top of page

Hoe werkt online marketing

Een vraag die wij wel vaker langs zien komen. We hebben zelf veel ervaring met online marketing, maar wat is het nou eigenlijken hoe werkt? Dat is niet zo 1 2 beantwoord natuurlijk. Vandaar dat we er ook een heel blog aan wijden. Je zal toch eerst meer moeten begrijpen van online marketing voordat je weet hoe het werkt.


Wat is online marketing?


Online marketing verwijst naar het gebruik van digitale kanalen om producten of diensten te promoten en klanten te bereiken.

Dit is natuurlijk vrij breed, maar denk bijvoorbeeld eens aan social media of Google. Allebei vormen van online marketing die totaal uit elkaar liggen. Geen zorgen trouwens. In de blog gaan we je nog wel een stuk verder nemen in de wereld van online marketing.

online marketing

Welke vormen van online marketing zijn er?


We hebben een aantal vormen van online marketing op een rijtje gezet, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.


 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Hoe ben je op onze site terechtgekomen? Juist, Google. Een belangrijke vorm van online marketing is het optimaliseren van een website voor Google. Er wordt namelijk nogal wat gegoogled op een dag. Wel zo mooi als jouw bedrijf dan hoog komt te staan • Content marketing: dit omvat het creëren en delen van waardevolle content, zoals blogs, foto’s en video's, met deze vormen van content kan je klanten aan jouw bedrijf koppelen


 • E-mail marketing: dit omvat het versturen van gerichte e-mails naar klanten om hen te informeren over nieuwe producten, diensten of aanbiedingen.Hoe kan je een effectieve online marketing strategie ontwikkelen?


 • Bedenk wie je doelgroep is: Waar zit je doelgroep en op welke online marketing kanalen zitten ze?


 • Wat zijn je doelen? Wat wil je bereiken met online marketing? Meer klanten, meer zichtbaarheid, hogere conversie of gewoon meer verkeer? Hier moet je goed over nadenken want dit bepaald je hele strategie.


 • Maak een online marketing plan: Bedenk welke vormen van online marketing het beste bij jouw bedrijf en doelgroep passen.


 • Content creatie: Ga aan de slag met het maken van de content om zo jouw klant te bereiken.


 • Meten is weten: Pas aan waar nodig en kijk wat werkt en wat niet. Dat is het mooie van online marketing. Je kan echt alles testen.


SEO

Tools en technieken voor online marketing


 • Google Analytics: een tool waarmee je het verkeer naar je website kunt volgen en analyseren. Super handig om verschillende landingspagina’s te checken.


 • Zoekwoordenonderzoek: gebruik tools zoals Google Keyword Planner om te bepalen welke zoekwoorden je moet targetten voor SEO en PPC campagnes. Je kan precies zien hoeveel mensen nou echt op zoek zijn naar dat zoekwoord en op die manier je website gaan inrichten.


 • Sociale media planning tools: tools zoals Hootsuite en Buffer helpen je bij het plannen en automatiseren van je social media berichten. Je hoeft dus niet meer wakker te schrikken omdat je niks hebt geplaats. Werk lekker een stukkie vooruit.


 • E-mail marketing platforms: tools zoals Mailchimp en Constant Contact helpen je bij het maken en versturen van gerichte e-mails. Dit is echt iets wat te weinig bedrijven constant doen, je blijft hierdoor top of mind.


 • Website-optimalisatie tools: tools zoals SEMrush en Ahrefs helpen je bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Je kan precies zien waar het misgaat en waar je nou wel op gevonden wordt.Veelgemaakte fouten bij online marketing


 • Niet je doelgroep kennen: als je niet weet wie je doelgroep is, is het moeilijk om effectieve online marketing campagnes te creëren. Het mooie online marketing is dat je echt kan testen wat werkt. En dus ook wat je doelgroep eigenlijk is. Soms zit je met campagnes helemaal verkeerd in je gedachte. Je kan er dan gemakkelijk achterkomen door middel van een test online.


 • Geen meetbare doelen stellen: als je geen meetbare doelen stelt, is het moeilijk om te bepalen of je campagnes succesvol zijn. Klinkt eigenlijk heel logisch toch?


 • Geen waardevolle content creëren: Content is king, maar slecht content heeft weinig zin. Heel misschien kan je scoren op Google, maar die zijn er ook steeds beter in om slechte content te herkennen.


 • Niet op de hoogte blijven van trends: Online marketing veranderd aan 1 stuk door. Zorg er dus voor dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen in de markt. EN maak er gebruik van.Online marketing voor beginners


 • Begin klein: start met één vorm van online marketing en breid dit langzaam uit naarmate je meer ervaring opdoet. Je kan precies kijken wat gaat werken voor jouw bedrijf, maar als je alles in 1 keer wilt doen, kan het een beetje overdonderend zijn.


 • Leer van anderen: bekijk wat je concurrenten doen en leer van hun successen en mislukkingen. Maar je bent al goed op weg, je had anders dit blog niet gevonden natuurlijk.


 • Experimenteer: probeer verschillende vormen van online marketing uit en kijk welke het beste werken voor jouw bedrijf. Testen, testen en nog eens testen. En wanneer iets werkt? Opschalen en hoe.


 • Wees consistent: post regelmatig en blijf in contact met je doelgroep. Houdt je vast aan een bepaald ritme dat je ook echt vol kunt houden. Probeer bijvoorbeeld 2 keer per week een post op social media te maken.


 • Monitor en analyseer je resultaten: houd bij wat wel en niet werkt en pas je strategieën hier op aan. Meten is weten! Het mooie van online marketing is dat je echt alles kan meten, je weet dus ook precies of iets werkt of niet.


Dus hoe werkt online marketing


Het is geen makkelijke vraag, online marketing is nou eenmaal best breed. Maar we hopen je een beetje wegwijs gemaakt te hebben in de wereld van online marketing. Hoe het nou precies werkt? Wisten we het maar. Voor elk bedrijf is het anders. Soms werkt het ene, soms werkt het andere. Komt toch best wat bij kijken dan he!


online marketing uitbesteden

Wil je trouwens je online marketing volledig uitbesteden? Denk dan eens aan ons, klein team, korte lijntjes en keihard resultaat.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page