top of page

SEO

Zoekt u weleens op google iets op en klikt u dan weleens op de tweede pagina? Zelden toch? Dit heeft allemaal met SEO te maken.

Wat is

Wat is SEO

De betekenis van SEO is Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Een zoekmachine optimalisatie is alles wat je doet om te zorgen dat uw website zo hoog mogelijk getoond wordt in de organische zoekresultaten (gratis) van de zoekmachines. In Nederland wordt dit vooral vaak gedaan via Google, maar dit kan ook via DuckDuckGo en Bing.


Hoe werkt SEO?

Er zijn 3 verschillende factoren die invloed hebben op de SEO en de ranking waar u terecht zal komen.


  1. Techniek: De website moet natuurlijk wel werken en dus technisch in orde zijn. Ook de structuur van de website moet duidelijk zijn en snel en gebruiksvriendelijk zijn.

  2. Content: De doelgroep is overduidelijk op zoek naar iets. Naar een product, gegevens, informatie ook wel content genoemd. Hoe beter uw website de contentbehoefte voorziet, hoe beter de gebruikers van uw website deze zullen waarderen en verschillende signalen geven. Denk hierbij aan signalen als: het bezoeken van meerdere pagina’s op uw website of het niet direct afhaken op uw website en terugkeren naar Google. Het signaal wat u misschien wel het meest wil, is dat de bezoeker de content deelt op social media.

  3. Autoriteit: Bezoekers vinden uw website en content mooi. De ranking worden tegenwoordig veelal bepaald door externe inkomende links. Dit houdt in dat gebruikers naar uw website gaan linken.


Waarom is SEO dan zo belangrijk?

Wist u dat 95% van de Nederlanders een zoektocht start naar een bedrijf of product via een zoekmachine. Om onder de aandacht van uw doelgroep te komen en leads te generen moet u dus simpelweg bovenaan in de zoekmachines staan. Ook zelfs wanneer mensen de aankoop uiteindelijk offline doen. Hoe hoger u in de zoekresultaten staat, hoe meer gebruikers doorklikken naar uw website. En dat is natuurlijk wat u wil.

bottom of page