top of page

Touchpoints

Het naar de wc gaan op een festival of een drankje halen zijn al voorbeelden van een touchpoint.

Wat is

Wat zijn touchpoints?

Touchpoints zijn de momenten waarop een consument interactie heeft met een organisatie. Tijdens deze momenten kan een bedrijf een indruk achter laten, en middels marketing hierdoor dus de juiste doelgroep aanspreken. Door dat internet zo ongelofelijk populair is geworden zijn er veel meer mogelijkheden om contact op te zoeken met een klant, hierin moet er dus een online strategie komen om bepaalde keuzes te maken.


Er zijn dan ook vijf fases gedefinieerd in het aankoopproces van een consument, hierin kunnen wij als voorbeeld dus vijf touchpoints aan koppelen.

  • Het herkennen van een probleem: Iemand is blijkbaar niet tevreden met het wazige en slechte televisiebeeld en is opzoek naar een oplossing om te kunnen genieten van de prachtige 4K uitzendingen. Via een website komt er een standaard banner van Coolblue voorbij.

  • Het opzoeken van informatie: De consument zoekt via Google naar televisies, in plaats van merken als Samsung of Sony staat er een zoekmachine advertentie van weer Coolblue bovenaan.

  • Het bekijken van alternatieven: Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar natuurlijk kunt u ook via Bol.com of Mediamarkt een televisie kopen. Die banners verschijnen ineens ook op andere websites via tracking cookies.

  • Het beslissen van een aankoop: Alle voor-en nadelen worden tegen elkaar weggestreept en op basis van online user reviews maakt de consument toch een keuze voor een bepaald toestel van een bepaalde winkel.

  • De communicatie after: Na de levering stuurt de webshop een mail waarin gevraagd wordt of u een review wilt geven. Tevens wordt er ook heel handig een 4K Blu-Ray speler aangeboden met korting.

bottom of page