top of page

Sale

Sale. We zijn er allemaal gek op, maar wat is het precies?

Wat is

Wat is sale?

Sale is het Engelse woord voor uitverkoop, ook wel opruiming of solden genoemd. Tijdens deze periode worden producten tijdelijk goedkoper aangeboden. Hierbij kunt u denken aan het opruimen van oude voorraad is het ook een manier zijn om nieuwe klanten in de winkel te krijgen.


Traditioneel is er vaak uitverkoop in Nederland in januari gestart voor veel bedrijven. Dit was vaak de periode waarin bedrijven een balans opmaakten en de voorraad gingen tellen. Hiermee waren de oude en slechtere producten goed om nog te verkopen in de sale om zo hierna verder te gaan met de nieuwe voorraad. Het magazijn leegmaken was daarom goed voor de opruiming van de voorraad en zo toch de overige artikelen te verkopen. In Nederland mag u sinds 1984 altijd beginnen met een sale en moet u dit dus op de gunstige momenten van het bedrijf doen.


Daarnaast zijn er nog meer verschillende redenen waarom er een sale is bij een bedrijf. Bij kleding is het bijvoorbeeld zo dat de kleding per seizoen anders is en zo de stijl en functie steeds veranderen. Er komen nieuwe verschillende producten binnen waardoor de andere oude producten niet meer aangeboden worden en daarom nog als laatste verkocht worden.


Daarnaast is het zo dat wanneer er te weinig liquide middelen zijn om te investeren in de nieuwe producten de oude producten nog sneller verkocht worden door middel van de sale. Ook kan het zijn dat het bedrijf er mee stopt en zo alle producten die ze nog hadden te verkopen in de sale om het verlies te verminderen.

bottom of page