hun behoeften en wensen? Wie wil je dat jouw advertenties gaan zien? Wat zijn hun interesses en op welke soort online marketing mediums zitten ze eigenlijk? Hier moet je echt achter gaan komen, dan weet je ook hoe je ze aan moet gaan spreken.


Stap 3: Ontwikkel een Content Marketing Strategie

Content is king. Alles wat je online ziet is in principe content. Je kan echt je doelgroep en doelstelling gaan bereiken met een goede content marketingstrategie. Wij raden aan om verschillende soorten content te creëren. Denk bijvoorbeeld eens aan een bedrijfsfilm of schrijf een blog. Het zijn allemaal manieren om aan jouw doelgroep te laten zien waarom ze voor jou moeten kiezen.

Stap 4: Ga voor SEO

SEO is een enorm belangrijke stap die je gaat maken in je online marketing plan. Via de welbekende zoekmachines kan je enorm veel bezoekers naar jouw site krijgen. Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, kun je hiervoor zorgen. Hoe heb je ons eigenlijk gevonden? Juist. Google. We zeggen wel zoekmachineoptimalisatie, maar eigenlijk richten wij ons zelf alleen maar op google. Optimaliseer dan ook je website voor onze grote vriend. Denk aan Meta tags, Titels etc. Maar dit is een heel ander blog willen we dit gaan uitleggen haha.


SEO

Stap 5: Social media

Ben jij een echte social media guru? Of laat jij jouw Facebookpagina al jaren verstoffen? In beide gevallen is het belangrijk om een social media plan te ontwikkelen. Social media is een belangrijk onderdeel van elke online marketingstrategie. Iedereen zit er namelijk op en je kan op een hele goede manier jouw doelgroep bereiken. Laat zien wie je bent als bedrijf en probeer niet alleen maar te promoten, hierdoor bouw je vertrouwen op en is de kans groter dat jouw volgers ook echt klanten bij jou gaan worden.

Stap 6: Analyseer en optimaliseer

Het werk is nog niet gedaan als jouw online marketingplan is gelanceerd. Sterker nog, dan begint het pas. Online marketing is zo mooi omdat je ongeveer alles kan meten. En we weten allemaal: meten is weten. Kijk naar Google Analytics voor je site en op social media kan je tegenwoordig ook al veel statistieken zien. Met deze statistieken kan je gaan kijken wat werkt en wat niet. Het optimaliseren kan beginnen. 1 van de belangrijkste aspecten van jouw online marketing plan.


Jouw online marketing plan

Wij hopen je op weg te hebben geholpen met jouw online marketing plan. We weten dat er nogal wat bij komt kijken, maar als je het goed uitvoert kan je er echt enorm veel aan hebben. Wij kunnen het weten namelijk.

online marketing uitbesteden

Heb je zoiets van dat hele online marketing geloof ik allemaal wel, ik focus me liever op de dingen waar ik al goed in ben. Je kan je online marketing altijd uitbesteden aan ons!

Klein team, korte lijntjes en keihard resultaat.


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page