top of page

Viral video

Heb je ooit wel eens een video gezien, die eigenlijk enorm simpel is maar miljoenen views heeft? Denk aan Charlie bit my finger, of dat ene kattenfilmpje dat iedereen we kent. Dan heb je een viral video gezien. Maar wat is een viral video eigenlijk?

Wat is

Wat is een Viral Video?


Een viral video is een video die snel en op grote schaal wordt verspreid op internet, vooral via social media platforms. Deze video's krijgen meestal binnen korte tijd veel aandacht en bereiken een breed publiek. Ze zijn viraal gegaan, net als een virus dat zich snel verspreidt!


Hoe gaat een video viral?

Das een vraag die niet heel belangrijk te beantwoorden is, maar we doen toch een poging. Vaak is het een video die een bepaalde emotie oproept, denk aan een lach, een traan of zelfs woede. Mensen willen dit graag delen met andere mensen. En wat gebeurt er dan? Juist ze sturen de video door hun vrienden, familie en ga zo maar door. Hierdoor krijgt een viral video opeens enorm veel views.


De rol van social media bij een viral video

20 jaar geleden had je sowieso minder filmpjes, aangezien er nog weinig mobiele telefoons waren. Maar als er filmpjes waren gingen ze niet heel snel viral. Wat daar enorm aan heeft mee geholpen? 


Juist. Social media. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om filmpjes te delen als nu. Hierdoor gaan er veel filmpjes viral. 

bottom of page