top of page

Tiktok

TikTok is een app die social media en muziek combineert. De app is heel populair bij tieners. Maar ook meer en meer volwassenen stappen over naar TikTok. Oorspronkelijk waren het vooral korte playback video's op te nemen, maar tegenwoordig zijn er allerlei verschillende video's te bevinden op de app.

Wat is

Waarom is TikTok zo populair?

De app is zo vreselijk populair omdat de jongeren zich hier creatief kunnen uiten door verschillende dansvideo's of andere leuke video's. Iedereen kan namelijk succesvol zijn op de app. Een goed voorbeeld hiervan is Khaby Lame die simpelweg reageerde op andermans zijn tiktoks en is sindsdien de grootste TikTokker ter wereld!


Hoe werkt TikTok?

Zodra u een account hebt aangemaakt is uw account gelijk een openbaar account. Nu kan u video's maken met leuke effecten en beelden versnellen, vertragen of zelfs een duet maken met iemand. U kan video's van anderen bekijken op 2 pagina's.  Op For you en Following page. Foryou is een pagina waar video's verschijnen die erg populair zijn bij iedereen of getoond worden op het algoritme van je eerder bekeken video's. Following is echt een pagina waar je kan kijken naar de mensen die je volgt.


Marketing via TikTok

TikTok werkt heel anders dan de gemiddelde social media platformen. TikTok gebruikt een uniek algoritme, wat elke video een kans geeft om viraal te gaan, onafhankelijk van de populariteit van de maker. Zo ontstaat er wat ruimte om maker snel te laten groeien en te kunnen opschalen.


TikTok is ideaal als u een jongere doelgroep wilt bereiken, meer dan 60% van het publiek is tussen de 10 en 29 jaar oud. Met deze kennis in de achterhoofd kan u nu video's maken die passen bij de content die generatie Z graag ziet en kan u als bedrijf groeien op de TikTok markt.

bottom of page