top of page

SEA

U ziet het overal als u een product of dienst zoekt, de betaalde advertenties bij de zoekresultaten, dit zijn zichtbare vormen van SEA.

Wat is

SEA staat voor Search Engine Advertising en is samen met Search Engine Optimization (SEO) een onderdeel van Search Engine Marketing (SEM). Met SEO zorgt u ervoor dat de content op uw website voldoet aan de verschillende wensen van de zoekmachines. Zo komt u zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten.


Het maken van een advertentie

Via SEA betaalt u voor advertentieruimte in de zoekresultaten van een zoekmachine. Wilt u hieraan beginnen, dan is het belangrijk om eerst te bedenken via welke zoekmachine u natuurlijk gevonden wil worden. Over het algemeen is dit vaak Google, dit als meest gebruikte zoekmachine, vaak een goede keus. In dit geval kunt u gebruik maken van Google Ads. Via Google Ads kunt u een advertentie aanmaken die bestaat uit enkele regels. Hierbij geeft Google Ads dan ook aan hoelang precies die regels mogen zijn.


Wanneer gebruik ik SEA of SEO?

Wat een goede vraag, hoewel SEO in principe gratis is, betaald u bij SEA per bod. Toch raden wij u aan om een combinatie van SEO en SEA aan te gaan. Staat uw website al in de organische zoekresultaten bovenaan, dan is een advertentie niet altijd even zinvol. SEA heeft natuurlijk ook voordelen, waardoor het in bepaalde gevallen voordelig is om er gebruik van te maken. Zo heeft u met SEA direct resultaat, terwijl u met SEO enkele maanden hierop moet wachten. SEA staat immers altijd boven SEO en is dan ook handig voor tijdelijke campagnes en aanbiedingen, hierbij heeft u natuurlijk niet de tijd om op uw SEO-resultaten te wachten.

bottom of page