top of page

Twitter

Het vogeltje en de term "tweet" herkennen we gelijk en zijn afkomstig van Twitter. Dit is een website die behoort tot de social media. Via Twitter delen gebruikers wat hen bezighoudt. Deze tweets kunnen zowel een persoonlijke ervaring zijn, maar ook bijvoorbeeld een gebeurtenis of een interessante link op het werk.

Wat is

Twitter is een platform waarmee vrienden, familie en collega's met elkaar kunnen communiceren en contact kunnen houden via snelle, korte berichtjes. 


Voordelen van Twitter

Zo kunt u de personen en bedrijven volgen waar u interesse in hebt, doordat je dit volgt blijf je altijd op de hoogte van hun laatste tweets en het nieuws. Door Twitter kunt u uw netwerk gemakkelijk uitbreiden. Je volgt personen en bedrijven die voor u handig kunnen zijn, en hun hebben de mogelijkheid om u weer terug te volgen en kan u makkelijk in contact komen met anderen en dat allemaal op de momenten wanneer dit voor u uitkomt.


Door middel van een # te gebruiken kan u uw berichten op andere plekken laten verschijnen. Bijvoorbeeld wanneer u "#wolf" in uw tweet plaatst, krijgen degene die zoeken naar wolf of wolven vaak ook uw tweet te zien. Voor bedrijven is Twitter dan ook een uitstekende manier om meer klanten te krijgen en reclame te maken.


Nadelen van Twitter

Een nadeel van Twitter is dat het verslavend kan zijn. Ook omdat Twitter toegankelijk is op je telefoon is de verleiding groot om continue het laatste nieuws en tweets te bekijken. Het is natuurlijk fijn om up to date te zijn maar er zijn een hoop hier al snel de gehele dag mee bezig en daadwerkelijk verslaafd raken aan Twitter.


Denk ook altijd goed na wat u op internet en in dit geval dus op Twitter zet. Natuurlijk kunt u de tweets uit het verleden verwijderen maar die blijven altijd wel ergens bewaard. Iemand die echt naar jou naam gaat zoeken op internet zou deze tweets alsnog tegen kunnen komen.

bottom of page