top of page

Hoeveel gebruikers heeft TikTok?

Bijgewerkt op: 4 mrt.

Heeft u al een TikTok account? Op de app kunt u uzelf filmen terwijl u zingt, danst of playbackt. Deze video’s kan de maker zelf bewerken met verschillende effecten en online plaatsen. Het is een rage onder de jongeren en u zal schrikken van de groei van TikTok.


Inhoudsopgave


Wat feitjes over TikTok

● Misschien kent uw zoon, dochter of andere in de omgeving de app eerder als Musical.ly. Dit bedrijf is overgenomen door een bedrijf in China en samengevoegd onder de huidige naam TikTok. Deze overname zou gaan om een bedrag van meer dan achthonderd miljoen dollar op tafel.

● De TikTok is beschikbaar in 75 talen en meer dan 150 landen. Daarnaast is de app al meer dan 3,5 miljard keer gedownload. Wist je dat de meeste TikTok fans wonen in India. 466 miljoen gebruikers alleen al in India.

● TikTok is ruim 250 miljard euro waard en is een van de succesvolste startups sinds 2006.

● De gemiddelde gebruiksduur van de app is 52 minuten per dag, bijna een uur dat mensen spenderen aan de app.

Het aantal TikTok gebruikers in 2022

In 2021 had de app 1,7 miljoen gebruikers en was de dagelijkste gebruikers 836.000. In 2022 is deze app nog veel meer gegroeid. Stijging van 75% in het aantal gebruikers, dit is gegroeid tot 3,0 miljoen en zijn het aantal dagelijkse gebruikers toegenomen tot 1,6 miljoen. Wat een bizarre groei. TikTok is namelijk ook dit jaar weer van alle platforms het hardst gegroeid. TikTok wordt dagelijks veel vaker gebruikt dan bepaalde apps die al veel langer bestaan, apps zoals LinkedIn, Pinterest en Twitter. Daarnaast zitten ze Snapchat op de hielen. Dit heeft TikTok bereikt binnen drie jaar.Jongeren stappen over van Facebook naar TikTok


Jongeren van 15-19 jaar verlaten Facebook en gaan verder op TikTok. Terwijl TikTok aan een stevige klim bezig is en Facebook inmiddels als is gepasseerd, lijken de Facebook aantallen nog het meeste op een afdaling van de Alpe d’Huez


Ook in andere leeftijdsgroepen is TikTok bezig met een sterke groei. Omdat de cijfers uit het onderzoek inmiddels al een paar maanden oud zijn, zijn wij erg benieuwd naar uitkomsten van volgend jaar.


Cijfers over TikTok gebruik in Nederland


Ook in Nederland maakt TikTok een absurde groei door. Ten opzichte van 2020 zijn er meer dan een miljoen Nederlandse TikTokkers bij gekomen. Het totale aantal Nederlandse gebruikers van het platform staat daarmee op 1,7 miljoen. Dat is een groei van maar liefst 149%!Opmerkelijk is dat in het Nationale Social Media Onderzoek, waar deze cijfers uit komen TikTok vorig jaar nog als nieuwkomer werd bestempeld en in het jaar daarvoor zelfs niet eens werd genoemd.


Waarom is Tiktok zo populair?

Naast dat veel jongeren op de app zitten, gebruiken ook steeds vaker artiesten of andere bekende mensen de app om hun zelf te promoten of juist liedjes van hun te promoten. Misschien kent u het liedje van Keepa “Oh No”, dit lied wordt gebruikt in meer dan 19 miljoen video’s. De jongeren die de app gebruiken kunnen zich hier zelf creatief uiten. Daarnaast kan iedereen succesvol zijn, mensen reageren op de TikToks met een like, share of een comment.


Nadelen Tiktok

Naast dat TikTok zo ontzettend gegroeid is, zitten er natuurlijk ook nadelen aan vast. Niet elke gebruiker heeft goede intenties. Gecombineerd met het feit dat de doelgroep jong is en veel kinderen actief zijn op de app, brengt dit additionele gevaren met zich mee. Denk hierbij dan ook aan online pesten en intimidatie.


Ook op TikTok is het risico van grooming erg groot, grooming is een vorm van kinderlokken, waarbij een volwassene via de app contact legt met een kind, met de intentie om dat kind te ontmoeten. Dit resulteert dan ook vaak in seksueel misbruik of kinderpornografisch beeldmateriaal.


Tot slot moeten we fraudeurs en oplichters niet vergeten op TikTok. Hierdoor wordt het risico op identiteitsfraude verhoogd. Daarnaast schendt TikTok de privacy op verschillende gebieden. Zo worden gegevens van u gedeeld.


Bent u ook getiktokt?

De cijfers laten zien dat TikTok aan een ongelofelijke opmars bezig is en dat dit op korte termijn zeker nog niet zal stappen. Begrijpt u niet waar de hype over gaat, download dan de app en bekijk de content van de miljoenen TikTok gebruikers. Grote kans dat u dan de kracht en de potentie van dit platform inziet.


Tal van grote merken zoals bijvoorbeeld modemerk Guess en printerfabrikant HP zijn actief op TikTok. Maar ook dichter bij huis maken bekende bedrijven gebruik van TikTok bij hun social media marketing. Onder andere de Efteling en Bol.com zetten het platform in om een deel van hun doelgroep te bereiken.Meer weten over het inzetten van TikTok voor uw bedrijf, laat het ons even weten!
Veel gestelde vragen over, Hoeveel gebruikers heeft TikTok?


1. Welke demografische groepen maken het meest gebruik van TikTok en hoe verschilt dit per land?


De demografische groepen die het meest gebruik maken van TikTok zijn voornamelijk jongeren, met een sterke vertegenwoordiging van de leeftijdsgroepen tussen de 15 en 19 jaar. Deze groep lijkt vooral aangetrokken te worden tot de creatieve mogelijkheden die de app biedt en de mogelijkheid om zichzelf uit te drukken door middel van dansen, zingen en het maken van grappige video's. Het gebruik van TikTok verschilt echter per land, waarbij bijvoorbeeld in India een enorme gebruikersbasis te vinden is.


2. Wat zijn enkele redenen voor de snelle groei van TikTok en waarom zijn jongeren vooral aangetrokken tot dit platform?


Enkele redenen voor de snelle groei van TikTok zijn onder andere het gebruiksgemak van de app, de diverse creatieve tools en effecten die beschikbaar zijn voor gebruikers, en de mogelijkheid voor zowel bekende als onbekende mensen om zichzelf te promoten en viral te gaan. Vooral jongeren worden aangetrokken tot TikTok vanwege de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten en om interactie te hebben met een breder publiek. Bovendien hebben artiesten en beroemdheden de app ook omarmd als een platform om hun werk te promoten en om in contact te komen met fans.


3. Wat zijn de potentiële risico's en nadelen van het gebruik van TikTok, met name voor jongere gebruikers, en welke maatregelen worden genomen om deze risico's te beperken?


Potentiële risico's en nadelen van TikTok zijn onder andere het risico op online pesten, intimidatie en grooming, vooral omdat de doelgroep van de app overwegend jong is. Daarnaast kan TikTok het risico op identiteitsfraude verhogen door de aanwezigheid van fraudeurs en oplichters op het platform. Ook worden privacyzorgen geuit vanwege de manier waarop gegevens worden gedeeld en het beperkte toezicht op de content die op het platform wordt geplaatst. Maatregelen worden genomen om deze risico's te beperken, zoals het verbeteren van de veiligheidsinstellingen, het implementeren van rapportagemogelijkheden voor gebruikers, en het verwijderen van schadelijke content door moderatie.

5.022 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page