top of page

Visie

Een visie van een bedrijf is toekomstig gericht.

Wat is

Visie staat letterlijk voor zienswijze en het maakt onderdeel uit van de strategie, missie en visie. Dit is een combinatie van factoren die aan de basis liggen voor veel bedrijven en organisaties en word ook wel MVS genoemd.


Bij een visie gaat het over wat u in de toekomst ziet gebeuren en wat nu nog niet aan de orde is. een visionair is een persoon die de toekomst beschrijft maar dat niet altijd in het echt kan uitkomen, maar wel kan zorgen voor meer motivatie en inspiratie voor nieuwe ontwikkelingen binnen uw bedrijf.


Het is in dit geval niet over bepaalde producten of diensten, maar over de grote visies die soms niet goed bij uw bedrijf horen. Zo kan het bedrijf komen met verschillend aanbod voor de klanten om ze een nog betere ervaring mee te geven. Zo heeft IKEA een idee bedacht om ervoor te zorgen dat de klanten na het winkelen betaalbaar konden eten en drinken in de winkels en kan je dus nu achter de kassa’s kiezen uit verschillend eten en drinken.


Organisaties gebruiken vaak de 3 termen missie visie en strategie die staat voor MVS. Stichtingen bepalen bij de oprichting een MVS die later altijd nog wat bijgewerkt kan worden op basis van verschillende ontwikkelingen binnen deze stichtingen. De stichting word eigenlijk ook opgeheven wanneer het doel dus behaald is, maar eigenlijk worden deze doelstellingen bijna niet gehaald vanwege het ruim formuleren van de doelstellingen. Daarom gaan bepaalde stichtingen dus altijd door wanneer ze misschien wel al verschillende doelstellingen gehaald hebben.

bottom of page