top of page

Adverteren op Social Media

Bijgewerkt op: 5 okt. 2023

Je hebt mooie content gemaakt voor jouw bedrijfspagina, Top! Nu is het van belang om mensen het ook daadwerkelijk te laten zien en vinden. Hier zijn meerdere manieren voor, als je het geduld hebt om wekelijks te posten voor een langere tijd, zal jouw pagina van zelf groeien. Wanneer je een wat snellere groei wilt doormaken, is er nog een andere optie.


Adverteren op social media. Hierdoor kan je voor een klein bedrag al een grote groep mensen bereiken met jouw content. Als je het goed doet kan het jouw pagina ontzettend helpen groeien. Maar hoe maak je nou een goeie advertentie voor op jouw social media? In deze blog ga ik je een aantal tips geven die je helpen een mooie campagne op te zetten voor jouw social media.Inhoudsopgave


Doelgroep op social media

Bij social media-advertenties is het heel makkelijk om je doelgroep te specificeren. Bij veel social media platformen kan je bij jouw statistieken zien wat jouw doelgroep precies is op ujow huidige pagina, echter hoeft dit niet de leidende doelgroep te zijn.Advertentiedoel

Maak voor jezelf een plan van aanpak. Wat wil je precies met advertentie bereiken? Wil je meer like’s en volgers, of ben je op zoek naar nieuwe leads? Al dit soort factoren zijn belangrijk voor het opmaken van jouw social media marketingstrategie.


Toon op social media

Nu je jouw doelgroep en jouw advertentiedoel hebt bepaald, kan je gaan bedenken hoe je jouw doelgroep het best gaat aanspreken. Dit heeft natuurlijk te maken met hoe je, jouw bedrijf in de markt wilt gaan plaatsen. Wat is het imago wat je nastreeft? Wie wil ik bereiken? Pas je toon daarop aan!Huisstijl

Jouw huisstijl is enorm belangrijk voor jouw social media! Hier valt jouw logo, kleurgebruik maar ook jouw lettertype en retoriek onder. Door dit allemaal goed op elkaar af te stemmen hebben jouw klanten iets om mee te associëren. Hoe meer je opvalt en hoe beter je bijblijft, hoe meer klanten je uiteindelijk zult krijgen of behouden. Jouw huisstijl is onderdeel van jouw merk en identiteit. Daarom is het belangrijk om goed de tijd te nemen om te bepalen wat samengaat met jouw merk.


Verschillende doelgroepen op social media

Je kunt verschillende advertenties maken voor verschillende delen van jouw doelgroep. Bijvoorbeeld een foto advertentie voor de mensen die al bekend zijn met jouw merk. Daarnaast kan je nog een informatieve fotoadvertentie maken voor de mensen die jouw merk nog niet zo goed kennen. Als laatste een informatieve of uitdagende promovideo maken voor de mensen die jouw merk helemaal niet kennen en die betrekken bij jouw pagina.


Je kunt met verschillende doelgroepen kijken welke het beste converteren naar jouw pagina, of een eventuele lead. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Leeftijd, geslacht interesses noem het maar op. Wanneer je in een krant adverteert wordt het een stukje lastiger om de juiste mensen te targetten. Echter met het adverteren op social media kan je precies de mensen bereiken die je wilt.Content op social media

Jouw (video)boodschap moet binnen 7 seconden worden overgebracht en opgeslagen bij de doelgroep. Dit is de gemiddelde concentratieboog bij mensen volgens het Time Magazine. Dit is bijna korter dan dat van een goudvis. Zorg er dus voor dat je een manier vindt om in één keer jouw boodschap over te brengen. Ook moet de doelgroep in één keer zien dat de boodschap van jouw komt. Pas jouw huisstijl toe en verwerk jouw logo naam in de post.


Iets dat tegenwoordig goed werkt om de aandacht te trekken van mensen zijn zogenaamde memes. Grappige maar vooral ook herkenbare plaatjes met een korte boodschap. Als je deze boodschap kunt linken aan jouw missie en visie heb jeeen grote kans dat mensen deze overnemen.


Hoe meer mensen zich persoonlijk verbonden voelen aan jouw boodschap hoe beter je jouw bedrijfsimago kan overbrengen. Voor leads werkt een geefwegpromotie goed. Hier speelt het menselijke principe voor wat hoort wat mee, waardoor mensen makkelijker gegevens achterlaten. Gegevens die je later weer kan gebruiken om jouw klanten op de hoogte te houden van jouw producten en aanbiedingen.


Ga nu voor online resultaat!


Het succes van jouw marketingcampagne wordt grotendeels bepaald door jouw marketingstrategie. Het bepalen en aanspreken van de juiste doelgroep met een aansprekende boodschap die het gewenste effect bereikt, vergt analyses en creativiteit. Wij hopen je met dit blog redelijk op weg te hebben geholpen!Wil je ondersteuning bij het opzetten van jouw online marketingstrategie? Wij kunnen je volledig ondersteunen en het werk uit handen nemen! We beginnen altijd met een bakkie en kijken daarna verder!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page