top of page

Adverteren op Social Media

U heeft mooie content gemaakt voor uw bedrijfspagina, Top! Nu is het van belang om mensen het ook daadwerkelijk te laten zien en vinden. Hier zijn meerdere manieren voor, als u het geduld heeft om wekelijks te posten voor een langere tijd, zal uw pagina van zelf groeien. Wanneer u een wat snellere groei wilt doormaken, is er nog een andere optie.


Adverteren op social media. Hierdoor kunt u voor een klein bedrag al een grote groep mensen bereiken met uw content. Als u het goed doet kunt het uw pagina ontzettend helpen groeien. Maar hoe maakt u nou een goeie advertentie voor op uw social media? In deze blog ga ik u een aantal tips geven die u helpen een mooie campagne op te zetten voor uw social media.Inhoudsopgave

Doelgroep

Advertentiedoel

Toon

Huisstijl

Verschillende doelgroepen

Content

Resultaat


Doelgroep op social media

Bij social media-advertenties is het heel makkelijk om u doelgroep te specificeren. Bij veel social media platformen kunt u bij uw statistieken zien wat uw doelgroep precies is op uw huidige pagina, echter hoeft dit niet de leidende doelgroep te zijn.Advertentiedoel

Maak voor uzelf een plan van aanpak. Wat wilt u precies met advertentie bereiken? Wil u meer like’s en volgers, of bent u op zoek naar nieuwe leads? Al dit soort factoren zijn belangrijk voor het opmaken van uw social media marketingstrategie.


Toon op social media

Nu u uw doelgroep en uw advertentiedoel heeft bepaald, kunt u gaan bedenken hoe u uw doelgroep het best gaat aanspreken. Dit heeft natuurlijk te maken met hoe u, uw bedrijf in de markt wilt gaan plaatsen. Wat is het imago wat u nastreeft? Wie wil ik bereiken? Pas u toon daaropaan!Huisstijl

Uw huisstijl is enorm belangrijk voor uw social media! Hier valt uw logo, kleurgebruik maar ook uw lettertype en retoriek onder. Door dit allemaal goed op elkaar af te stemmen hebben uw klanten iets om mee te associëren. Hoe meer u opvalt en hoe beter u bijblijft, hoe meer klanten u uiteindelijk zult krijgen of behouden. Uw huisstijl is onderdeel van uw merk en identiteit. Daarom is het belangrijk om goed de tijd te nemen om te bepalen wat samengaat met uw merk.


Verschillende doelgroepen op social media

U kunt verschillende advertenties maken voor verschillende delen van uw doelgroep. Bijvoorbeeld een foto advertentie voor de mensen die al bekend zijn met uw merk. Daarnaast kunt u nog een informatieve fotoadvertentie maken voor de mensen die uw merk nog niet zo goed kennen. Als laatste een informatieve of uitdagende promovideo maken voor de mensen die uw merk helemaal niet kennen en die betrekken bij uw pagina.


U kunt met verschillende doelgroepen kijken welke het beste converteren naar uw pagina, of een eventuele lead. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt. Leeftijd, geslacht interesses noem het maar op. Wanneer u in een krant adverteert wordt het een stukje lastiger om de juiste mensen te targetten. Echter met het adverteren op social media kan u precies de mensen bereiken die u wilt.Content op social media

Uw (video)boodschap moet binnen 7 seconden worden overgebracht en opgeslagen bij de doelgroep. Dit is de gemiddelde concentratieboog bij mensen volgens het Time Magazine. Dit is bijna korter dan dat van een goudvis. Zorg er dus voor dat u een manier vindt om in één keer uw boodschap over te brengen. Ook moet de doelgroep in één keer zien dat de boodschap van u komt. Pas uw huisstijl toe en verwerk uw logo naam in de post.


Iets dat tegenwoordig goed werkt om de aandacht te trekken van mensen zijn zogenaamde memes. Grappige maar vooral ook herkenbare plaatjes met een korte boodschap. Als u deze boodschap kunt linken aan uw missie en visie heeft u een grote kans dat mensen deze overnemen.


Hoe meer mensen zich persoonlijk verbonden voelen aan uw boodschap hoe beter u uw bedrijfsimago kan overbrengen. Voor leads werkt een geefwegpromotie goed. Hier speelt het menselijke principe voor wat hoort wat mee, waardoor mensen makkelijker gegevens achterlaten. Gegevens die u later weer kan gebruiken om uw klanten op de hoogte te houden van uw producten en aanbiedingen.


Ga nu voor online resultaat!


Het succes van uw marketingcampagne wordt grotendeels bepaald door uw marketingstrategie. Het bepalen en aanspreken van de juiste doelgroep met een aansprekende boodschap die het gewenste effect bereikt, vergt analyses en creativiteit. Wij hopen u met dit blog redelijk op weg te hebben geholpen!Wilt u ondersteuning bij het opzetten van uw online marketingstrategie? Wij kunnen u volledig ondersteunen en het werk uit handen nemen! We beginnen altijd met een bakkie en kijken daarna verder!

26 weergaven0 opmerkingen