top of page

Social media

Social media is een verzamelnaam voor verschillende online platformen zoals Facebook, Instagram en Twitter waarop de gebruikers de inhoud verzorgen.

Wat is

Volgt u Cristiano Ronaldo al op Instagram? Ronaldo spant namelijk de kroon met ruim 400 miljoen volgers en is hiermee de meest gevolgde persoon op Instagram. Onder social media verstaan we websites en andere platformen via het internet. De mogelijkheden om te communiceren en verbinden via social media zijn niet onopgemerkt gebleven door bedrijven en organisaties. Social media-marketing via Twitter en Facebook wordt volop ingezet voor klantenbinding en promotie.


Viral content

Een belangrijk onderdeel van gezien worden op social media is het publiceren van viral content. Dit zijn namelijk berichten die vaak worden gedeeld en zich als een virus verspreiden via gebruikers, denk hierbij aan Salt Bae, een turkse slager en chef die viraal ging met zijn video's. Sommige content is niet meer weg te denken uit de social media wereld.


Invloed van social media

Elke keer als iets gedeeld wordt op social media zullen volgers dit zien en hier een negatief of positief gevoel bij krijgen, dit is allemaal afhankelijk van reviews, likes, shares, comments en views. Toch zijn social media gebruikers eerder geneigd om een aankoop te doen op dezelfde dag dat zij het product hebben gezien op social media kanalen. Toch heeft het niet alleen invloed op ons koopgedrag, maar heeft het ook effect op de zelfverzekerdheid van ons als mens. De vraag die veel mensen zich afstellen "ben ik wel leuk genoeg"? Door social media als Instagram en Snapchat is het voor de puber makkelijker dan ooit om zichzelf te vergelijken met anderen. Krijgt mijn foto's wel genoeg likes? Door deze vraag krijgen de pubers steeds meer druk en kan de puber behoorlijk onzeker maken.

bottom of page